Android Auto

matej1990

Fizikalc
14. feb 2020
468
110
43
Načeloma naj bi aplikacija podpirala tudi klice (recimo "Contact Šubašič Šemso"), ampak to meni nekako ne deluje najbolje. Škoda.
Če kaj pomaga... Jaz imam v Google Assistant v nastavitvah pod "Your people" nastavljene relacije - mother, sister, cousin... Ko imaš to nastavljeno, potem v AA GAssistantu poveš na primer: "Call my mother" in se izvede klic.

• Všeč mi je
Reactions: krava

hermann

Guru
19. mar 2014
9.647
6.510
113
Z gumbom na volanu dvigneš samo (neuporabnega) assistanta...

Sicer pa a obstaja tudi kaj v kontra smer... da bi mi bral sporočila? Ne vem zakaj google enostavno ni omogočil vsaj izbire lastnega TTS...

22. jul 2007
13.407
1.659
113
124
Zadeva lepo deluje z navigacijo GM, kaj pa
To je svoja ikonica v AA. Klikneš nanjo in aplikacija začne s poslušanjem. Če mu rečeš recimo "Planšarsko jezero", bo dobljeni rezultat razpoznave samodejno porinil v navigacijo, ta pa kar takoj začne navigacijo. Brez dodatnih klikov gre tole.
Načeloma naj bi aplikacija podpirala tudi klice (recimo "Contact Šubašič Šemso"), ampak to meni nekako ne deluje najbolje. Škoda.

Torej - glavna fora je, da po zagonu aplikacije uporabiš slovenščino in on dobi pravo besedilo, ki ga porine naprej.

Zadeva je zanimiva. Sem avtorju predlagal še nekaj sprememb :)
Zadeva lepo pobira zadeve s šumniki za navigacijo, pri klicih pa ne deluje tudi pri meni.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.807
129
63
Danes sem preko gumba na volanu poskusil slovenske govorne ukaze za navigiranje in mi Google maps najde vse naslove, brez dodanega app za prevajanje.
Je Google to omogočil na novo?

• Wow
Reactions: hermann

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Ali ima še kdo težave za WAA? Men je začel nekaj zaj... na 15min se mi restarta.
Support je predlagal, da zamenjam wifi frekvenco (sedaj je bilo na auto).
Sem spremenil frekvenco in državo - nisem še probal, če pomaga.

Ali ima kdo drug kako preverjeno rešitev?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
S katero navigacijo? Jaz uporabljam tomtom go 80% in waze 20%.
Meni deluje z navigacijo, ki je zadnja odprta. Vsaj tako sem opazil. Uporabljam Google Maps in TomTom AmiGO. Priznam, da me je močno presenetilo, da je rezultat iskanja porinilo v AmiGO. Ampak je. Je pa res, da AmiGO najde manj stvari.
Poskusi, mene je presenetilo. Se mi zdi, da uporabi zadnjo navigacijo. Mi ni jasno, kako pride do tega, se še nisem poglabljal v kodo.

Borg

Fizikalc
25. jun 2020
496
-537
28
Mimogrede - ko smo govorili malo višje govorili o prikazu temperature. Pa se vam to sploh še prikazuje? Ker s prihodom Coolwalka je zadeva izginila (tudi iz nastavitev). Ali pa še nimate Coolwalka?
Ne vem kako je pri vas toda meni še vedno v zgornji vrstici ločeno od AA vedno prikazuje temperaturo, klimo in še nekatere podatke. Spodaj desno pod AA pa je samo ura in mobilno omrežje. Temperatura zunanjega ponudnika je pa kot je bilo že ugotovljeno itak brez veze. Meni je bolj pomembno, da imam v avtu tudi dejansko temperaturo. Zato imam vedno še v avtu dodaten termometer.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.008
179
63
A obstaja aplikacija za google maps, oz. če ima ta nastavitev, da ti potem na AA prikazuje dovoljeno hitrost, in tvojo hitrost ter da ob prekoračitvi opozarja z zvokom?
Na garminu, ki ga imam, je to super zadeva, ni treba gledati na števec, ampak te opozarja zvok. Navigacija avta, ki jo imam, sicer prkaže dovoljeno in tvojo hitrost, a nima zvočnega opozorila.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
A obstaja aplikacija za google maps, oz. če ima ta nastavitev, da ti potem na AA prikazuje dovoljeno hitrost, in tvojo hitrost ter da ob prekoračitvi opozarja z zvokom?
Na garminu, ki ga imam, je to super zadeva, ni treba gledati na števec, ampak te opozarja zvok. Navigacija avta, ki jo imam, sicer prkaže dovoljeno in tvojo hitrost, a nima zvočnega opozorila.
Sam uporabljam AmiGO (od TomToma).

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Zato ker imaš telefon nastavljen na slovenski jezik, ti potem zna iskati po navigaciji v slovenskem jeziku.