Adriaroute 2.20 je tu!!!

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik mirkop pravi:
Imam velik problem z AR2.20. Ko želim recimo izračun rute iz Ljubljane v prekmurje mi napiše: "Napaka pri izračunu rute do cilja". Pri izračunu rute iz Ljubljane v ostale dele slovenije ni problema.

Karto sem prenesel z MapSourcom in sem prenesel vseh 7 delov Slovenije.

Kje bi lahko bil problem?

Če izračuna iz Prekmurja v LJ bi moralo obratno nekaj ni pravilno naloženo, upošteva novo A5 torej ne vem kje bi bila težava, kaj pravi pri uporabi vmesne točke?

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik mirkop pravi:
Imam velik problem z AR2.20. Ko želim recimo izračun rute iz Ljubljane v prekmurje mi napiše: "Napaka pri izračunu rute do cilja". Pri izračunu rute iz Ljubljane v ostale dele slovenije ni problema.

Na kateri napravi se ti to dogaja?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Danes sem malo testiral AR po prekmurju okolica MS, Bogojina,... Pa ali imamk tak krompir ali pa kaj ni ok, samo sem vnesel kar nekaj naslovov, pa me vedno k napačni hiši odpelje(no 1/5 pravilna). Stojim pred hišo v Černelavcih, kliknem izpis trenutne lokacije pa mi izpiše da sem kao 4 hiše naprej v sosednji ulici,.... Morem poizkusit še CN2009, če je le ta kaj bol natančen. Hišne številke ima naprimer TIS popolnoma OK vnešene, čudno da tu ne morejo uredit,...

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
V Gorišnici (med Ptujem in Ormožem) eno hišno številko (mislim, da 60 ali nekje blizu) najde 16x, pa je samo ena na pravem mestu. To je že kronična bolezen tako CNEUja kot ARja, tudi na tem forumu velikokrat opisana. Včasih so temu krive črke dodane hišnim številkam, ne pa vedno, ker so lokacije daleč narazen.

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Citat:
Uporabnik mirkop pravi:

Na kateri napravi se ti to dogaja?

To se mi dogaja na HTC TOUCH CRUISE z Garmin XT programom. Sem pa sedaj probal tako, da sem dal izračun poti in sicer LJ-MS, vendar sem dal izogibanje avtocestam. In je izračunal pot.

A lahko kdo poskusi izračunat pot iz LJ v MS po najhitrejši poti. Hvala.

Wilson

Zelenc'
18. dec 2008
10
0
1
Hi!
Precej foruma sem prebral pa nikjer nisem zasledil moje težave.
Na PC sem naložil AR 2.20 in v MapSource mi dela OK problem je z prenosom.
Vse opravim po opisanem postopku, vendar, na garminu ostaja še vedno stara AR 2.0.
Sam postopek poteka normalno in javi da so bili podatki uspešno poslani.
Imam Nuvi 760 in še 1,5GB placa. CN imam na kartici.
Ajd

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Morda bi bilo najlažje da nam poveš, katere img datoteke (in kako velike so) imaš na kartici in katere na sami napravi, da bomo lažje rešili problem.

Wilson

Zelenc'
18. dec 2008
10
0
1
Evo, bom probal prilepiti screnshot.
534928-GarminSD.JPG

Priponke

• 534928-GarminSD.JPG
    534928-GarminSD.JPG
    17,1 KB · Ogledi: 246
I

Izbrisan uporabnik #488

Povsem nelegalen izgled Garmin mape.
To ni za ta topic, kjer se pogovarjamo o karti sami, ampak za topic kjer se opisuje rokovanje z mapsourceom.
Dajte si novi obiskovalci prvo prebrati navodila naprave, programa, ter priročnik tukaj na forumu ne pa da se smetijo topici z enimi in istimi vprašanji.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Če imaš AR2.20 na kartici, AR2.00 pa na napravi Ti bo obe verziji kazalo dokler v napravo ne naložiš nove verzije istočasno z vsemi ostalimi zemljevidi ki jih imaš.
Možnost je ponavadi v opciji karte tudi odkljukati to verzijo, ali pa naložiti v napravo samo zemljevide brez AR.

LP

Wilson

Zelenc'
18. dec 2008
10
0
1
Ja, to je blo, sedaj, ko sem odstranil kartico pa vidim AR2.20 prej je očitno prevladala AR 2.00 ki je po vsej verjetnosti združena z CN 2008.

jerbra

Zelenc'
1. avg 2008
17
0
1
Prebral sem vseh 9 strani teme o AR in nisem našel odgovora na moj problem.Imam nuvi660 in nanj naloženo AR 2.20,na SD kartico pa naložen CN2009. Problem nastane pri preklapljanju kart in sicer ne morem izbirati med AR in CN. Medtem ko lahko CN2009 normalno izklopim mi AR vedno ostane vklopljena,se pravi da ne morem odstraniti kljukice pri izbiri kart.
Karta je legalno kupljena in nadgrajena z uradne strani navigo,naložena pa je prek MS
Če ima kdo podobne probleme ali ve za rešitev se priporočam

lp jerbra

jerbra

Zelenc'
1. avg 2008
17
0
1
Po celodnevnem nalaganju in brisanju kart na Nuvi in SD kartico sem obupal.Sprijaznil sem se s tem da imam pač da imam karto AR2.20 ves čas vklopljeno.Upam da to ne bo motilo pri navigiranju CN2009 predvsem po okoliških državah (Avsrtija,Italija,Madžarska.....) kamor največkrat potujem in uporabljam Garmin
Seveda če ima še kdo kakšno idejo kar na dan z njo

lp jerbra

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Kaj pa če daš CN na napravo, AR pa na kartico, tako kot je običajno?

LP

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Enkrat sem nekje zasledil, da se ga na proizvajalce telih kart mal uplivat, tako da vnesejo kakšno podrobnost več.

V mojem primeru bi rad, da bil na karti tudi naš gasilski dom

Kakšna ideja...?

LP