Kje imaš to na 112?Na 112 mislim da imajo lokacije defibrilatorjev( ce niste na domacem terenu)
Dokler se bomo mimo nesrec vozili v stilu BMK, vazno da posnamem (koper pred dnevi) pa res ne rabimo se dfb s seboj vlacit ( za neke neznance, sam sebi ga itak ne moreš montirat)
Fiksni Defibrilatorji (na objektih )so priklopljeni na strom. Filanje baterije in baje ogrevani?)
Na 112 mislim da imajo lokacije defibrilatorjev( ce niste na domacem terenu)
Dokler se bomo mimo nesrec vozili v stilu BMK, vazno da posnamem (koper pred dnevi) pa res ne rabimo se dfb s seboj vlacit ( za neke neznance, sam sebi ga itak ne moreš montirat)
Fiksni Defibrilatorji (na objektih )so priklopljeni na strom. Filanje baterije in baje ogrevani?)
Sicer je pri teh stvareh OGROMNO improvizacije, načeloma pa bolnika ne zapuščaš. Sedaj, če je defibrilator res samo xx metrov stran, je res vprašanje. Ampak, če si sam, načeloma ostajaš pri človeku.Če koga rukne, je najbolje, da imaš zraven sebe. Če je avto parkiran nekje zunaj, kje so ključi, pa prej je dobro vseeno poklicati 112, pa masažo srca bi bilo dobro cel čas delati, ne pa da leti tisti, ki lahko pomaga po defibrilator. Me zanima, kaj bi v takem primeru rekli na 112, če bi rekel, da je zunaj v vozilu naprava in boš v minuti, dveh ali mogoče treh nazaj z njo, si pa sam s človekom? Kaka je trenutna doktrina?
Tebi so jo zgleda naredili na vratu in malo prepozno odstraniliZnate uporabljat Esmarchovo prevezo?
Jest bi prej predpisal to kot obvezo na vseh javnih mestih. Trgovina, bife, bencinska črpalka itd. Komot se da zadevo kot davčno olajšavo ali kaj podobnega, da ravno lastnik ne poje komplet stroška.ker se je ta teden precej govorilo o postopkih ozivljanja in ker je defibrilator resilni element, sem mal razmisljal, zakaj tega folk nima kar v avtih.
sigurno nas je kar nekaj potencialnih zrtev, in je fajn, ce je def pri roki.
gledam malo cene, cca 1500e, kar spet ni tako velik strosek, ce z njim lahko resis oceta, strica, brata, soseda ali mimoidocega na cesti.
kako je z vzdrzevanjem defibrilatorja? neki sem slisal, da je treba baterije menjavat...
pri vseh igracah, ki jih ima moderni moski, je lahko tud ena koristna vmes.
Ob tej debati mi prideta na misel tako Hribar kot Erjavec.
Sicer pa ne vem ce so na telefonu v kaki app dostopne lokacije dfb..
Ce pa poklices na 112 pa ima seznam dfb kot vem..
To je mreža enega proizvajalca. Obstajajo še drugih proizvajalcev.... ne vem če so na netu...
iHELP Personal & Family Safety - Apps on Google Play
iHELP creates an emergency care network, connecting people in cases of emergencyplay.google.com
Dajte no...tu gori pol folka še avta ne zna jump-startat.....
Še zdaleč niso vsi. Jih imam v moji okolici precej naštudirane, in vidim da jih ne prikaže.najbolj enostavno bi bilo takole, ne rabiš nobene aplikacije. ne vem pa, če so vsi notri:
Defibrilator
www.google.com