Avstrija, delo, davki

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Večina nas pa dela v Slovenji... In smo budale, kajne? Mi se pustimo molt, uni, uni so se pa znajdl, so pa nedotakljivi.
Zaradi mene ne rabijo plačat dohodnine. Samo naše prispevke naj jim poračunajo. Pa bomo kvit.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz bi pa vložil zahtevo za znižanje dohodnine, ker sem hodil v šolo in opravljam dobro plačano delo namesto, da bi se zapil takoj po OŠ in postal breme družbi. Kam pošljem zahtevo?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Večina nas pa dela v Slovenji... In smo budale, kajne?
Budale bomo po tem ko ne bomo dobili od njih niti centa. Kakor hočeš.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz bi jo tudi. Ker moram plačevati več zaradi takih sebičnežev. Pa ker dobro zaslužim, ker sem vložil čas in denar v znanje namesto v kafiæe in pir.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Večina nas pa dela v Slovenji... In smo budale, kajne? Mi se pustimo molt, uni, uni so se pa znajdl, so pa nedotakljivi.
Zaradi mene ne rabijo plačat dohodnine. Samo naše prispevke naj jim poračunajo. Pa bomo kvit.
In spet udari cvet alter-inteligence.

Prispevke plačujejo v Avstriji. Če oni, ali po njih zavarovane osebe (otroci), koristijo zdravstvene usluge v Sloveniji, to plača avstrijsko zavarovanje. Jasno, a je treba še narisati?
Enako velja za prispevke za pokojninsko zavarovanje - ko bodo šli v pokoj, bodo dobivali denar iz Avstrije...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj bi ti rad verjel pa ti ne morem? Ker enostavno ni res?
Večina teh delavcev je agencijskih... Me zanima, koliko izmed njih ostane doma, ko zboli otrok... Ostane domažena, ki je zaposlena v SLO ali brezposelna...
Vse skupaj je en velik populizem in napihovanje. Zavohali so priložnost in dejmo jo izkoristit...

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vsak bi se sekiral, če bi bok ob bok delal z Avstrijcem in bi na koncu slednji zaslužil za enako delo 20% več, ker pri nas država pač prisloni piskrček in pobere teh 20%. In kaj država zaposlenemu nudi za to? Nič, le obstaja.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
ekonomski genocid nad Slovenci - čisto dejstvo , vsi ukrepi za stabilizacijo težijo k siromašenju domorodcev, medtem ko se priseljevanje povečuje, vsaj glede na opazno povečanje števila ljudi, ki našega uradnega jezika ne razumejo SPLJOH !!!!!!!!!!!
...to je dejstvo, ki ga opažamo vsakodnevno, kar se lahko prepričate sami,- o problemu s sporazumevanjem že v najbližjem trgovskem centru , zato si sovražni govor u rit porinte, če je komu kej takega refleksno na pamet padlo.

5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Brez argumentov nakladaš! Tile, ki štrajkajo, so ravno tako dolžni plačati razliko dohodnine, kot vsi ostali državljani Slovenije! Zakaj bi morali biti privilegirani??? Tudi v Sloveniji se ljudje do delovnega mesta marsikje vozijo ali hodijo uro ali dve. Tudi za te, tako imenovane "apače" veljajo slovenski zakoni in brez kakršnihkoli oprijemljivih argumentov zganjajo proteste! Sicer pa imajo možnost preseliti se v Avstrijo, pa ne bodo imeli teh problemov!

Še eden s polno ritjo in službo v pisarni v javnem sektorju? Se vi sploh zavedate, da bi bili ti ljudje na grbi vseh v Sloveniji zaposlenih, če se nebi pobrigali za sebe in si našli delo pri sosedih.
Še enkrat se ponavljam. Državo je treba prisilit, da vsem zniža davke in prispevke na Avstrijsko raven ne pa da plačujemo nenormalne visoke dajatve za gnilo državo, ki nam ne da ničesar samo jemlje.....
Brez skrbi, nikoli nisem delal v javnem sektorju, ampak v proizvodni firmi v lasti tujca! In delal sem več kot 8 ur dnevno! Še vedno ne dojameš, da imajo ti ljudje, doma v bližini državne meje, večje možnosti, kot ljudje v osrednjem delu države! In s tem, da so si našli delo v tujini, so napravili največ predvsem zase in svoje družine! Ampak to še ni razlog, da bi ti ljudje bili privilegirani v primerjavi z ostalimi zaposlenimi!

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Brez skrbi, nikoli nisem delal v javnem sektorju, ampak v proizvodni firmi v lasti tujca! In delal sem več kot 8 ur dnevno! Še vedno ne dojameš, da imajo ti ljudje, doma v bližini državne meje, večje možnosti, kot ljudje v osrednjem delu države! In s tem, da so si našli delo v tujini, so napravili največ predvsem zase in svoje družine! Ampak to še ni razlog, da bi ti ljudje bili privilegirani v primerjavi z ostalimi zaposlenimi!

In pa seveda za Slovenijo, kateri ni potrebno plačevati socialnih podpor, vrtcev, malic v šoli ipd. Noben kovanec nima le ene plati.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
...
Seveda, zatret je treba svojat pridobitniško. Če smo vsi v dreku, je treba še tiste potunkat, ki poskušajo izplavat...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Zakaj bi jih potunkal, saj pa imajo iste pogoje, kot vsi ostali slovenci...

Dejanski bi ostale slovence potunkal, če bi migrantje še vedno imeli posebno olajšavo, kar je tudi bil razlog, zakaj je ustavno sodišče skenslalo ta privilegij.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
A nismo že ugotovili:

- da bi morali imeti potne stroške potem ločene od plače, kot naši delavci
- malico tudi
- delajo 8 ur in ne 7.5 kot naši

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj bi jih potunkal, saj pa imajo iste pogoje, kot vsi ostali slovenci...

Dejanski bi ostale slovence potunkal, če bi migrantje še vedno imeli posebno olajšavo, kar je tudi bil razlog, zakaj je ustavno sodišče skenslalo ta privilegij.

In ti, ko redno tankaš v Avstriji, imaš tudi enake pogoje kot vsi Slovenci?
Glede na to, da si tako prizadevaš za enakost, ti verjetno ne bo težav pokazati kakšnega tvojega nakazila na FURS, ko si nakazal razliko med avstrijsko in slovensko trošarino in razliko v DDV-ju.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
nevem zakaj debata ne tece raje v smeri, da bi bilo potrebno v sloveniji znizati davke in prispevke, ki so itak najvisji v evropi, potem pa tega problema ne bi bilo, zdruzite se in protestirajte pred parlamentov v lj in bodo tudi nase place za 20% visje in bomo vsi zadovoljni
lp

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
zdruzite se in protestirajte pred parlamento
protestiramo samo za oprostitev obsojenega kriminalca
tongue-1.gif