Alteranativa - pregled

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Bom še malo prebral o teh stvareh... Čisto po pravici dobro poznam samo metabolizem maščobnih kislin, nekih drugih učinkov kot hranilnih pa ne.

Strinjam se, da je možnosti za izboljšave v strukturi naše prehrane še ogromno. Kakšne posledice pa bi takšna optimizacija imela za splošno zdravje prebivalstva, je pa vprašanje...

Zelo skeptičen pa sem, ko se začneta mešati nutricionizem in onkologija. Malo zato, ker sem pač po naravi nezaupljiv do stvari, ki jih težavno racionalno razložiti, večinoma pa zato, ker onkologijo, še posebej biomolekularni aspekt, precej dobro poznam.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
glede na to, da je večina bolezni "na svetu" šele kakih 50 -100let, bi rekel da bi se lahko življenje zelo izboljšalo. bolezni kot so sladkorna, artritis, bolezni srca in ožilja, sindrom motene pozornosti... to bi se ali popolnoma izničino ali pa vsaj zeloo zmanjšalo. tako pa ljudje jedo samo sranje, ne skrbijo zase in imamo same bolane ljudi.

ne ve se še, kako točno vplivajo omega 3 na vse te bolezni, ampak vplivale pa naj bi. problem pri tem je, da vrjetno zaradi pomanjkanja denarja, raziskave niso tako dolge da bi lahko točno povedal kako kaj na kaj vpliva.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se strinjam... zaskrbljujoč je počasen upad pričakovane življenjske dobe v razvitem svetu... predvsem na račun "bolezni izobilja", ki si jih omenil.

Rak, po drugi strani, pa je naš spremljevalec že od nekdaj.

Glede omega-3... bojim se, da ti vplivi na potek rakave bolezni niso tako signifikantni, da bi privabili večje število raziskovalcev, predvsem pa farmacevtskega denarja.
Onkologija je področje, kjer bolniki zahtevajo radikalne rešitve... ozdravitev. Žal ne verjamem, da so maščobne kisline to...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
problem je, da s finančne plati, ribje olje ni zanimivo za farmacevtske industrije. in potem ni dovolj € vloženo v raziskave in s tem se nič ne naredi.

drugače pa glede raka, kaj pa veš kako bi se telo odzvalo če bi popolnoma odstranili vse nam škodljive stvari ( govorim o hrani). pomoje da bi znalo bit zelo pozitivno

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Strinjam se, da tu vsekakor ni €€€... ne bi pa rekel, da je to edini razlog, niti glavni.

Če se greš Freda Flinstone-a glede hrane, bi se pojavnost raka zmanjšala za 20-30 procentov. Hrana je pomemben dejavnik tveganja, še zdaleč pa ni edini. Kemični karcinogeni so prisotni še kje drugje kot v hrani, sevanje, virusi, dedne motnje...

Priznam pa, da je teh 20-30 procentov strašljiva številka, ki je razni screeningi ala jemanje brisa in mamografije niti v sanjah ne bodo dosegle.

B81

22. jul 2007
37.617
10.910
113
KSZ

Danes bil, naredila s kolegom še majhen izlet
smile-1.gif

No stvar je skoraj malo spooky, ker je povedal (ne spraševal, ampak govoril) vse znane bolezni starih staršev in trenutno stanje cele familije (ščitnica, jetra, želodec...). Omenil ni nobene bolezni, ki je kdo ne bi imel, ampak le tiste, ki so jih imeli ali jih imajo.
Meni je povedal vse brez, da bi mu jaz omenil.

Pazit stresa (kar je pri mojem delu nemogoče), ker bom imel težave na dvanajsterniku (to je verjetno pri vseh enako).

Ampak vseeno:
Naredil bom en preizkus, ampak imam problem. Moj zdravnik ima visoke stopnice v ambulanti in če mu povem za to in me brcne ven, se lahko poškodujem.

No tolko sem napisal, da povem izkušnjo.

B81

22. jul 2007
37.617
10.910
113
Vem, sem enako razmišljal, ampak povedal je le naše znane bolezni, ostalih pa ne
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
vse znane bolezni starih staršev in trenutno stanje cele familije (ščitnica, jetra, želodec...). Omenil ni nobene bolezni, ki je kdo ne bi imel, ampak le tiste, ki so jih imeli ali jih imajo.
Meni je povedal vse brez, da bi mu jaz omenil.

Naj ugibam, imaš precej izbuljene oči/odebljen vrat, koža je rumena in po trebuhu ti nonstop kruli?
grims-1.gif