Pogojno to velja za Fince, od kdaj ...
Jest sem pred dobrimi 3 desetletji dvakrat "operiral" krajši čas na finskem hitrem "trajektu" med Helsinki in Zah.Nemčijo in takrat ugotovi, da če je kakšen od "aksi-kaksi" personala bil fejst fajhten ob treh zjutraj, je ob zibanju "barke" na valovih po hodniku hodil BP naravnost, medtem ko sem sam se moral držat za vodila
... Dopoldne pa so taki bili v službi in se ni kaj dosti videlo/opazilo, da bi bilo kaj narobe in so delali normalno.
...
Trening (C2H5OH) naredi svoje pač
... tudi sam sem imel pred 4 desetletji "štajerski" trening in sem prenesel večerni TL 2L vina v riti, pa še stal
.. čez poletje doma sem prešaltal na pivo, jeseni me je pa minilo. Zdaj če spijem pa 2 deci vina, sem pa že "koma"
... Nekateri temu pravijo "evolucija"
...
Ps.: enkrat med pavzo sem šel na malo pivo v lokalu v Helsinkih ... račun takrat 25DEM (kot danes 30€). Prvič zadnjič in nikoli več... za ta denar na barki v freeShopu cela "šteka" 0,33L "Karjala Beer" ... ni čudno, da so Finci (potniki v večini) se vozili čez vikend v Nemčijo ... Pivo tam na obali Baltika (lokal) je bilo 5dem, 100m bolj v mesto pa samo še 1,2Dem mala krigla ...
... sem nekoč živel s partnerko štajerskih genov šolano na Švedskem ... ubitačna konfiguracija. Ona je spila "boco vina", pa se ji nič ni poznalo
... saj ni res pa je ... mora bit nekaj na teh genih zgleda
...
------------------------------------
"
..." I Want To Believe "..."