čaki, teb nekaj ni jasno! Ločitev cerkev od države zame pomeni, to da nastopi v družbi kot vse ostale vere. Naj imajo svoje obrede, mase, kar hočejo, samo naj se brigajo zase in naj ostale pustijo pri miru. Zakaj morem jest v nedeljo na nacionalni televiziji spremljat mašo? valda, reku boš pa preklopi, sam ne gre za to, gre za to, da se vmešava v javnost! mislm, a smo krščanarska država, da morejo te prenose predvajat. Zakaj ne pranašajo muslimanskih obredov, tistih nekaj v tivoliju... Zakaj so na tv obzorja duha? Pa ozare?
In ne mi govort da cerkev ne ukazuje iz ozadja naši politiki! ne se delat neumnega no! Vsi vemo, kateri politiki so TaBeli, in kateri ne... in kdo jih poslusa in kdo ne!
in tm neki govorijo kok so radodarni... matr v vatikanu se pa z zlatom tuširajo! kok afrike bi nahranili s tem denarjem???
in misijonarji so valda tam, kjer se ljudi še da prepričati v nekaj nad nami... Včasih so bil križarske vojne, danes so pa misionarji, s to razliko, da sedaj kakšnemu ni treba umret!
In sploh ne vem, kako lahko zagovarjate cerkev, ko so se pa v 2. svetovni vojni z okupaterjem povezali in sodelovali...
in glede vrtcev... sej sam tud nimam otrok, sam ko poslušam ostale starše, kakšen problem je dobiti frej mesto v civilnem vrtcu(da ne govorim o raznih podkupninah in podobno), vi pa men pa ne ga tja peljat če ti ni všeč! kam ga pa naj? v 30km oddaljen kraj, in pol se nazaj 30km in se 30km v službo??? Kot sem že rekel, v kot spravljajo nemočne starše, ki jim ne preostane drugega! In tud vsi k so bili kdaj kot mladi prisiljeni iti h verouku (od strani staršev, starih staršev, sosedov), so sedaj čisto drugi! Vazn da je motor mulc dobu za birmo, pol pa sam fuc.k of.f cerkev! od moje generacije kateri so hodili h verouku, je samo se mogoče 10 takih, k so se zdej zaslepljeni, ostali so vsi spregledali, in jim je vseeno za rkc. in tud hvala bogu, da upada zanimanje za te barabe, in da bojo mogoče čez 30-50 let na robu propada! Ker v moji generaciji ne bo dost takih, kateri bojo hodili tja... zdele še par let počakamo, da tele stare mame pomrejo, pol bo pa skoz prazn tist mošnjiček. in ja, ko smo že pri denarju. Zakaj je treba vse maše, obrede plačevati??? zakaj je treba pogreb plačevati? matr, un k je umrl, je recimo tretjino penzije tja znosil, a pol si pa ene maše ne zasluži, al kaj? ma ne mi rečt, da je to vse skupaj bolano?! in pol če ne nič ne daš v pušco, te bo župnik grdo gledal...
glih dons so mlajčki pri enih znanci... Doma so verni k norci, vsi fanatiki. In en od hčerk je učila verouk, in ko je pač po določenem času župniku rekla da bi bil čas, da bi mal te njene ure poračunala, in ji un ni hotu plačat, so se pač skregali... In ta hčer si je zaželela moškega v postelji, in ker drugače ne gre, sta se odločila da se oženita (jao, sej ne vem katere beseda bi napisal za take ljudi...
), in gresta do župnika, pač povesta kdaj bi imela poroko, (pomoje sta prej že civilno rezervirala) in župnik jima reče, da ne bo šlo... In tako sta se prejšnjo soboto civilno oženila (sexata še ne, ker ni bog dovolil), to soboto se bosta pa cerkveno (da bosta lahko sexala, in da bo zgornji zadovoljen)... No, in to je za vas normalna, za ljudi narejena ustanova???
zakaj cerkev rabi toliko Ha gozdov? Sej ne rabijo denarja. Naj ga prepišejo na reveže, družine k tud za stanovanje nimajo... zakaj tega ne naredijo? Zakaj hočejo imeti Bled, ponos Slovenije? naj ga šenkajo državi, katera jim itak skoz v rit leze, in vse naredi tako kot hočejo!
RKC je največja firma na svetu, kakšen microsoft, pa general motor??!!