Ja, v primeru če bi imela AT višje davke, vrnil ti nebi nobeden nič, ampak če si plačal v Avstriji bi bilo pošteno da bi od Avstrije zahteval naj ti vrnejo , ali vsaj da ti ne vzamejo toliko?. Kaj misliš bi bili oni kaj bolj pošteni?Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Jaz povsem razumem, da plačam "dražje in boljše" šolstvo v SLO in hoče država teh 16%.
V primeru če bi AT imela višje davke kot SLO:
- Vrnil mi nebi dobeden nič ker ko je treba dat nastane vedno problem.
- Vprašnaje je kako bi mi v SLO zaračunali storitve ki jih nisem plačal. Plačal sem pa jih 100% v AT. Sem ziher da jih nebi rabil, naenkrat pa bi to bilo ok.
Zato smo v EU da se nam ni treba ubadat s takimi stvarmi torej tam kjer delaš plačaš davek in konec.
Storitve ki jih nisi plačal? Hehe jaz tudi nimam otrok, pa plačam šolstvo, pa nisem kriminalc pa plačam policijo, zapore....Misliš da mi pripada kaj vračila za to kar ne koristim? Ti pa tudi v Avstriji ne koristiš šolstva, zahtevaj od njih da ti vrnejo če ne koristiš, plačal pa praviš da si. Kaj praviš na to idejo?
Mi smo v EU, in v EU velja da plačaš dohodnino po tisti zakonodaji in stopnji, ki velja tam kjer stanuješ.
Tudi Avstrijec, ki se recimo dnevno vozi na delo na Slovaško, bo plačal dohodnino po Avstrijski davčni stopnji, čeprav je na Slovaškem nižja. (ajd ne vem če je res tam nižja, ampak vzemi samo kot primer).