Ambilight DA - NE

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
1X AmbiL vedno AL...Ko ga ugasnem, je kot, da bi nekaj manjkalo v sobi
cheer.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Se pridružujem tistim 20%, AL se mi ne zdi pomemben. Bolje LG s kakšno colo več, kot je omenil "sajkek".

Mi lahko z argumenti utemeljiš tvoj zadnji stavek ?

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Imam Philipsa z AL okrog dve leti. V začetku sem imel ozadje (steno) temnejše barve, ko pa sem letos prenavljal dnevno sobo, pa sem šel na belo barvo. Sem zelo zadovoljen in dejansko se mi zdi, da je ekran nekoliko večji. In z gotovostjo lahko rečem, da prilagoditev AL na temnejšo barvo ozadja ni najbolj učinkovita, saj kakorkoli prilagodiš na nianso zidu, ni pravega učinka, ker se barve ne ujemajo. AL namreč na temnejšem ozadju nikakor ne more prikazati vsaj približno enakih barv, kot če je barva ozadja bela. Če bi se znova odločal za nakup, bi zopet izbral AL.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.548
927
113
Sam imam oranžno barvo sten in se še kako opazi, da AL (kljub prilagoditvi barvi sten) ne pride toliko do izraza kot na beli steni.

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Imam Philipsa z AL. Tako kot piše večina, ko je vklopljen, ekran res zgleda večji, plus manj trpijo oči. Bolj ko je svetla (bela) stena za njim, bolj pride do izraza.

Mislim pa da nihče še ni omenil kablov. Odvisno kakšno "konfiguracijo" imaš, ampak če je za TV veliko kablov (STB, predvajalniki, HIFI, kak razdelilec...), to potem pri vklopljenem AL pride še bolj do izraza. Ampak kable se ponavadi da pospraviti. Če pa kabli "morajo" biti za TV, pa hitro zgleda grdo...

Če bi ga spet kupil? Skoraj zagotovo. Če bi izbiral med dvema TV, s podobnimi karakteristikami, eden z, drugi brez AL, bi definitivno vzel tistega z AL. Ampak le, če je razlika v ceni 10-20%. Če je več, potem verjetno ne. AL vsekakor ne spada v top3 lastnosti, ki jih želim pri novem tv...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Imam 2 leti TV z AL, če bi kupoval še enkrat bi znova kupil z AL, ampak tokrat 3 stranskega, zdaj imam "navadnega". Ne uporabljam pa ga pri ugasnjenem TV, kako to gre?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Samo pritisnes tipko ambilight na daljincu.
Drugace bi pa tudi jaz tezko kupil naslednji tv brez al. Je pa res da kar pozabis da ga imas. Zanimivo pa je da takoj opazim ce mi ga otroc po nesreci izklopijo, saj je drugace stalno prizgan

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Točno to. Ko gledam TV se sploh ne zavzamem več za AL, če pa ga izklopim, pa takoj nekaj manjka. Nekak bolj "topla" slika (čeprav vem, da dejansko to ni) se mi zdi ob AL-u. Ni tako ostrega prehoda med TV in steno. Imam tristranskega. Vsekakor bi ga kupil ponovno. Vendar pa boš brez AL prav tako kvalitetno živel.....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Samo pritisnes tipko ambilight na daljincu.
Drugace bi pa tudi jaz tezko kupil naslednji tv brez al. Je pa res da kar pozabis da ga imas. Zanimivo pa je da takoj opazim ce mi ga otroc po nesreci izklopijo, saj je drugace stalno prizgan

Nimam tipke ambilight.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.548
927
113
Pri starih daljincih (na sliki levo) je bil gumb za Ambilight (ki ga lahko vklopiš tudi pri ugasnjenem TV-ju), pri novejših (na sliki desno) ga pa ni:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
tisti ki samo levo desno sveti je brezveze. serija 9, ki se ima gori pa je druga pesem. jaz ga v 5 letih nisem niti 1x izklopil, ker mi je zakon. nebi pa bil to glavni faktor ce bi zdaj sel nov tv kupovat.
mimogrede, hudic je crknil. zvok je, AL dela, slika kaput. kake ideje mogoce?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.340
10.628
113
to je problem: "daje filing", "zdi se mi", "zgleda" večji kot je v resnici..no za 10 do 20% ceno imaš lahko dejansko, ZARES, REAL večjo diagonalo vsaj 10cm.

Zato sem recimo proti AL. oziroma je nesmiseln.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
komurkoli. Višje serije po kvaliteti ti dajo kvalitetnejšo sliko.

Sam imam rajše recimo manjšo diagonalo iz serije 7xxx, kot televizor z večjo diagonalo v seriji 6xxx.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
No, tole se mi pa zdi zlo smiselno. Serija 6 (AL levo,desno) vsekakor ni isto, kot AL serij 7, 8, 9 (AL levo, desno, zgoraj).
Ja, po ogledu več teh TV jev vidim, da bo verjetno kr brez AL (ker tolk pa ne mislim dat več za TV, če ma full AL - čeprav vem, da je fino).
Bom šel raje mal nižje, pa magar čez 3 leta spet menjal ...

Hvala vsem !

p.s. začel sem gledat serijo 5, zdaj sem gledal serijo 6 ... na koncu bo pa zgleda Samsung 6100
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič ne silim, ponujam....samo Samsung 6100 je za razred ali dva slabši od philipsa 6008...:)

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Se pridružujem tistim 20%, AL se mi ne zdi pomemben. Bolje LG s kakšno colo več, kot je omenil "sajkek".

Mi lahko z argumenti utemeljiš tvoj zadnji stavek ?
Že samo, ko vidim od Philipsa tisto jajčasto telekomando, ki jo je "ledenko" zgoraj prilimal, mi je jasno, da gre za
tretje razredni TV. Kar se pa LGeja tiče,kot ga je omenil "sajkek", pa nudi največ za najmanj denarja.

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Imel sem Philipsa na ambilight, pred časom sem kupil LG-ja in po pravici povem, da pogrešam tisto osvetlitev na steni. Naslednji tv bo sigurno imel ambilight......