AR 156 1.9 mJet 110 kW Q4 / Crosswagon

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo, se najpogostejsi problemi navadne 156SW (by kolega, Alfa fan):

- EGR ventil se zabije ali pa kar crkne
- Vodna pumpa lahko zariba po 4-5-6 letih pa s seboj odnese se jermen (je treba pac menja na vsak velik servis!)
- ABS lucka se vcasih przige - ni nic resnga
- Airbag lucka se vcasih przge (je kriv konektor pod zici al pa v prtlazniku - ni nic resnga)

- Crosswagon se baje nagiba k boja

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Mogoče si spregledal, koliko sem jaz zmetala v Škodo... Razne zgodbice me ne zanimajo, zanima me konkretno q4 in pa podvozje, ker sem o tem že veliko preposlušala.
Za 3k€ pa verjetno ni zamenjal vsega naštetega. Kar se tiče prtljažnika - prostornina me ne preseneča. Zgornje vem že od nekdaj in ni nobena skrivnost. Prednost je v tem, da v prtljažnik stlačim psa v boksu, ker mi na zadnjih sedežih dela pravi svinjak (kljub prevleki za psa) in pa ker bo pes kmalu prevelik za te sedeže. Pri velikem psu žal limuzina res ne zaleže več, pa tudi če imaš 510l prtljažnika, kot naj bi ga imela moja Octavia.

@CSF: Po pravici povedano mi ne zgleda tako brutalno, glede na to, da sem za podvozje Škodilaka dala cca 1k €. Težava je samo v tem, koliko pogosto se vse to menja.
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja, Crosswagon Q4 je popolnoma nekaj drugega, kot navadna 156ka, resda ima samo 1 diff vec, pa drugo vzmetenje..
crazy1.gif

Za 3k€ je zamenjal tisto, kar sem napisal. Razen, ce si bila zraven, ko je to menjal in ves za vsak cent? Cheesus christ..

Kupi Passata, Kangooja, Berlinga pa bo placa dost, mala poraba...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
- EGR ventil se zabije ali pa kar crkne

EGR ventil se pri JTD-jih ponavadi blokira, ko začne delat probleme. Tehničnega da skozi brez težav, vsaj po pričevanjih tistih, ki so to naredili. Jaz sem imel namen, pa je lancia šla od hiše preden sem imel možnost. Klasični simptomi okvarjenega egr ventila: zaznavna izguba moči med pospeševanjem (gas do tal) malo pred 3000 obrati. Ni ravno da bi te ustavilo, ampak čuti se. To pa zato, ker bi se moral egr takrat popolnoma zapret, vendar se zaradi saj in ostale porkerije enostavno zašteka in lahko ostane odprt, zaprt, ali nekje vmes.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja sej.. kolegu, do 2k obratov ni avto nikamor sel.. zdaj je zadevo ocistil pa je muchos boljse.. Kakor imam v glavi lahko tudi s cipanjem nekje sproti odklopis ventil, pa je mir pol..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:

- Vodna pumpa lahko zariba po 4-5-6 letih pa s seboj odnese se jermen (je treba pac menja na vsak velik servis!)

am kaj še obstaja folk, ki vodne pumpe ne menjuje na velikem servisu??? pa saj to spada zraven velikega servisa btw

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik predator pravi:
10l? Mislim da je to pretiravanje. Moj Stilo je težek 1410 pa imam povprečno porabo 5.1 (lepa vožnja, 80% relacija). Skoraj ne morem verjet, da bi Alfica imela še enkrat toliko porabe
confused-1.gif

Pomoje je povprečna okoli 7 raje manj kot več (govorim o neki zmerni, večinoma relacijski vožnji)

Mislim da glede porabe pri stilotu malenkost pretiravaš. Sam imam 85 KW in porabe pod 5,3 nisem mel nikoli, pri normalni vožnji mi ne uspe priti pod 6l. Pa tukaj ne govorim o merjeni porabi na 30 km po hribu navzdol ampak na cel tank goriva. In kaj je za tebe lepa vožnja? 60-70 km/h
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Za mene je lepa vožnja, vožnja pri kateri zmerno pospešuješ, po nepotrebnem ne zaviraš ker držiš primerno varnostno razdaljo in dosti zgodaj predvidevaš, ga ne tiščiš brezveze v obrate ter seveda voziš +-10km/h od dovoljene hitrosti.
zmaga.gif

In ja 5.1 je čisto realna poraba saj z enim rezervoarjem (58l) nardim okoli 1150km. Nafto točim na OMV (če ima to kaki pomen)
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Alfini motorji so vsi preveč požrešni - krona je pa 3.2 ki pije blizu 20l/100km.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja to je res, ampak alfin 2,5 (recimo v 156ki) ni požrl kaj dosti manj ob "dinamični" vožnji
rolleyes-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ja, Crosswagon Q4 je popolnoma nekaj drugega, kot navadna 156ka, resda ima samo 1 diff vec, pa drugo vzmetenje..
crazy1.gif

Za 3k€ je zamenjal tisto, kar sem napisal. Razen, ce si bila zraven, ko je to menjal in ves za vsak cent? Cheesus christ..

Kupi Passata, Kangooja, Berlinga pa bo placa dost, mala poraba...

Oprosti, ampak se mi zdi kar veliko menjanega za 3k € (menjalnik). Koliko stane? Ker mislim, da ga na Škodi za 3k ne bi zamenjala za tak denar. Za 3k sem menjala kvečjem "malenkosti". To se mi zdi že skoraj poceni.
Ah, VAGa še dolgo časa ne bom več imela, škatle me pa ne zanimajo. Pač iščem nekaj solidnega, kar bi šlo tudi v hrib, ko FWD odpove. Škodilak se je v hribu, blatu in snegu odlično obnesel, žal pa ni karavan in ima glede na trenutno situacijo previsoko uporabo.

Aja, pa moj zadnji reply ni letel na tvoj post pred mano, ker ga takrat niti nisem videla (piramida).

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Menjalnik je bil 750€, malenkost rabljen [5000 km].. Piramida menjalnika nova cca 1500€.. Pa se nekaj sem se zahebal, menjal je odbijac in luc in ne roke.. Je bilo se cca 300€, cevi okoli intercoolerja okoli 150€, da so intercooler poflikal okol 200€.. Overall tam nekje 2800-2900€.. Sem ga sel prav vprasat prejle.. Ni bil tak nehuman strosek za napake, ki so vse prej, kot pogoste pri 156kah 1.9 mjet..

Kaj pa je se pol kaj takega.. da ni pozresno, pa da je kolikor toliko avto bos tezko nasla.. Teh gajbic kangoo klase je kolikor ces, tudi pozresne niso.. sam kaj drugega.. kaj vem.. mogoce kaksen megane 1.5 dci je sparovcek, samo spet ni 4x4.. Kaksen Subaru, samo starejsi modeli so spet samo ne ravno sparavni bencinci.. Kaksne razmere pa imas to, da rabis AWD?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
ksz... k eni jamrate o egr. EGR se da spucati in lepo naprej dela (če je membrana seveda cela). Ponavadi zeza tiste, ki imajo veliko kratkih voženj.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ravno to je pri kolegu problem.. job ima 3 km stran od doma.. Pa je sedaj spucal ventil, pa je spet zadovoljen..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.683
6.711
113
pri taščici
Od svaka sosed ima črno.
KOlikor vem je kupil malo razsuto, sedaj pa kar dobro zgleda... Nisem se pa nikdar pogovarjal o njej z njim

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
3.2 je itak GM šrot
grin1.gif

Mnjah z Autodeltinim "šrotom" bi se dalo potrpet.
wink-1.gif

Je pa res, da "ni čist" serijska 147.
grin1.gif

Hm, je pa kr dost problemov s 156 kolk pišete tukaj...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mah.. kolega ima res "sreco" saj se mu kvari tisto, kar se ostalim ne kvari..

Sosed ima recimo 1.8 TS, samo ni SW, je pa BP ..