Palcek
ceste: leta 2019, ko sem bil dol, so na veliko delal AC. Drugače pa ceste ob obali niso slabe, jaz sem se peljal od Vloreja do Sarandeja, pa razen enega prelaza vse OK. Tudi na prelazu cesta OK, sam je malo zoprno vozit.
Drugače pa vidiš razliko med sredozemskim in egejskim morjem, ravno nekje v Vloreju se "lomi". Pa če prideš do Sarandeja, maš še čisto malo do Krfa
Drugače pa hotel, v katerem sem bil, TOP in dokaj poceni (280€, 2 osebi, 4 nočitve - glede na ponujeno odlično).
Cene so ob obali skor enake, kot v SLO, če greš pa na podeželje je pa seveda ceneje. Ampak so tudi ceste tam "cenejše" (beri katastrofalne). Angleško ob obali govorijo skoraj vsi, v notranjosti pa bolj kot ne. Znajo pa italjansko.
Pa presenečen sem bil nad ženskami dol ... sem si predstavljal ene zmaje, pa so zelo luštne ... in pa še, večino gostov je bilo iz Albanije (Tirana), tujcev nas je bilo bolj malo.
Overall, jaz dol ne bom šel več, ampak mi nikakor ni žal, da sem bil tam.
p.s. aja, pa vsaj Vlore je kot npr. nek klasični turistični kraj...hotel pri hotelu, vzporedno teče promenada s palmami, 2 smerna cesta, nato pa (ponavadi) peščena obala. in surprise, kar se varnosti tiče, cel dan so se po cesti vozili policisti z lučkami, bolj počasi, sem razumel da je to kot nek nadzor (monitoring).