Alteranativa - pregled

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Res je bolje, da greva počasi:

a) nikjer nisem rekla, da berem poljudne revije - torej težko kaj poznam iz njih

b) nikjer nisem napisala "slišala sem", "prebrala sem", ....

c) z nekom, ki se stalno zmišljuje, namaštuje, blodi,...kaj je nekdo rekel (četudi tega res nikoli ni rekel) oz. kaj nekdo baje misli (hec, zdravniki vedo, kaj kdo misli!!!!
bonk.gif
, Ker takega ugibanja si ne dovoli niti mama Strojan :norec: ), se ne da resno pogovarjati.

d) Drnovšek je vstopil k alternativcem zato, ker mu uradna ni znala pomagat (in to najboljša uradna, kar je je v tej državi bilo) in mu je to povedala. Po tvoje naj bi torej kljub temu, da mu ne znajo pomagat, visel na uradni medicini. Pa ti si dejansko nor!

Nihče ne ve, kako dolgo bi živel, če bi ostal samo pri uradnih, ki bi ga vsak dan samo obveščali, koliko dni ima še do konca (velikonja je bil naravnost perla, kar se tega tiče).

Alternativci (in tisti bio kruh) so ga nekak vseeno uspeli zadržati 5 let (dlje, kot je napovedal Velikonja).

BTW - Peterle pa veselo taca še po zemlji in ni videti, da se misli podrediti napovedim uradnega šintarja in njemu na ljubo umret.

e) Kaj mrtvemu koristi kup denarja, ki ga je baje prišparal, ker ni šel k alternativcu?

Ker tako zelo skrbite za premoženjsko stanje bolnikov.

Kako to, da enakega obsega skrbi ni videti, ko gre za vaše postopke, ki jih plačujemo, pa na koncu vseeno niso pretirano uspešni?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tole je pa izjava leta. Drnovšek je dočakal konec svojega mandata samo zaradi alternativne medicine. Ojoj
bonk.gif
. A ti sploh veš, za katero boleznijo je bolehal? Kakšna je prognoza teh bolnikov? Prav smešna si že s svojim namišljenim poznavanjem medicine in zdravstva.

Kot sem že napisal... ljudje, ki gredo k alternativcem po diagnozi "stage IV", izgubijo samo svoj denar. Pridobijo ne nobenega dneva in nobene ure življenja... in v končni fazi neznosnih bolečin tudi upanje ni več kaj prida. Ne se slepit...

Po drugi strani pa ljudje, ki gredo k alternativcu s "stage I ali II", zapravijo svojo možnost (in tudi veliko verjetnost) popolne ozdravitve. Zapravijo svoje življenje in svojo prihodnost. Zaradi teh ljudi tako mrzim mazače, ki mislijo, da lahko ozdravijo smrtno nevarne bolezni in ljudi prepričujejo, da opustijo konvencionalno zdravljenje.

Ti praviš upanje, jaz pravim uboj iz malomarnosti.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tole je pa izjava leta. Drnovšek je dočakal konec svojega mandata samo zaradi alternativne medicine. Ojoj
bonk.gif
. A ti sploh veš, za katero boleznijo je bolehal? Kakšna je prognoza teh bolnikov? Prav smešna si že s svojim namišljenim poznavanjem medicine in zdravstva.

Prav smešen si že z dokazovanjem svojega neznanja slovenščine!

Napisala sem tole:

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
d) Drnovšek je vstopil k alternativcem zato, ker mu uradna ni znala pomagat (in to najboljša uradna, kar je je v tej državi bilo) in mu je to povedala. Po tvoje naj bi torej kljub temu, da mu ne znajo pomagat, visel na uradni medicini. Pa ti si dejansko nor!

Nihče ne ve, kako dolgo bi živel, če bi ostal samo pri uradnih, ki bi ga vsak dan samo obveščali, koliko dni ima še do konca (velikonja je bil naravnost perla, kar se tega tiče).

Alternativci (in tisti bio kruh) so ga nekak vseeno uspeli zadržati 5 let (dlje, kot je napovedal Velikonja).

Zdaj pa poglej in mi s prstom pokaži, kje v mojem tekstu piše da je SAMO ZARADI ALTERNATIVCEV dočakal 5 let?

Ni, ni, a ne?

Ker v resnici piše, da so ga - KLJUB TEMU, DA SO BAJE PO TVOJE MAZAČI IN PRI ZELO SLABI PROGNOZI RAKA, KI GA JE IMEL - ZADRŽALI CELIH 5 LET!

Drugič uporabi tolmača, preden repliciraš name!

Ker očitno nimaš blage veze, kaj sploh piše v tekstu.

Zakaj pa gredo s "stage I in II" drugam?

Kaj ste jim zašuštrali, da so se ka naenkrat začeli opirati na druge, četudi baje imate sredstva, s katerimi jim lahko pomagate?

Imate predolg in nesramen jezik, s katerim ljudem ubijate upanje in voljo do življenja?

Samo v teoriji veste, kako pomagati, v praksi pa pacarite?

Kaj se je torej zgodilo, da se ljudje obrnejo stran od vas?

Kot sem napisala - zakaj bi človeka "v stage IV" skrbel njegov denar? Ker sicer ne bo mogel plačati vinjete za avtocesto med nebeškim oblakom 4 in 8?

(kako zelo nimaš/te pojma o psihologiji bolnikov, kaže namreč prav ta neskončno najedajoča skrb za denar bolnikov, ki jim je za denar TOTALNO vseeno).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Joj kako bluzis. Drnovsek je tudi ob odprtju onkoloskega instituta dejal da je to EDINA pot do ozdravitve.
wink-1.gif

Ljudje pa hodijo k alternativcem ker uradna medicina obljublja vecinoma podaljsanje zivljenja, medtem ko alternativci obljubljajo ozdravitev. In kdor je naiven in obupan (pac zaradi bolezni clovek naredi marsikaj) bo pustil svoje bogastvo alternativcu in umrl.

Rak je pa odvisen od vrste, se bolj pomembna je lokacija. Nekaterim ni pomoci, drugim se da pomagati. In tudi v novem zakonu o alternativni medicini se govori, da bi moral alternativec bolnike z resnimi in akutnimi boleznimi poslati k zdravniku.

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Aha, torej so mu vendar alternativci podajšali življenje. Seveda nima tu nič zraven dejstvo, da je imel počasi napredujočega raka, ki je bil tudi onkološko zdravljen
bonk.gif
. Od kod ti dejstvo, da je imel slabo prognozo? Velikonja? Ja res, on je bil njegov lečeči zdravnik...

Prav smešno mi je brati razne fore tipa "z Bogom in kemoterapijo premagala raka". Daj malo razčisti sama pri sebi, kaj je relevantno. Aja, pozabil sem... ne znaš.

Ljudje s stage I in II gredo k alternativcem zaradi takšnih stvari, ki jih pišeš prav TI. Širjenje lažnega upanja in svojega prepričanja o nesposobnosti znanstvene medicine.
aplauz.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mene ljudje klicejo da pridem k njim. Se vedno pa imajo moznost da gredo sami drugam
wink-1.gif

Tudi veliko tistih, ki hodijo k alternativcem me klice, mislim da to dovolj pove
tongue-1.gif

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz pa mislim, da enostavno nimaš nič več pametnega in relevantnega za povedati.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Mene ljudje klicejo da pridem k njim. Se vedno pa imajo moznost da gredo sami drugam
wink-1.gif

Tudi veliko tistih, ki hodijo k uradnim me klice, mislim da to dovolj pove
tongue-1.gif

smirk-1.gif

@jernej

Pametnejši popusti.
(in si misli svoje
smirk-1.gif
)

Glede na porast alternativcev, nas očitno ni ravno malo, ki pač pustimo uradne steklo bevskati, delamo pa po svoje.

Adijo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Potem pa pojdi k alternativcu na pregled in ne jamraj da se uradni ne javljajo na telefone in ne prides na vrsto.
Pri alternativcih bos v pol ure na vrsti. Bogve zakaj.

LP

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kokr je meni znano je bil Drnovšek bolj zagovornik vračanja k naravi in vsega kar je povezano z njo in ne toliko alternativne medicine. Vsaj kolikor sem zasledu v enem od njegovih intervjujev.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda, ne le da si pametna, celo najbolj pametna si! O vseh stvareh na svetu veš popolnoma vse in se prav čutiš poklicana, da drugim soliš pamet.

Kot ti je doctorZ že rekel... pojdi k alternativcu, da ti zdravi tvoje psihoze in ne jamraj o znanstveni medicini (sploh na področjih, ki jih poznaš zelo slabo... oz. kot si se sama izrazila - iz obširnih in globokih osebnih izkušenj).

In verjemi, ko bo nekaj zares narobe s tvojim zdravjem ali zdravjem nekoga, ki ti je mar zanj - "se vidiva".

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
tole o zenicah najdeš na googlu pod iridologija.

drugače pa je bila tudi akupunktura pred kakimi parimi leti alternativa pa jo je zdej medicina sprejela.
Tiste tabletke so bile homeopatska zdravila. Js sem bral ene študije pri katerih so hoteli ugotoviti vpliv placeba. Takšna zdravila so dali otrkom, živalim in celo rastlinam pa je bil učinek.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
placebo ( v kakršni koli obliki že je) vpliva samo na nekatere in ne na vse.

mam pa eno vprašanje za tele zdravnike tukaj, če ima slučajno kdo opravka z rakom.
veliko študij je že dokazalo da omega 3 mk ( iz ribjega olja) + antioksidanti zelo dobro vplivajo na bolnike z rakom. zakaj se takim bolnikom ne pomaga tudi na tak način?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hvala... sicer smo vmes tudi ugotovili, da se ne gre za zenico, niti za roženico, ampak šarenico (tudi ti so malce pomešal oboje). Sem pa sedaj našel tudi odgovor na vprašanje o spreminjanju šarenice skozi življenje:

Citat:
It has been pointed out that the premise of iridology is at odds with the notion that the iris does not undergo changes in an individual's life. Iris texture is a phenotypical feature which develops during gestation and remains unchanged after birth. There is no evidence for changes in the iris pattern other than variations in pigmentation in the first year of life, eventual freckles and variations caused by glaucoma treatment. This stability of iris structures is at the foundation of iris recognition for identification purposes[6][7].

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Morda veš, kje si prebral o teh učinkih?

Ne razumem čisto tvojega vprašanja... "pomagati bolnikom...". V bolnišnici so občasno na jedilniku tudi ribe. Kakršnokoli načrtno obremenjevanje organizma z omega-3-MK pa se mi zdi v tem trenutku smešno in tudi potencialno nevarno.

Rak je zelo kompleksna bolezen, ki se uspešno izmika popolnoma vsemu arzenalu biokemije in biofizike, ki jo premore človeštvo. Vključno z vsemi naravnimi stvarmi...

Gledano na čisto molekularnem nivoju je zares neverjetno, da bi enostavna molekula, kot je maščobna kislina lahko kakorkoli ogrožala rakaste celice. Če ne drugače, obstaja preprosto dejstvo, da se rakave celice sploh ne zmenijo za maščobe in beljakovine kot vir energije, ampak kurijo skoraj izključno glukozo... (od tod tudi nekatere zgrešene ideje o "izstradanju raka").

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
en vir tega, je npr knjiga z naslovom: islandski čudež omega 3, skrivnost dolgega življenja, ki varuje pred bolezni srca, rakom, sladkorno boleznijo, artritisom, prezgodnjim staranjem in nevarnimi vnetji. avtorja sta pa dr. Garry Gordon in Herb Joiner-Bey (zdravnik naturopat)

- v knjigi je omenjenih veliko študij, v katerih so dokazali, da naj bi te MK pomagale pred napredovanjem raka, zavirale naj bi razvoj metastaz.
- med drugim naj bi ugotovili, da je bilo v maščobnem tkivu dojk zdravih žensk, več arahidonske in linolenske mk kot v tkivu zdravih žensk ( kar pomeni manjše kot je razmerje omega 6 vs omega 3, manj možnosti je da ta oseba zboli za rakom)
- povečale naj bi unčinkovitost kemoterapije in zmanjšajo njihove stranske učinke
- en odstavek iz knjige: " povečano apoptozo ( programirano smrt ali "samomor" tumorskih celic) v rakavih celicah tkiva človeške dojke po izpostavljenosti dolgoverižnim MK omega 3, znanstveniki pripisujjeo vplivu omega 3 na tkivni encim ciklooksigenazo-2 ( COX-2) ki v okolnih tkivih proizvaja različne kemijske prenašalce, imenovane prostaglandini, ti pa vplivajo na razvoj raka na dojki..."
- med druge verjetne molekularne mehanizme znanstveniki uvrščajo tudi:
- omejitev delovanja dveh onkogenov, ki sodelujeta pri rasti tumorja
- sprožitev pretvorbe rakastih celic v zdrave specializirane celice
- zaviranje aktivacije in delovanje dejavnikov v celičnem jedru in tako omogočajo apoptoze rakavih celic
- preprečevanje splošne obolelosti organizma zaradi raka
...

tega je še in še. knjiga ima skoraj 200 strani, na katerih je omenjeno veliko študij glede veliko belezni, med drugim tudi o raku.

in glede na to, da je večina maščob v možganih iz omega 3 mk, in da so tudi membrane vseh celic v telesu iz teh kislin, ne vidim kako bi z njimi kakorkoli obremenjevali telo.
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Citat:
in glede na to, da je večina maščob v možganih iz omega 3 mk, in da so tudi membrane vseh celic v telesu iz teh kislin, ne vidim kako bi z njimi kakorkoli obremenjevali telo.

Ni čisto tako... vsak sestavni gradnik človeškega telesa lahko predoziraš... ene prej kot druge. Metabolizem je kompleksen in predvsem zelo povezan sistem. Človek, ki npr. pretirava z vnosom maščobninih kislin (pa četudi so omega-3), bo umrl rane smrti zaradi kakšnega infarkta.

Citat:

- omejitev delovanja dveh onkogenov, ki sodelujeta pri rasti tumorja
- sprožitev pretvorbe rakastih celic v zdrave specializirane celice
- zaviranje aktivacije in delovanje dejavnikov v celičnem jedru in tako omogočajo apoptoze rakavih celic

Človeku lastna snov, ki ima takšne anti-tumorske učinke... Tole so mokre sanje vsakega onkologa.

Glede na umrljivost za rakom pa se bojim, da učinki v realnosti niso takšni kot na papirju. Predvsem pogrešam kakšne številke. Za koliko se poveča 5 in 10 letno preživetje, za koliko se zmanjša pojavnost raka...

Osebno sem zelo skeptičen glede takšnih in podobnih teorij, ki poudarjajo ekstreme.

"Veliko omega-3."
"Veliko beta-karotena!"
"Veliko C-vitamina!"
"Nič alkohola!"
"Veliko alkohola".

Podarjati zmernost je seveda dolgočasno in tega nihče ne počne.

V realnosti pa bo psihično neobremenjen človek, ki občasno popije kak kozarček, pokadi tu pa tam kak cigaret, na morju se naje rib za celo leto, ima nesedečo zaposlitev in seksa 3x na teden - živel dolgo in zadovoljno življenje.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
ni čisto tako kot misliš.
- je veliko govora za koliko % se naj bi zmanjšalo tveganje
- koliko g DHK in EPK naj se jemlje ( govora je o okoli par gramih ribjega olja)
- da je treba pazit da bo primerno razmerje med omega 3 in 6
- da je treba določene izdelke izločit iz prehrane
- da naj se je ribe parkrat na teden ali pa vsaj dnevno par g ribjega olja v kapsulah
- da naj se jemlje samo tiste kapsule, ki so pregledane oz proizvedene v laboratorijih za zdravila

... ampak potem bi moral prepisat celo knjigo

ni to takšna knjiga, ki bi pisala o ekstremih, ampak dejansko piše o zmernostih jemanja...

piše npr, da je nekje povprečno razmerje (pri ljudeh ) omega 6 vs omega 3 okoli 10:1 ali celo 20:1. kar je preveč, in da bi bilo dobro če bi bilo to razmerje nekje 3:1 oz 1:1