Alfa 156 1.9JTD - potencialni problemi?

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
z 1.6 120km multijetom v bravotu sem prevozil 1600km z povprečno porabo 4,9 litra.vozil po omejitvah v španiji

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
vozil si po jajcih... če dam tempomat ne 130, je poraba čez 6... verjamem pa če voziš 80-90 po avtocesti in pimplaš gas pod 1900 obretov, tko tud meni rata.....

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
vozil si po jajcih... če dam tempomat ne 130, je poraba čez 6... verjamem pa če voziš 80-90 po avtocesti in pimplaš gas pod 1900 obretov, tko tud meni rata.....

vozil nisem po jajcih ampak po omejitvah.a ti kako drugače voziš?že z 1.9 jtdjem nimam porabe preko 6 litrov pa sem z njim naredil 135k km

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
evo samo za tebe vožnja pretežno kr-lj z tempomatom okol 110....

zgleda da mam sfukano mašino, čeprav je avto nov...
1616498-IMG_20121104_132735.jpg

Priponke

• 1616498-IMG_20121104_132735.jpg
    1616498-IMG_20121104_132735.jpg
    94,3 KB · Ogledi: 217

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
fiat....
tanou doblo števec je res katastrofa....
pa kao z vso opremo pazi to..

sicer ne vem od kod to, da imajo italjani smisel za dizajn.... glede nato da ga imam šele leto, do zdaj nekih napak ni blo...
Drvarnca tudi ne vem kako poceni okol 16 jurjev z popustom...

Je pa funkcionaln avto, kar naša družina rabi...

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Se mi je zdelo, da bo Doblo. Te kible ala Doblo, Berlingo, Kangoo, Caddy itd. niso ravno višek aerodinamike, zato tudi nekoliko višja poraba.

krko

Guru
5. sep 2010
2.769
1.460
113
7 litrov je za Dobla popolnoma normalna poraba. Tisti, ki imajo z JTD-jem 5 litrov porabe se najbrž vozijo po regionalki max 80-90 v 5 prestavi, brez semaforjev, itd...

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
pa je kr aredinamičen, spredi...

Sej pravim vozil tudi bravota veliko, stvar podobna, mogoče kake pou litra manj....
Tko da jest fantje vam v tko nizkej porabe ne verjamem... Isto je blo pri Alhambri, matr sem poslušal porabe clo pod 5.. a men je presica žrla čez 8........

Šel do mehankarja in se je temu samo smejal.......

Nazadnje urejeno:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
to pa verjamem, in tudi jest mam podobne izkušnje... to clo z mojo drvarnco......

Je bil pa keč, smo pr močnik kupl avto, pa ga žena prpele na servis, pa prav možakar (šefe) no kuko ste zaodvoljni z avtom... Pa prav žena mah za drvarnco je dober...

Jest sem mislu da bom umrl od smega, možakar se je zakremžu in brez besed odpelu avto izpred salona v delavnico..

gringo512

Zelenc'
12. avg 2012
27
0
1
Jaz sem dve leti nazaj bil zelo zelo zelo ogret (tik pred nakupom) Alfe 159 karavan 2.4 JTDm.
Dobil zelo ohranjeno, tista je bila letnik 2007 se pravi takrat točno 3 leta stara, 80.000km, full optional, prvi lastnik slovenc, servisna, skratka vse super.
Testna vožnja s temi 200 konjiči me je pustila zelo hladnega, pod pričakovanji. Potem karoserija uničena, zbledena kot da bi imel avto 15let, ko mi je pa še lastnik začel naštevat kaj vse je menjal (se pravi da je avto zdej res gvišen) sem samo z odprto usto gledal. Skratka menjano je bilo vse kar se premika
confused-1.gif

Pol sem v treh dneh vse forume obrnu okoli in na koncu mojega VAG-a z 280.000km, ki je videl samo redne servise na 15 jurjev zamenjal za nouga VAG-a.

Še zmeri mi je 159-tka neverjetno všeč, ampak je očitno to res po italjansko skupaj spacano pa do 100 jurjev rabiš že pol avta menjat ... sicer pa le moja izkušnja ....

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
za dobla glede na težo in upor je 7 litrov čisto BP.sicer pa poglej recimo na spritmonitor kjer je od recimo 200uporabnikov kar na koncu znese več kot 2000vpisov povprečna poraba pod 6 litri za 1.6 ali 1.9 mjet motor(stilo,croma,punto,bravo).imaš tudi odstopanja na gor ali dol

Nazadnje uredil moderator:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Seat alhambra:
menjava vztrajnika, sklopke
eberspaher
hladilnik klime
instalacije za pd injectorje
senzor za hitrost, za katerega je treba skor motr vn vzet
oba prednja ležaja
vse brezmze

ej ne mi govort o vagu........ Na koncu se je še uscal motor........
pozabu ni še vse
motorček prednjih brisalcev (menanizem zaribal 2x mi je dopizdilo sem kupu novega)
pa loputa za odpiranje in zapiranje zraka........

neb verjel če nebi to vidu......

Od takrat kupujem nove avte in na tri leta menjam.......

gringo512

Zelenc'
12. avg 2012
27
0
1
Sej pravim zgolj moja izkušnja, jaz sedaj z VAG-om (tok tok) super zadovoljen, lahko me pa jutri na cesti pusti ...
Kar ti opisuješ me pa spominja na moje glavobole s Fordom
frown-1.gif

Je pa res, da naj bi bila ta Alfa 159 zgornji srednji razred oh in sploh avtomobil, ampak kamor vtipkaš v google sami problemi ... ne vem, nisem stestiral na svoji koži, sem se umaknil preden sem se opeku

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Če po pravic povem, so dandanes vsi en klump.... Zato kupim avto v fabrški garanciji in se ne sekiram potem pa menjam. Računica je vedno tam tam..

stara jajca skoz šraufaš in velik zgubiš... Tukaj pa v štartu zgubiš in na koncu si na istem... Ne drži pa to za jajca, ki so po jurja eur... tam praktično nimaš kaj izgubiti..

Pr men je Alhambra tudi delalaal cca 60 jurjev potem so se pa začele orgije, pa še nazaj je blo vrteno... Danes je polno šverotov, ki sam gleda kje te bo nategnu...

Kupiš nov avto, ga v garanciji furaš, greš nazaj z istim, vzameš drugega, pa ponavad če tm servisiraš, ti ga dokej dobro not vzamejo... Pa še nekej raj mam novo kio kot pa 5 let starga passata, pa reč kar češ......

Ker moja izkušnja je taka, da sem se več z avtom ukvarjal kot z vožnjo, plus ebay--- še hvalabogu da je, drgač bi res še v prepad letu...

Nazadnje urejeno:

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik krko pravi:
7 litrov je za Dobla popolnoma normalna poraba. Tisti, ki imajo z JTD-jem 5 litrov porabe se najbrž vozijo po regionalki max 80-90 v 5 prestavi, brez semaforjev, itd...
Ne maram vsiljevat nekomu nekaj, ampak ti samo tole povem: kolega ima G5 2.0 TDi in ima 100kg lažji avto k moj pa ima min 1.5l večjo porabo od mojga k ma JTD mašino...

...skratka največkrat VW ownerji ne morete dojet kako je to možno
cry12bpy.gif

Pa sej ni treba gledat sam Fiat pa AR, a ne
wink-1.gif
KLIK

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.507
113
SV SLO
Nikoli ne kupim novega avta. Pa naj bo garancija taka ali drugačna. Nov avto moraš oziroma naj bi ga vozi na uradne servise, kjer računajo za menjavo olja od 150-200€. Drug razlog je nenormalna izguba vrednosti v denarju. Recimo, da grem zdaj kupit novega Volvota V40 z nekaj opreme in ne ravno osnovnim motorjem (cena tam 25.000 € recimo) potem se vozim s tem avtom 3 leta pa ga prodam za 12.500€. Imam zgube minimalno 12.500€.

Ni šans, da kdaj v življenju kupim nov avto. To delajo samo bedaki, ki podpirajo trgovce, uvoznike in nenasitno državo. In se potem tolažijo, da imajo garancijo. Draga tolažba.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ni šans, da kdaj v življenju kupim nov avto. To delajo samo bedaki, ki podpirajo trgovce, uvoznike in nenasitno državo. In se potem tolažijo, da imajo garancijo. Draga tolažba.
Lej vsakemu svoje. TI pač ne kupiš novega avta, nekdo pa ne bo rabljenega. Fora je pa v tem, da če ne bi nekdo kupoval novega, potem tudi ti ne bi imel kaj kupovati. Tako da namesto, da nekoga zmerjaš za bedaka, se mu raje zahvali.
evil.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Moja izkušnja pa je taka, kupil avto za 12 jurjev vložil 4 jurje prodal za 5 jurjev, pa skoz po servisih valal....
Zguba je takšna da kot bi novega 3 leta vozil..... in šu staro za novo........

Pri leasingu pa imam cenejše zavarovanje z asistenco, tistih 200 eur na 30 jurjev mi pa ni težko dat...... delam cca 30 jurjev letno, po treh letih avto gre......

za ceno navadnega zavorovanja imam pa skoz kasko, kar pri rabljenih nikoli nisem imel, plačeval pa isto.... Na koncu se znjim ubada diler ne jest in če je kej narobe sam z prstom pokažem poprav in še nadomestnega mi pripeljejo....

Kolega pa je za 20 jurjev kupu bavarca, jamra pri registraciji, pri gumah, za vsako reč se mu svet podre, ga mal butne se sekira..... in po netu išče dele......

Čez 2 let še deset jurjev nebo zanga dobu...

ps pa ne kupujem avto več kot 15 jurjev... oba skupej sta vredna 25.... Tudi ne plačam vse na keš ampak na leazing ter ga nato prodam, to mi hiša uredi in poplača leasing.

najbolj važno brez skrbi.... ne da rata sistemc na pou mehanik in diler z avtodeli ali pa tajnica, če hočeš...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Vse je odvisno od načina vožnje. Če imaš on/off je hitro lahko tudi 30% razlike.