Ali ste za legalizacijo marihuane?

Ali naj država legalizira marihuano?

• Skupaj glasov
    168

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Žal pa ne morem odstopiti od svojega mnenja, da zadeva je škodljiva in kot taka ni kandidat za legalizacijo (morda bi se strinjal z dekriminalizacijo za 18+).
Še enkrat te moram spomnit na šibkost tvojega argumenta. Največ škodljivih in človeku smrtno nevarnih substanc predpiše zdravnik. Pa ne govorim le o kemoterapiji, ampak tudi o bolj splošno uporabljanih zdravilih, cepivih, .... link
10x več ljudi umre od predpisanih zdravil kot za posledicami jemanja prepovedanih drog. Pa dvomim, da je kakšna žrtev umrla zaradi trave.

Skratka, če bi za legalne substance veljal argument škodljivosti zdravju, potem lahko pol izdelkov po trgovinah kar prepovemo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
V življenju nisem videl človeka, ki bi dobil kakršenkoli napada zaradi trave in bil hospitaliziran. Je pa res, da eni spijo, kot da so v komi.

V svojih 26 letih sem videl nekaj deset ljudi, ki so bili hospitalizirani, ampak zaradi alkohola in jemanja trdih drog.

Nikoli me ne bo nekdo prepirčal, da je marihuana škodljiva kot druge trde droge in da je bolj škodljiva kot alkohol ali cigareti. Vse sem poskusil, tko da mnenja "poznavalcev" pri meni ne pridejo v poštev. Je pa tko, da je kot pri vsaki zadevi, vsak posameznik svoja osebnost z vidika fizičnega in duhovnega zdravja in tle smo si ljudje zelo različni.

Jernej, prav imaš, da medicinska uporaba ne upravičuje legalizacije. Kaj pa zmanjšanje kriminala oz. črnega trga? Nadzor nad prodajo in hrati regulacija trga in nadzor nad kakovostjo? Kaj pa davki, ki bi bili pobrani na ta način in namenjeni za osveščanje in zdravljenje ?

lp

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Če se mene kej praša, od gandže res ni noben bavbav.
Saj je alkohol tudi droga pa je legalen in naredi veliko več škode (medicinsko kot socialno-družbeno gledano). Pa ko smo lih pri dohtarijh, naj omenim, da za vsak pasji ku*ac fašeš antibiotike. A to je pa normalno???
Mislim, da je vsa gonja okoli nje po dolgem in počez napihnjena s takimi in drugačnimi stereotipi (npr. kdor poha slej kot prej pristane na igli pa ne vem kaj še vse). Eni so pač zaplankani, sej to za Janeze in Micke ni nič novega.
Meni pa je konec koncev vseeno, v vsakem primeru si sem in tja kakšnega navijem (veliko raje kot da pogoltnem kak tablet). Sam na kito mi gre, da me bo policaj je*al in me bodo po sodiščih vlačili pa ne vem kaj še vse, zaradi par gramov posušene rastline. Če pa s flašo Jacka hodim po mestu mi pa noben ne bo nič rekel.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Na tole sem danes naletel...

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042226043

Citat:
Švicarji so na referendumu podprli program medicinske oskrbe s heroinom

Rezultati vsekakor so - navdušujoči. Tudi nekega trip-turizma ni zaznati...

Kot sem že napisal... osebno me najbolj moti nekakšen konsenz države k uporabi drog. Ampak po drugi strani pa vidimo na tem primeru, da gre v končni fazi tudi za neke vrste stigmatizacijo. Oziroma bi lahko sporočilo takšnega zakona razumeli tudi kot: Prej je bila samo "odvisnost" neke vrste bolezen, ki se je zdravila v bolnici. Sedaj pa je to postalo že tudi uživanje.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat iz enega od komentarjev...

"Parki so osvobojeni odvrženih igel, avtomobili so veseli svojih radiev, ki jih nihče noče na silo vzeti ven, trgovine imajo cele izložbe,..."

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Na podoben način se da v Kaliforniji dobit travo na recept, če imaš napotnico od zdravnika. Mislim da imajo blizu 400 štacun. Seveda je medicinski argument v tem primeru izgovor, ampak na nek način jim je uspelo dosečt legalizacijo. Tisti, ki hočejo kadit, grejo s potrdilom v štacuno in imajo na izbiro kar jim srce poželi. Verjetno je trava manjše zlo od Prozaca in podobnih legalnih drog, na katerih je pol ZDA.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Se mi ne da brati teh 6 strani...

Zanimivo mi je pa tole:
glede na to, da se število kadilcev cigaret zmanjšuje, kajenje marihuane pa ne, lahko pričakujemo, da bo relativno kmalu več kadilcev marihuane kot cigaret.

Pa se še enkrat vprašajmo, kakšen je smisel tega, da marihuana ni legalizirana.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Stari, ti res rabiš nekaj branja. Evo, za začetek: http://en.wikipedia.org/wiki/HU-210

Hmmmm ... neural growth - looks promising.
wink-1.gif

Per a 2005 article in the Journal Of Clinical Investigation, HU-210 with daily high doses over a few weeks stimulates neural growth in rats' hippocampus region, the opposite effect of drugs like alcohol, nicotine, heroin, and cocaine. It was also indicated by this increased neural growth to entail antianxiety and antidepressant effects.[2]

HU-210, alongside WIN 55,212-2 and JWH-133, is implicated in preventing the inflammation caused by Amyloid beta proteins involved in Alzheimer's Disease, in addition to preventing cognitive impairment and loss of neuronal markers. This anti-inflammatory action is induced through the agonization of cannabinoid receptors which prevents microglial activation that elicits the inflammation. Additionally, cannabinoids completely abolish neurotoxicity related to microglia activation in rat models.[3]

HU-210 is a potent analgesic with many of the same effects as natural THC. This means that HU-210 could potentially be used in medicine as an alternative to medical marijuana, however its much stronger and longer lasting effects compared to those of THC could make appropriate titration of dosage difficult. Also because HU-210 is a CB1 full agonist as opposed to THC which is a partial agonist, the sedative effects of HU-210 are much more prominent, meaning that while fatal overdoses of THC itself are virtually impossible[1], they would be possible with HU-210.

To je "medicinska" trava. To ni stvar za pušit, ampak jo dobiš ali s kapsulo ali pa v žilo. Stvar je lahko tudi do 200x bolj potentna, nobenega še ni pobralo zaradi tega, je pa edini THC related sintetik, s katerim se lahko predoziraš.

Kje ti sploh pobiraš podatke o shizofrenijah? Prav tako trava ni halucinogena. Kje si to pobral? Si sprobal empirično? So se iz tepiha v dnevni kar naenkrat rodili mali leteči krokodilčki?

Risk za "ljubiteljskega" pušača je isti ali pa večji, kot če kadiš čike. Predpostavi, da imaš filter iz papirja, ki je izjemno prepusten, stuff je zdrobljen in ti pride v grlo, trava gori pri večji temperaturi kot tobak - trava ima svoje strupe in učinkovine, tobak ima svoje strupe in učinkovine. Škodiš si lahko samo isto kot s čiki ali pa še mnogo bolj. Najbolj varna metoda je hrana ali pa uparjenje trave (vaporizator).

Slovenska medicina je kot slovenski avtomehaniki - poln kup je fušarjev, ki znajo samo to in ono, redki so pravi maherji, še redkejši so pa taki, ki med procesom tudi razmišljajo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

THC ni halucinogen? Verjamem, da se marsikdo ne bi strinjal s tabo.

Drugače pa hvala, da si delil svoje mnenje o slovenskem zdravstvu z nami. Zelo v kontekstu te debate...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jernej, glede trave malo pretiravas
smile-1.gif

nakadi se ga enkrat, pa bos vidu, ce je halucinogen. ni
smirk-1.gif

druga zadeva so pa gobice, LSD, meskalin... btw, je ze kdo probal slednjega?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
kolikor jst vem THC res ni halucinogena zadeva, naj pa bi potencirala možnost shozofrenije, če je stvar v genih (bajde naj bi bila vsaka druga generacija nosilec), ne pa da bi povzročala shizofrenijo. pa ne zdej mešat shizofrenije pa njenih "halucinacij" s travo ker res še nisem srečal ali pa vsaj slišal za koga, ki bi imel kakršne koli halucinacije ali pa karkoli v to smer zaradi trave. pa poznam kar nekaj uporabnikov te rastlince...

kar se pa heroina v Švici tiče sem pa zelo pozitivno presenečen, lep korak naprej na tem področju - dilerje se na ta način izključi, prav tako se bolj nadzoruje čistost in je posledično manj overdose-ov, več ali manj vse je pod kontrolo pa še davek pobere država od vsega skupaj... to je ql, lahko bi se kej naučil od njih
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ni mi treba poizkušat zadeve, da vem po kakšnih mehanizmih deluje na živčni sistem.

Sicer je pa debata zašla v popolnoma gostilniške vode... sedaj so še splošno znana znanstvena dejstva na tapeti. Brezveze.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, samo problem je, ker mesas halucinacije s shizofrenijo. pa se za slednje je thc kriv toliko oz. lahko povzroci shizofrenijo kot marsikateri produkt oz. sestavine ki jih lahko legalno kupis. kolikor vem, je shizofrenija gensko pogojena (oz. se niti ne ve tocno, zakaj nastane, tudi sama shizofrenija je zelo zelo vprasljiva oz. tezko diagnosticirana!), sprozilec pa je lahko marsikaj (thc je lahko en izmed mnogih mnogih). to so dejstva

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Skopiraj moj tekst, ki se ti zdi napačen, pa se bova naprej pogovarjala.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
lol.. pejta na eno baso pol se pa skupaj s smrkci, ki se bodo pojavili, pogovorite o teh halucinacijah zaradi tega nevarnega tetrahidro(9?)canabinola
tongue-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
trava ni halucinogena.
pa tudi shizofrenije ne povzroca nic bolj kot metin caj.

halucinacije povzroca recimo LSD, ki je halucinogena droga. pri tej se znajo pojavljati tudi tako imenovani flashu, ker pusti posledice na mozganih. ti flashi so halucinacije, ko pri belem dnevu vidis, da sloni letijo po nebu (pa nisi na tripu). mozen je tudi pojav shizofrenije pri taksnih primerih.

ampak... se enkrat... trava (THC, kakor hoces), tega ne naredi.

tisti ki zbolijo za shizofrenijo, pa bi zboleli za njo s travo al pa brez nje

Nazadnje urejeno: