Bom kar tukaj vprašala...novi dom želim imeti opremljeno moderno, malo bolj minimalistično. Osnovne barve bi bile črna, bela in srebrna (kovinske nogice, detajli, ipd). Okna in vrata bodo bela, stene načeloma tudi. Mogoče bi pri kakšni steni edino kakšne črte naredila v dodatni barvi, ciljam pa na rdečo (za poživitev). Ali pa kakšna vaza v rdeči, ipd. Pač še ena dodatna živa barva, ki bi bila rdeča nit skozi vse prostore (npr. povsod kaj rdečega - na zofi povštri, v kotu jedilnice rdeča vaza). Na ta način.
Sicer pa primer dnevne: črn kavč (čeprav mi je bel 100x boljši - ampak iz praktičnih (umazanija) razlogov črn), potem regal za tv v beli visokega sijaja z recimo črnimi/steklenimi vratci...pač igra črne in bele.
Zanima me, ali bi te barve prišle preveč "morbidne", ali pa da bo efekt kot kaka psihiatrija (preveč belega)...kaj pa bolj živa rdeča - pretežek kontrast?
Poleg tega me zanimajo tla. Na strani Alpoda sem videla laminate v sivi barvi, potem razne beljene zadeve, tudi črne, npr:
Tale black carbon mi je pa sploh
Ampak bojim se, da bodo bela tla izgledala preveč sterilno ali morda zaradi narave lesa "umazano", poleg tega bi se na svetlih tleh vse poznalo. Na drugi strani bi verjetno tale black carbon deloval pretemno in bi ubil "toploto doma". Ali so takšne barve smiselne pri že tako "belo-črnem" domu, oziroma bi bilo bolje dat kakšno klasiko...morda bukev, javor?
Načeloma bi stanovanje popestrila z detajli, te osnovne barve pa bi nosilo (večje) pohištvo.