Avtokros v Logatcu danes. huda nesreče mnde?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ja faq, in kakšna bo kazen za voznika sedaj? Če sploh bo, RIP.

Ti imaš ideje...

Kar tresem se ob branju komentarjev na 24ur.com. Dogodek primerjajo z Lipo, češ da mora biti vse pod nadzorom. Kako narodu ni jasno, da je potrebno ločit gledalce od uradnih oseb dirke in akreditiranih snemalcev/fotografov? Slednji namreč, tako kot je v izjavi pojasnil organizator, tja gredo na lastno odgovornost. Ti butalci pa bi prav organizatorja šli tožit zaradi "nevarne dirke".

Ne bom pozabil lanskoletnega GHD-ja na Rogli in predvoznika v Porscheju 997 T ter njegovega skorajšnjega izleta med mene in kolega fotografa (oba z jopičem in akreditacijo) in to na notranji strani ovinka (drift gone bad...)... Še tako lahko paziš, kam se boš postavil, ampak vedno se najde kakšna nepredvidena situacija, ki ti jo lahko zagode. Ampak kaj češ, pred dvigom akreditacije podpišeš omenjen obrazec in to je to...dalje je na tebi.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
policaji bodo ugotovil neprilagojeno hitrost in to je bila zadnja dirka v logatcu ever

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
policaji bodo ugotovil neprilagojeno hitrost in to je bila zadnja dirka v logatcu ever

Najbolj smešno je da to sploh ni smešno in znajo res kej zmutit, da se ne bo smelo več vozit. Pa LMG-jevi drifti okoli novinarjev bojo tudi preteklost pomojem...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pač ni bilo poskrbljeno za varnost
smirk-1.gif

isto kot je Zavašnik kriv, da so se pred Lipo prerivali pijani mladoletniki
grims-1.gif

ravno prej je en "štromar" dal komentar za 24ur kaj se je sploh zgodilo
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Ne prtiravajte. V SLO smo že imeli dirke s smrtnimi nesrečami (dirkačev, gledalcev itd ...) pa se še vedno dirka ... Pa je bilo tam tudi kaj res narobe (za razliko od tokrat, ko je bilo vse po predpisih) ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
pač ni bilo poskrbljeno za varnost
smirk-1.gif

isto kot je Zavašnik kriv, da so se pred Lipo prerivali pijani mladoletniki
grims-1.gif
Če bi pred Lipo pohodili varnostnika, bi bilo to drugače. Poklicno tveganje ... Kot za fotografa na dirki.
Tisto, kar se je tam zgodilo je kvečjemu primeljivo če bi v Logatcu avto šel med gledalce ...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ne bluzi, ker nimaš pojma. Novinarji in fotografi VEDNO najdejo nekaj, kjer se pretihotapijo do dobrega placa za fotko. In nemogoče je poskrbet za varnost na tak način. Sokrat jim lahko razložiš, da je prepovedano nekje se zadrževat, pa ne bo pomagalo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
če ne pomaga, ga pa pospremiš z varnostniki do izhoda
smirk-1.gif

vsi se morajo držati nekih pravil in fotografi niso izjeme

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Žal je to nemogoče. Lej, včerej sem bil v Zeltwegu na mitingu. 280.000 komadov 30 metrov od piste... Recimo, da bi frčo kljunil med ljudstvo... A bi tut rekel, da ni poskrbljeno za varnost? V tem primeru bi moral bit folk najmanj 2 km stran od piste...
Novinarji in fotografi so bili obveščeni, kje je varno in kje se lahko prosto gibljejo. In vedeli so, kje se lahko gibljejo na lastno odgovornost.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Ne prtiravajte. V SLO smo že imeli dirke s smrtnimi nesrečami (dirkačev, gledalcev itd ...) pa se še vedno dirka ... Pa je bilo tam tudi kaj res narobe (za razliko od tokrat, ko je bilo vse po predpisih) ...

na mobikrogu se je možak ubil z motorjem, sredi tedna in zaradi lastne malomarnosti ( imel je počeno ročico sprednje zavore, pa je ni zamenjal, sredi vožnje se mu je odlomila, pri veliki hitrosti ), par tednov kasneje so butalci dosegli prepoved obratovanja mobikroga, isto bo v logatcu, včeraj je bil gor zadnji motosport event
frown-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Mobikrog bi itak zaprli, tista nesreče s tem ni imela zveze.
Na leta 1998 je bilo na GHD Ilirska več mrtvih, dirka je še vedno. Tudi na primorskem je že bilo hudo, pa se je tam še dirkalo. Tudi na relijih so bili mrtvi, pa jih imamo še vedno.

Kar pa se tiče fotografov: ti ljudje so tam profesionalno, vedo kaj delajo, vedo, za kaj tvegajo, kadar tvegajo. Tu in tam gre kaj narobe (tudi v tujini, ne le pri nas, poznam kar precej primerov). Poklicno tveganje. In tudi na velikih dirkah ni drugače. V Monzi sem slikal na koncu ciljne ravnine, desno pred prvo šikano. Ne izza zidu, ker lepo sem malo pred njega zlezel, daje bil boljši kot. Če bi šlo na bremzanju kaj narobe, bi me odnesli, tam je 300+. Ampak slike so bile pa odlične - itak pa sem naredil le eno serijo, ker ko je prva skupina mimo priletela, me je minilo tam stat. Varnostniki so se sicer trkali po čelu, rekli pa niso nič.
V Logatcu s sedaj, ko je rpoga splejana drugače, 2 ali 3 mesta, kjer jaz na tekmovanju ne bi stal (prej sem pa vedno, ko je bila proga drugače speljana) in to, kjer se je zgodila nesreča, je eno od njih. Ampak to še ne pomeni, da gre za kiks organizatorja.