o avtih je govora ne o tovornjakihše Dodge RAM
Skoraj vsi proper ameriski pickupi, pa tud evropskih avtov je kar nekaj kateri ne jamrajo ko imajo 3T zadej, samo spredaj mora bit dovolj ponijev.. Jaz bi prepovedal vlečt prikolico z več kot 2 toni z čemerkoli kar nima vsaj 200 konjev.. Pa še 200 je včasih premalo, si dejansko ovira na cesti..
Še dobro da je Slovenija ravninska dežela , ki ima polno AC.
Sej ne rečem, da ma večina kombijev k so sposobni vlečt prikolo tam nekje 130 konjev in da je omejitev s prikolo 100....
To je za vozila nad 3500 kg skupne teže.
Leta 88 direktno C kategorija.Jaz pa iz lastne izkušnje vem da drži - mogoče sem se vsekal za kako leto in je dejansko veljalo že pred 1981.
Leta 82 sem opravljal izpit za C in pogoj za pristop je bil veljaven B.
Skoraj vsi proper ameriski pickupi, pa tud evropskih avtov je kar nekaj kateri ne jamrajo ko imajo 3T zadej, samo spredaj mora bit dovolj ponijev.. Jaz bi prepovedal vlečt prikolico z več kot 2 toni z čemerkoli kar nima vsaj 200 konjev.. Pa še 200 je včasih premalo, si dejansko ovira na cesti..
Tudi!To je za vozila nad 3500 kg skupne teže.
F150 (dva polžka) z 1.5t prikolico ima precej več "laga" (razlike pri pospeških med praznim in vleko prikolice) napram 170km tdi passatu pri vleki prikolice. Pri zaviranju takorekoč isto. Passat opaziš razliko ni pa bistveno, pri fordu je pa obnašanje kot drug avto. Sploh zaviranje imajo tile ameriški pickupi na meji sposobnosti napram evropskim avtom. Vem da ni ravno referenca v tipu vozila, ampak samo kor primer.
Če ima vozilo reduktor je recimo 90 konjev dovolj za vleko 3.5T prikolice. Je pa jasno da pospešek od 0-100 ne meriš v sekundah ampak minutah, ampak koneckoncev govoimo pri taki masi o "tovornem vozilu".
Pri...potegnil da boš stabiliziral.....sem nehal brat. Ne ga srat. Se pa strinjam s tem, da Passat ni najboljša izbira za vleko večjih prikolic. Pa ne zarad konjev, teh ma zadost, ampak teže. Mojo kravetino od 7m Hobby prikolice je vlekel C8 s 160 konji brez vseh težav. En kombi s 130 konji bi jo pa še lažje. Tajo da tele tvoje gluposti glede konjev ne držijo ravno.
daj prosm bod doma. resno170 konji nemoreš potegnit da bi stabiliziral prikolico..