Ambilight DA - NE

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Preprosto vprašanje:

tisti, ki imate ambilight, bi ga kupili ponovno? Oziroma drugače, prednosti ambilighta?

Malo me skrbi, če AL prej ne moti, kot koristi. Mogoče vsem ne odgovarja svetloba v ozadju ??? Ali so pač izkušnje z AL v praksi drugačne ??

Hvala !

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Saj ga lahko izklopiš, drugače pa dobro vprašanje o ponovnem nakupu
sprasujem se.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Ja, to vem. Samo potem je pa BV dajat 100 ali več EUR za neki, kar te moti ... recimo, da so AL televizorji vsaj 100 EUR dražji, kot tisti brez AL ... pa mislim, da je razlika večja ...
Če jim odvzameš AL mislim, da niso nič boljši, kot tisti z AL ... ali pa imajo kake druge karakteristike tolk boljše ??

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Druge karakteristike so bolj slabe gledano proti konkurenci, vsaj tako pravijo-ga nimam.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Preprosto vprašanje:

tisti, ki imate ambilight, bi ga kupili ponovno? Oziroma drugače, prednosti ambilighta?

Malo me skrbi, če AL prej ne moti, kot koristi. Mogoče vsem ne odgovarja svetloba v ozadju ??? Ali so pač izkušnje z AL v praksi drugačne ??

Hvala !

Zadnja raziskava je pokazala da več kot 80% uporabnikov bi oz. je spet kupila tv z ambilightom. 80% je več kot odličen odstotek!
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Druge karakteristike so bolj slabe gledano proti konkurenci, vsaj tako pravijo-ga nimam.

Aja? In kaj še pravijo?
Neumnost na kubik.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
OK, Simon, podatek o 80% sem že videl ... ga propagirajo povsod, kjer prodajajo AL TV-je.
tongue-1.gif

Mene bolj zanimajo izkušnje uporabnikov (recimo z Alterja). Tisti podatek o 80% ni ravno ... saj veš ...
Konec koncev se da marsikaj priredit, marsikateri rezultat na koncu izgleda odličen. V resnici je pa bolj mlačna voda ....

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Potem pa pojdi v trgovino in sprobaj. Še najbolje, da imaš zraven konkurenčen proizvod. To je dokaj mirodajno, najbolje je pa jasno doma na steni
smile-1.gif

Zanimivi so modeli od serije 7xxx dalje z 3 stranskim ambilightom XL. Dejansko tv izgleda da je za številko ali dve večji.

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Ambilight - DA. Sem že prej imel plazmo z AL, ki je crknila. Ponovno sem vzel Philipsa z AL, saj, ko se enkrat navadiš ti to paše. Je pa dejansko, da se ti zdi zaslon precej večji, saj ti AL nekako prenese barve zaslona na ozadje (zid). Če ozadje ni ravno belo si lahko barvo ozadja nastaviš v meniju, da pride AL do izraza. Prav tako lahko AL uporabljaš kot dekorativni okrasek, ko je TV izklopljen - če komu to ustreza.

Nazadnje urejeno:

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Jaz imam Philipsa z AL približno tri leta. AL je bil zanimiv kakšen mesec ali dva; sedaj ga vklopim le še po pomoti. Prav tako ga ne uporablja nihče v družini. Saj ni slaba zadeva, ampak če bi kupoval novi tv, ne bi bil na prioritetni listi.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Pred tremi leti, ko sem jaz kupoval TV je ambilight bil precej dražji kot je danes. Ambilight imam vedno vklopljen, prijetneje je gledati TV z osvetljenim ozadjem, lažje za oči predvsem. Torej škodi ne.

Zdaj... če bi ga znova vzel... težko rečem. Za denar kot sem ga takrat dal, bi danes raje vzel 2 TV-ja, makar brez ambilighta. Je pa res, da danes TV-ji z ambilightom niso več tako dražji od tistih brez. Osebno bi pred ambilightom verjetno dal prednost kakšnim drugim karakteristikam TV-ja.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Torej, kot sem domneval (in tokrat ni mišljeno slabšalno), nič novega nisem izvedel, vem enako kot prej (in poudarjam, tokrat to ni mišljeno slabšalno). Mnenja so deljena, v dvomih sem tudi sam. In ja, šel sem gledat v trgovino, ampak to ni isto, kot če bi izdelek krasil mojo steno (ne bom pa ravno poskušal, testiral zadeve ... mal drago je vseeno, knede?)

Sem upal in se bal (je govoril Prešeren), da nič novega ne izvem, pričakoval pa sem, da bo zadeva vsaj tako jasna, da bi recimo lahko zaključil v smislu "BMW" je boljši kot "Dacia".
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.340
10.628
113
jaz raj za tisti € več Philipsa kako colo več kupim pri LGju
wink-1.gif
recimo.

Poznam drugače AL, ampak me ne gane, niti mi ne deluje, da bi kaj povečal ekran :S

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mam AL po spletu okoliščin, če bi kupoval novo, mi nebi bila prioriteta. Me ne gane..

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.548
927
113
Imam TV z AL (oz. imamo 2 doma) in je precej bolj užitek zvečer gledat TV. Fajn je, da imaš steno bele barve.
Res, da je bil TV kar precej drag (zdej se mi zdi precej ugodnejši TV z AL), sam mi ni žal. Bi ga še enkrat kupil.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Se pridružujem tistim 20%, AL se mi ne zdi pomemben. Bolje LG s kakšno colo več, kot je omenil "sajkek".

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
jaz imam sedaj tretji Philips z Ambilightom, ko menjujem Tv, je bil vedno Ambilight pogoj.
Res pa je da mora biti višja serija z 3 stranskim Ambilight Spectra. Sam imam serijo 9, kjer lahko za Ambilight nastavljaš, kakšno barvo stene imaš, plus ogromno dodatnih nastavitev.
Osnovne serije imajo samo dvostranski ambilight.