Arbitražni sporazum za "kmečko" logiko

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Torej, mi lahko nekdo po kmečko razloži za kaj se gre in kaj pomeni glasovati ZA ali PROTI v tem primeru. Razumem namreč samo na pol.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kaj to pomeni? Kakor jaz razumem je vprašanje na kakšen načinzagotoviti dostop do tujih voda. Meni je načeloma vseeno, samo da ta povezava ostane.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Čisto preprosto se gre za to ali si za to, da se vprašanje meje med Slovenijo in Hrvaško reši preko zunanjih arbitrov, ki bodo upoštevali pravo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Če si za, potem se bo stvar reševala preko arbitrov.
Če si proti, potem se bomo zmenili sami. To drugo traja že 20 let, zmenili pa se nismo (niso) nič.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
OK:

stranki prideta pred sodišče in povesta vsaka svoje argumente. Potem pa sodnik odloči, kdo ima prav.

Sporazum sprašuje(oziroma bo) če smo za to, da sodnik reši 20 let dolgo zagato (ker je sami pač nismo sposobni/pripravljeni/željni)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Se pravi, ker je meni v interesu samo to, da ostane povezava s tujimi vodami, tvegam manj če izberem arbitre?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ja točn to kripo - in ker je pravica slepa in se zanaša samo na argumente (trenutno stanje-HR je zasedla ozemlje SLO) bo HR dobila to kar ni nikoli imela (pol Piranskega zaliva, ter zemljo ob Muri, ob Snežniku in Trdinovem vrhu .....) mi pa se bomo obrisali pod nosom za dostop do mednarodnih vod po svojem ozemlju in za tri zaselke ob Dragoniji.
Saj ni važno kako se kaj zmenijo, važno je samo to da Slovenija zgubi še to kar je vedno imela, in s tem pahor pridobi še nekaj pik pri ljudeh, ki so za kompromis (doma pa se kregajo s sosedom za 10cm zemlje ali pa kličejo policijo ker je sosed preglasen ob 22 02)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa kakšna je verjetnost, da pade povezava z mednarodnimi vodami v vodo oz. v morje? Potem bi morali vsi kontejnerji iz tretjih držav pluti v italijo in nemčijo??

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ne ne tvegamo manj ampak več ker na sodišču vsaka stranka nekaj izgubi - zato pa so Hrčki zasedli ozemlje - in ko-če se bodo kdaj- umaknili na dejansko mejo, bomo mi imeli manj kot smo imeli 26 6.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Po predlogu, ki naj bi šel v arbit. je zelo malllllaaaa verjetnost, da bomo dobili prehod. To trdi tudi Pavliha, ki je stručko za pomorsko pravo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Ne ne tvegamo manj ampak več ker na sodišču vsaka stranka nekaj izgubi - zato pa so Hrčki zasedli ozemlje - in ko-če se bodo kdaj- umaknili na dejansko mejo, bomo mi imeli manj kot smo imeli 26 6.

ok...hrčki so zasedli ozemlje..če se umaknejo na dejansko mejo, bomo imeli manjk kto smo imeli 26.6.

zdej pa..ali sem glup, al pa ti ne veš kaj pišeš.

če so oni zasedli, so zasedli nekaj, kar jim ni pripadalo 26.6. in če s eumaknejo an dejansko mejo, se bodo umaknili na neko mejo, ki je dejanska in pravična. če je ta meja v škoda nam, potem hrčki 50 le tniso mel ka rje njihovo in obratno.

a ti mal napijuheš, pa si mal..nacionalista z napako

I

Izbrisan uporabnik 474

Hja, tako je v teroiji.

Recimo - po 25.6.1991 so se Hrčki premikali bolj in bolj na naše ozemlje z nekimi glupimi izgovori in kao z začasnimi rešitvami. recimo da so se premaknili 100m na naše ozemlje. Zdaj, po 19. letih trdijo, da je to ozemlje bilo vedno njihovo in so za to pripravljeni ponarediti tudi zemljiške knjige (občina Buje). Arbitri itak ne vejo o čem se gre in bo za njih najbolj varno, da razdelijo vse na pol. Slovenija tako izguvi 50m mejnega pasu in pa zelo verjetno tudi stik z odprtim morjem, kar pa pomeni katastrofo za Luko Koper.

Torej - le če arbitri v vseh točkah razsodijo maximalno v našo korist, dobimo tisto, kar je bilo naše 25.6.1991. V noben primeru ne dobimo več, zelo verjetno pa bomo izgubili "velik" del ozemlja.

Slabo se nam piše.

LP
Gargy

Nazadnje uredil moderator:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha

in če rečemo arbitrom ne, se bodo hrčki po 20 letih nategvanja pustil prepričat, da se umaknejo 100m nazaj.

kako že gre uno o svizcu?

I

Izbrisan uporabnik 474

Nikakor ne. Ostalo bo tako, kot je. Hrčki bodo trdili, da je to njihovo, mi bomo trdili obratno, še vedno bomo imeli stik z odprtim morjem, Joras pa bo še naprej "jebena stranka".

Kar pa je še vedno bolje, kot pa da na sporazumu izgubimo (za kar je velika verjetnost, sploh če gledamo, kako brezsramno in uspešno znajo hrčki lobirat).

Morali bi ostati pri ultimatu, da hrčki vrnejo, kar je naše, drugače nema EU. Pa naj nas izlirajo, ko jih hebe...

LP
Gargy

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hm..zanimivo mišljenje. hrčki so pa ja žrtev srbov in je nemogoče, da se tukaj lastijo našega. sploh pa ne znajo lobirat in delat propagande.

btw
moje mnenje. skromno. vse brezposlene in vsa gradbena podjetja poslat na mejo in pozidat 4 metrski zid. minsko polje, mrtva straža, hrvaškim potnim listom prepovedat prehod čez slovenijo.