Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Če si za, potem se bo stvar reševala preko arbitrov.
Če si proti, potem se bomo zmenili sami. To drugo traja že 20 let, zmenili pa se nismo (niso) nič.
Ja točn to kripo - in ker je pravica slepa in se zanaša samo na argumente (trenutno stanje-HR je zasedla ozemlje SLO) bo HR dobila to kar ni nikoli imela (pol Piranskega zaliva, ter zemljo ob Muri, ob Snežniku in Trdinovem vrhu .....) mi pa se bomo obrisali pod nosom za dostop do mednarodnih vod po svojem ozemlju in za tri zaselke ob Dragoniji.
Saj ni važno kako se kaj zmenijo, važno je samo to da Slovenija zgubi še to kar je vedno imela, in s tem pahor pridobi še nekaj pik pri ljudeh, ki so za kompromis (doma pa se kregajo s sosedom za 10cm zemlje ali pa kličejo policijo ker je sosed preglasen ob 22 02)
Pa kakšna je verjetnost, da pade povezava z mednarodnimi vodami v vodo oz. v morje? Potem bi morali vsi kontejnerji iz tretjih držav pluti v italijo in nemčijo??
Ne ne tvegamo manj ampak več ker na sodišču vsaka stranka nekaj izgubi - zato pa so Hrčki zasedli ozemlje - in ko-če se bodo kdaj- umaknili na dejansko mejo, bomo mi imeli manj kot smo imeli 26 6.
Citat: Uporabnik rajko0028 pravi:
Ne ne tvegamo manj ampak več ker na sodišču vsaka stranka nekaj izgubi - zato pa so Hrčki zasedli ozemlje - in ko-če se bodo kdaj- umaknili na dejansko mejo, bomo mi imeli manj kot smo imeli 26 6.
ok...hrčki so zasedli ozemlje..če se umaknejo na dejansko mejo, bomo imeli manjk kto smo imeli 26.6.
zdej pa..ali sem glup, al pa ti ne veš kaj pišeš.
če so oni zasedli, so zasedli nekaj, kar jim ni pripadalo 26.6. in če s eumaknejo an dejansko mejo, se bodo umaknili na neko mejo, ki je dejanska in pravična. če je ta meja v škoda nam, potem hrčki 50 le tniso mel ka rje njihovo in obratno.
a ti mal napijuheš, pa si mal..nacionalista z napako
Recimo - po 25.6.1991 so se Hrčki premikali bolj in bolj na naše ozemlje z nekimi glupimi izgovori in kao z začasnimi rešitvami. recimo da so se premaknili 100m na naše ozemlje. Zdaj, po 19. letih trdijo, da je to ozemlje bilo vedno njihovo in so za to pripravljeni ponarediti tudi zemljiške knjige (občina Buje). Arbitri itak ne vejo o čem se gre in bo za njih najbolj varno, da razdelijo vse na pol. Slovenija tako izguvi 50m mejnega pasu in pa zelo verjetno tudi stik z odprtim morjem, kar pa pomeni katastrofo za Luko Koper.
Torej - le če arbitri v vseh točkah razsodijo maximalno v našo korist, dobimo tisto, kar je bilo naše 25.6.1991. V noben primeru ne dobimo več, zelo verjetno pa bomo izgubili "velik" del ozemlja.
Nikakor ne. Ostalo bo tako, kot je. Hrčki bodo trdili, da je to njihovo, mi bomo trdili obratno, še vedno bomo imeli stik z odprtim morjem, Joras pa bo še naprej "jebena stranka".
Kar pa je še vedno bolje, kot pa da na sporazumu izgubimo (za kar je velika verjetnost, sploh če gledamo, kako brezsramno in uspešno znajo hrčki lobirat).
Morali bi ostati pri ultimatu, da hrčki vrnejo, kar je naše, drugače nema EU. Pa naj nas izlirajo, ko jih hebe...
hm..zanimivo mišljenje. hrčki so pa ja žrtev srbov in je nemogoče, da se tukaj lastijo našega. sploh pa ne znajo lobirat in delat propagande.
btw
moje mnenje. skromno. vse brezposlene in vsa gradbena podjetja poslat na mejo in pozidat 4 metrski zid. minsko polje, mrtva straža, hrvaškim potnim listom prepovedat prehod čez slovenijo.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.