Aretiran kapitan ladje

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
Mal dolgo je.... Sicer pa, kapitan se ni kaj dosti sekiral in trudil, pogovarjal se je po telefonu... Nic kaj prevec zainteresiran za potnike. Ko mu recejo, da se potniki za vkrcujejo v colne odgovori z 'Vabbou', napoletanscina, verjetno nekako kot 'so what'....ne pomensko, ampak v stilu 'kaj naj jim recem'... Zgleda da so cel cas verjeli, da ni sans da se ladja potopi, prevrne...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Vabbou = va bene = v redu, v smislu "sem vzel na znanje, ampak se ne bom sekiral"

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Mal dolgo je.... Sicer pa, kapitan se ni kaj dosti sekiral in trudil, pogovarjal se je po telefonu... ......

Veliko dela je imel. Treba je bilo prenakazat svoje prihranke na ciprsko banko .... si zrihtat odvednika in za vsak slučaj eno dobro čuzo ...
a015.gif

Nobeden ga ne razume.
evil.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Tale Costa Concordia je bila lahko tudi kot trajekt? Oziroma, je imela v sebi tudi kaj avtomobilov?
sprasujem se.gif

Glede na to, da je bila obala z luko zelo blizu, predvidevam, da so se rešilni čolni vračali po potnike. Ampak, pri makaronarjih itak nikoli ne veš ....

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jutri naj bi jo poskušali postaviti pokonci. Zadeva naj bi stala 600mio. Lepa cifra.

Lahko bi dali live na net .... če bo morebiti kdo videl kakšen link naj deli s prjatli ...
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Halooo, si nism milsu, da je ladja tko fakin dolga. Kaj morda kdo ve, kako so tiste kable v morje montirali, da so jo dvignili?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.566
477
83
Bo treba počakat na kak dokumentarec. Sigurno je vse posneto.

Sedaj jo imajo pokonci. Da bo splavala pa bo še trajalo. Kot je brati pa se stroški od tu dalje ocenjujejo še na 240m...

Vse zaradi numnosti in prepotentnosti nekaj ljudi v okolju kjer ima ena oseba preveč moči. Ni mi jasno kako da nekdo od podrejenih ni odregiral pravočasno. Sem pred časom prebral kar nekaj okoli tega a mi je bilo vedno manj jasno.

kakorkoli pa je velika sreča, da je tam podvodna ploščad na dokaj ugodni globiniin in ni v nekj urah ladja zdrsnila v globino.

Koliko se je zaradi te "dogodivščine" podražilo zavarovanje?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zdaj morajo naprej trup zavarit in sčrpat vodo, da bo sploh plovna, potem pa v razrez.
Računajo, da jo bodo odvlekli spomladi.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
nebi bilo cenejše, če bi na licu mesta na polnovico razrezali - tam kar jo gleda nad vodo, bi potem bila lažja nebi bilo treba nič švasat pa vode pumpat... ne vem no. samo tale operacija je pregrešno draga. da se to nebi dalo ceneje narediti...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.348
113
Torej je to totalka in se je ne splača popravljat? Sem že mislil, da jo bojo.glede na vse te dolgotrajne in drage priprave na "reševanje"....a v bistvu se očitno rešuje zgolj okolje
smile-1.gif