Android tablice

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
The fundamental point of tablet computers is the touch-sensitive screen, but the Hannspad's touchscreen was very poor. In fact, it was one of the worst we've seen and, at times, was totally unresponsive. Even when it worked it required several taps before it was able to register what we'd pressed. The poor touchscreen here is akin to a laptop with a broken keyboard.

http://www.computeractive.co.uk/ca/review/2079905/hannspree-hannspad-sn10t1-android-tablet

Po moje se ti splača pred nakupom malo pobrskati po netu reviewe, če je res tako slaba...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Včeraj sem dobil svojega galaxy taba, zdaj pa da vidimo kako bo
smile-1.gif
Bom updejtal na 2.3 in upam kmalu tudi na 3.0...

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
jaz sem tudi včeraj dobil taba. Ampak, meni je zadeva zelo všečna!! Če bi bila večja bi mi bila prevelika. Rcm Ipad 1 mi je bil prevelik!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Velikost je kul, če bi bil večji pa težji bi me že motilo pri kauč srfanju. Pravim samo, da android 2.2 pač ni "to" za experience... Drugače itak dela hitro in gladko
smile-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Jaz sem ga tudi včeraj dobil:) Prva stvar, ki mi je potegnila živec je to, da vgrajeni ebook reader ne pozna PDFjev, zato sem potem moral inštalirat neko drugo aplikacijo.

Zdaj si moram pa vzeti malo časa pa se malo sprehodit po zadevi. je update zafrknjen?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
PDF-je zna brat tista vgrajena office zadeva. Bere microsoft office &pdf b.p.

Sicer pa bo treba čimprej rootat, pobrisat vgrajeno solato in jo nadomestit z uporabnimi aplikacijami.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

In za kaj vse uporabljate tablice? Samo za surfanje in PDF al tud za kake bolj specifične zadeve?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
- ceniki v pdf-u in excelu ( za na teren )
- internet na kauču
- youtube hčeri pred spanjem ( risanke )
- za zaigrati kakšen špil ko ležiš na kauču
- službeno več dni odsoten ( maili, gsm,... )
- ...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Sicer pa bo treba čimprej rootat, pobrisat vgrajeno solato in jo nadomestit z uporabnimi aplikacijami.

No, to me zanima:) Morda kak link na forum, stran, skupnost:), ipd, kjer so kakšna pametna navodila?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Tudi jaz sem dobil vceraj Taba. naj mi prosim nekdo pove, kje izklopim gsm oz umts omrezje. Ker zaenkrat bi imel samo wifi, sim kartice pa nebi imel vstavljene in mi gre na zivce, ker stalno pise, naj vstavim sim kartico, pa tudi baterijo zre na polno. Hvala.

Poslano iz Taba. :)

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
No minuto za tem sem nasel resitev. Ce jo se kdo rabi. Telefon das v flight mode, nato pa vklopis wireless. sicer na lock screenu se vedbo pise vstavite kartico in samo klici v sili, vendar vsaj baterije nebo vec zrlo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Lahko kdo svetuje kakšen "štumf" za taba? Rad bi pa klasičen štumf, ne ono varianto ki se odpira kot knjiga. Sicer na koncu lahko tudi za par € na ebayu neko kitajsko sranje vzamem pa bo najbrž služilo namenu...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
No včeraj sem pa po*izdil nad androidom. Taba ima moja boljša polovica. In včeraj sem ji na nokio E5 namestil joikuspot (program, ki na telefonu ustvari WIFI dostopno točko), češ da bo lahko elegantno kjerkoli šla na internet s tabom in glej ga zlomka: Tab nikakor ni hotel najti te točke, ne na E5, ne na E72 in ne na n900, medtem ko so iPad in trije prenosniki delovali bp. Malo poguglam in ugotovim da android ne podpira ad-hoc povezave (WTF???). V letu 2011 ima google mobilni OS, ki ne podpira ad-hoc povezave, kar pomeni da se ne morete povezati na noben telefon, ki podpira wifi dostopno točko.

Vsa sreča, da so mojstri na XDA forumu pripravili nekakšen patch, ki zadevo uredi, vsaj na določenih napravah in po nekajurnem raziskovanju problema sem stvar uspel rešit. Seveda mora biti naprava rootana ipd.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kar si napisal seveda ni res. Povezava z adhoc omrežji v androidu dela od zmeraj, tudi kot server s posebnimi programi in od verzije 2.2 dalje tudi s podporo v samem sistemu. Imam prastaro bedno samsung spico in nima nobenih težav z adhoc omrežji že od pamtiveka.

To, da ima galaxy tab z verzijo sistema 2.2 težave je pa drugo. Je kriv samsung in ne google. Zdaj pa ali boš uporabil hack, ali pa ga boš nadgradil na verzijo 2.3, ki težav nima, je pa tvoja odločitev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Zanimivo, glede na to, da sva s sodelavcem (oba imava Samsung Galaxy S) poizkusila sledeče:
Na mojem sva vključila Access Point, on pa je poiskal moj Wifi AP in se s svojim Wifi priključil na moj AP in srfal po internetu.
Torej deluje. P.S.: Oba ju imava nadgrajene na Android 2.3.4.