Adriaroute 2.20 je tu!!!

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Meni je signal prekinil z AR v šentvidskem predoru. Pa tudi na Peračici, čeprav je predor sila kratek!

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Vec kot dve leti se ze vsak dan peljem cez vse Trojanske predore v obe smeri in nikoli mi ni prekinilo povezave, nobena verzija AR. Sicer pa dvomim, da je to odvisno od kart.

V CN2008 sem testno izbral Trbovlje in me v tunelu ( ce vozis po omejitvah) cca 100m pred tablo v tunelu opozoril "zavijte desno"
V AR tega nisem slisal. Ocitno ima CN2008 vrisane tunele in te "pelje" skozi. AR pa tega nima.
Nisem pa se preveril uvoza na Trojanah ce prides iz Zasavja. Tam CN2008 pravilno pove "drzite se levo" , AR pa je do verzije 2.1 rekel DRZITE se desno in te je usmerilo na pas za Celje, ceprav je bila ruta v LJ.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ni ga GPS sprejemnika, ki v cestnem tunelu ne izgubi signala (razen če bi bile postavljene t.i. reradiating antene, tega pa v cestnih predorih ni).
Informacija med sprejemnikom in izrisom položaja vozila na ekranu je vedno malo v zamiku, če informacija iz satelitih zamuja program sliko vozila zadrži in potem te "skoči" malo več kot običajno na novi položaj. Te kratke zamike regulira sw.
Pri izgubi signala v predoru pa pomaga kartografija (če ima to podprto). Za prikazovanje položaja vozila v predoru (ob izgubi signala) lahko upošteva hitrost pred izgubo signala in nato dejansko simulira pot skozi predor oz. do ponovnega "vlova" signalov, lahko pa upošteva omejitev hitrosti skozi predor in tako simulira položaj vozila na ekranu.
Preverjeno: Ob zaustavitvi vozila v predoru avto na ekranu nadaljuje pot do cca100m iz predora in potem: Ni sprejema satelitov! Velja za kartografijo, ki to podpira (CNEUv2009 npr.)

Nazadnje urejeno:

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Ja AR 2.20 ima še vedno nekaj težav, M. Sobota rondo (pri interšparu) , če daš ruto proti Moravskim Toplicam ali kam naprej te še vedno usmerja v novo industrijsko cono oziroma teži z "prvim izvozom". Enake težave ima city navigator pa mi ni jasno to bi lahko popravili v zadnjih nadgradnjah.
confused-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik srapos pravi:
Meni je signal prekinil z AR v šentvidskem predoru. Pa tudi na Peračici, čeprav je predor sila kratek!

meni ne riše ceste pred tunelom Peracčica ,kjer je ze nov odsek ampak nariše staro polovico nove pa ne ,naprej ko prideš iz tunela pa kaze ok .

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Enako!Tudi na MapSourcu se vidi da je ta del označe kot H1, predvidevam da zaradi potekajoče izgradnje, drugače pa je na tem koncu kar se novih cest in izvozov tiče, vse popravljeno.

LP

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Avtoceste ni med Peračico in Podtabrom. Ta cesta ima še vedno status hitre ceste, ker avtocesta ni dokončana. Zato GPS kaže tako. Je pa od Peračice do Brezij še vedno vrisana tudi stara cesta, ki jo ni več.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Tako je in končno ne bo več zmede, tudi s tujci. razen če imajo le CNE. Nekateri tujci, ki uporabljajo GPS so zelo zmedeni na tem koncu, če imajo stare karte.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Joooooj vsak nekaj po svoje piše.. A gre zdaj ta 2.20 na Garmina 205 ali ne? Ali naj pustim gori 2.10? hvala

Lp

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Gre na vsak Garmin, če ne v spomin, pa na kartico. AR 2.2. je precej boljša od 2.1., še vedno ima nekaj napak, ampak, saj malo se moramo pa tudi znajti, a ne?
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne ne, vem da gre GOR ampak če vsi nekaj jamrajo da jim šteka, zmrzuje itd...? Imam pa gori na garminu sedaj AR 2,10 + CN 2008 ostale dele Evrope (Avstrija, Madžarska, Italija)...?

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Sam imam novo AR in cne 2009. Vse dela brez problema. Bil na Hrvaškem, po Sloveniji, vsak dan testiram na poti v službi. Uporabljam vsako karto posebej in do sedaj ni zmrznila še nobena. Tako da ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aha super! Kako pa imaš instalirano? Preko mapsourca? In imaš označen celoten CNE 2009, odstranjene imaš samo države, ki jih pokriva AR? Potem pa še označiš AR vse države in je to to? Ali kakšna druga metoda? hvala

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
AR sem naložil preko MS. CNE je na napravi naložen originalno, torej v celoti. V Sloveniji in na Hrvaškem vedno uporabljam AR, od Avstrije in Italije naprej pa le CNE. Mogoče imam srečo, ampak deluje vse.

morfej

Zelenc'
4. dec 2007
9
0
1
Močno upam da bodo kej kmalu popravili FW za nuvi 255WT. Imam enake težave, CN2009, AR2.2 in stvar zmrzuje če je vključeno oboje. Je kdo preizkusil CN2009 brez slovenije oz . delov ki jih vključuje AR, je potem ok oz. tud izračun poti iz Slovenije v tujino (npr. Avstrijo, Italijo) deluje ?

lp

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Jaz imam na 3-eh naparavah, med drugim tudi na 255W naložene karte na ta način. CN 2009 brez bivše YU in potem AR, SCG in AT posebej. Vklopljeno imam vse, razen Topo in še nikoli ni na nobeni igrački zamrznilo. Vedno potegne pot čez mejo, brez problemov.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Pri meni je enako. Pri CN imam 'izrezani' AR in SCG in ti dve mapi v celoti naloženi posebej. Vse skupaj je na SD kartici v enem gmapsupp.img. Preračunavanje v tujino deluje BP na nuvi 200W.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No torej kot sem pričakoval! Pri CNE2009 izrežete AR + SCG ter tiste mape posebej naložite! Pa mora delat! Že zdaj imam tako pri CN2008 ter AR 2.10 pa SCG R.