KSZ...
Ste glupi... Lepite neko tabelo, kjer se lepo vidi da je dohodnina v SLO nižja kot v Avstriji. Kar nas dela nekonkurenčne so prispevki. Predvsem za zdravstveno varstvo in penzijo (itak za aktualne penzioniste).
Sedaj, verjetno imajo dotični dohtarja v Sloveniji, pa mulce v šoli v Sloveniji in njihove pediatre, pa živijo v Sloveniji in jih varujejo slovenski policaji, slovenski gasilci jim priskočijo na pomoč... itd itd.
Torej, odpovejte se vsem tem servisom države, pa vas država oprosti plačevanja ali z drugimi besedami, preselite se v jodlland. Ali pa plačajte za storitve, ki vam jih nudi država. Meni se tudi ne plačuje prispevkov za pokojninsko varstvo (katere ne bom videl), pa zdravstveno varstvo (da moram vse doplačat če nečem crknit), pa za našo policijo, pa gasilce, vojsko, fikuse da me zahebavajo, pa šolnike za brezplačno šolstvo (ostanem brez plače) pa kur.ac pal.ac... Poglejte, na dveh stolih se ne da sedeti. Spokajte v jodlland, pa vas ne bo nihče bremenil. Ampak vzemite familijo s sabo. A ne bi vi to, potem pa ni ugodno, knede?
Nisem vam fouš, ampak privilegijev si pa tudi ne zaslužite. Meni tudi država ne vrača, ker sem zaposlen na Madžarskem kjer imajo višje dohodninske lestvice. Vaša izbira in svoboda, vaše plačilo.
Da ne bo stokanja o zdomcih v preteklosti... Ti ljudje so ponavadi celo leto živeli v tujini, koristili vse v tujini in nosili domov denar. Ali pa je celo cela familija živela v tujini (pazi, z začasnim dovoljenjem za bivanje, ali celo stalnim). Ti migranti pa nimajo nič, ama nič. Imajo samo delovno dovoljenje. Delovno vizo.
Za primer. Sorodnica (USA državljanka, svobodna umetnica, dirigentka), se je odločila da bo eno leto živela v Sloveniji. Ima aranžmaje v v Sloveniji, dobi plačo. Slovensko. Inb ji na kraj pameti ne pade, da ne bi plačala vseh potrebnih davščin v ZDA... Torej? Nehajte stokati in iskati privilegije.
Pa da se razumemo... Ne zanima me zaposlitev pol-kvalificiranega Jožeta iz Štajerske v Magni v Grazu...