Android tablice

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mene pa zanima, če je tukaj kakšen uporabni Asusa Transformer ali pa kakšne druge tablice z sistemom Android 3.0 ali višje?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
kaj pa acer iconia a500, ima kdo kakšne izkušnje, podpira slovenščino

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kaj dobrih 1200 pikslov po dalši stranici za diagonalo 10" ti ne zadošča ali celo na 8,9"?
rolleyes-1.gif
Takšne resolucije ima večina novih tablic.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Drekavac pravi:
Samsung Galaxy Tab 10.1 (P7510):

+ najtanjša in najlažja tablica trenutno na trgu (res je lahka in tanka)
+ odličen zaslon
+ odlična baterija
+ zares neutrujajoča za držanje v roki (teža 550g)

- nima USB (ima z dokupom vmesnika)
- nima odprtine za SD ali microSD

To so +/- na hitro.

pa še en minus: prepoved prodaje v EU trenutno (tožba appla).

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Drekavac pravi:
Samsung Galaxy Tab 10.1 (P7510):

+ najtanjša in najlažja tablica trenutno na trgu (res je lahka in tanka)
+ odličen zaslon
+ odlična baterija
+ zares neutrujajoča za držanje v roki (teža 550g)

- nima USB (ima z dokupom vmesnika)
- nima odprtine za SD ali microSD

To so +/- na hitro.

pa še en minus: prepoved prodaje v EU trenutno (tožba appla).

Sam obtožba je pa več kot smešna!
En komentar s tuje strani: According to Apples standards every digital photo frame is an iPad.
Obtožba (ena izmed mnogih): "a rectangular product with all four corners uniformly rounded"
tisti, ki je dal žig za ta patent je direkt za v umobolnico!! pa tudi telefoni so že pred applovim sranjem bili taki, tko da...upam, da jih Samsung uniči. Samsung pa že pripravlja naslednika SGS II in tudi naslednika tablice!
smile-1.gif
GOOO Sammy!!

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Uf, tole je pa čista svinjarija. ne vem koga bi rajši klel, Apple, ki je našel to bedarijo v EU sistemu in jo izkoristil, ali genije, ki so si to izmislili. Najbolj ziher obojne.

Ampak ipada pa še vedno ne bom kupil, pa če apple doseže prepoved prodaje vseh ostalih tablic v eu.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mene pa zanima, če je tukaj kakšen uporabni Asusa Transformer ali pa kakšne druge tablice z sistemom Android 3.0 ali višje?

Imam Transformerja. Nekaj o njem smo na prejšnjih straneh napisali.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Pa je to že dost izpiljena zadeva, da bi zamenjal računalnik, ki je v uporabi predvsem za izdelovanje zapiskov, surfanje po netu ipd.? Sepravi kot zamenjava za recimo navadnega asus eee-ja?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Pa je to že dost izpiljena zadeva, da bi zamenjal računalnik, ki je v uporabi predvsem za izdelovanje zapiskov, surfanje po netu ipd.? Sepravi kot zamenjava za recimo navadnega asus eee-ja?
Jaz ga imam tudi. Internet, maili, igrice, filmi, vse top. Tipkovnica ima 2x USB, SD kartico in rezervno baterijo, s samo tablico si pa še bolj mobilen. Moram še preveriti urejanje dokumentov in kak program za urejanje slik. Trenutno mi brez problema nadomesti laptop in 70% PC-ja...

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Pa se da to sprobat v kakšni trgovini. Sem ga zadnjič samo na hitro v vitrini pregledal v BigBangu, da bi ga pa kje zunaj meli pa nisem opazu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Android res noče najti vseh wifi hotspotov. Ko smo bili na morju in sharali povezavo preko iPhona, so vsi telefoni (vključno z androidom) našli ta hotspot. Ko smo pa povezavho sharali preko iPada, ga pa android ni več zaznal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
men se zdi, da imaš transformerja v harvey normanu v lj za po rokah vrtet. zraven je pa še ipad2.
Me je pa presenetlo kolk "lepši sliko" oz bolj žive barve in kontraste ima ipad2. Ko ju daš skupaj, je androidna tablica zlo bleda:( Pa je imela brightness na full

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
To sem tudi jaz opazil in sicer sem gledal ipad2 in iconio 500. Doma sem bil prepričan da bom vzel iconio 500, vendar ko sem prišel tja ni bilo primerjave med ekranom in gladkostjo delovanja, tako da sem vzel ipad2, čeprav ima iconia več plusov na papirju.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja Iconia nima IPS zaslona..kakšne velike razlike v kontrastu med transformerjem in Ipadom2 (oba imata tudi ips matriko, s tem, da ima Transformer še večjo ločljivost) pa jaz v živo nisem opazil
confused-1.gif
Res pa je, da se nisem poglabljal v nastavitve kaj ima kateri nastavljen..ampak na oko sta mi bila zelo ekvivalentna..

Nazadnje urejeno:

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
A je možno na EEE transformerju nastavit uporabniški vmesnik na slovenski jezik? (V prodajalni ga nisem mogel/znal nastavit.)

Me je pa pozitivno presenetilo, da je možno na dock priklopit običajno USB miško in jo je Transformer takoj prepoznal in spremenil "kurzor" na zaslonu v puščico.
smile-1.gif

lan07

Pripravnik
15. dec 2007
95
2
8
Citat:
Uporabnik BlonG pravi:
A je možno na EEE transformerju nastavit uporabniški vmesnik na slovenski jezik? (V prodajalni ga nisem mogel/znal nastavit.)

Mislim da ni možno!