skoraj tako, kot v cerkvi, samo, da na pušci ne piše blagajna, pa vseeno loleki mečejo dnar notri ..Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Torej potem lahko vsak lolek naredi škatlo z napisom BANKOMAT in folk notri meče kartice !?
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
No tukaj je avtor teme naredil par neumnosti. Če ti bankomat ne izplača denarja pokličeš in ne mrdneš od tam do prihoda policije. Pa to že vrabčki čivkajo.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
skoraj tako, kot v cerkvi, samo, da na pušci ne piše blagajna, pa vseeno loleki mečejo dnar notri ..Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Torej potem lahko vsak lolek naredi škatlo z napisom BANKOMAT in folk notri meče kartice !?
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Uporabnik sgh pravi:
Če jest pametujem, kaj pa ti svetuješ za te primere?Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Ne preveč pametovat. Meni se je to dogodilo v shopping mallu sredi Johanesburga. Pa zapiral so ga že in so varnostniki ven ljudi naganjal. Vse je izgledalo OK do trenutka ko bi moral dobit denar, takrat se je bankomat vrnil na osnovno stanje brez obvestila o kaki napaki. Na številke objavljene na bankomatu sem klicaril vsaj 15min in se ni javljal nihče.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
No tukaj je avtor teme naredil par neumnosti. Če ti bankomat ne izplača denarja pokličeš in ne mrdneš od tam do prihoda policije. Pa to že vrabčki čivkajo.
Klical sem domačo banko naslednji dan, k sreči je bila transkacija prekinjena.
Skimming je kopiranje kartice, nato se nekje drugje dvigne denar...Citat:
Uporabnik skala pravi:
nič ne piše kako so zmanipulirali... dejansko stara metoda verjetno... skimming al kako že gre strokovni izraz.
ja hudič je če pri dvigovanju nisi previden.
ah... hvala.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Skimming je kopiranje kartice, nato se nekje drugje dvigne denar...Citat:
Uporabnik skala pravi:
nič ne piše kako so zmanipulirali... dejansko stara metoda verjetno... skimming al kako že gre strokovni izraz.
ja hudič je če pri dvigovanju nisi previden.
Blokiranje denarja v rezi (in pobiranje kasneje) pa se imenuje cash trapping