a tale vikend se vsi mislijo pobiti

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
moje mnenje...

bebci so vsi tisti, ki ne upoštevajo rdeče luči, bodisi na semaforju, bodisi na vhodu v tunel.
ultrabebci so tisti, ki obračajo na avtocesti...

bizgeci so vsi tisti, ki zagovarjajo kršenje predpisov v primeru takšnih ali drugačnih vremenskih pojavov. raje imam od toče poškodovan avto kot zaradi geistfahrerja prekinjeno življenje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In zakaj ti in turbobič ne zajebeta tega inkasantskega in grdega sistema in vozita po predpisih?
Jaz se vsekakor trudim. Se pa trudijo tud policaji in državni aparqt, da mi denar izpulijo iz denarnice.

Ampak to nima veze. Policaji imajo normo in jo tud morajo izpolnit. In čakajo tolk časa, da naberejo določeno vsoto . In če kršiteljev začne zmanjkovat, pa dvignejo cene, ali pa razširijo področje kaznovanja. Al pa pogoljufajo, pa kaznujejo nedolžne.

Naprimer še lani je nekdo vožnjo 85km/h mimo Šenčurja plačal 80€, (s polovičko 40€) danes plača 1000€ in še izpit mu gre. Dobra podražitev kaj misliš? In takih primerov je še veliko. Al pa ukinejo utripajočo zeleno, da se število voženj v rumeno/rdečo močno poveča, kar da več možnosti kasiranja. Pa še pri plehu potem zaslužijo. da pa so s tem povzročili več nevarnih situacij, jih pa ne briga oz je celo dobrodošlo, saj od prekrškov in nesreč dobro zaslužijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ma dej mir.
Kaj ti veš zakaj je taka omejitev? Tisti, ki je določen znak postavil ga je verjetno z razlogom. Pol pa tkle spet beremo, kako je bil šoder na cesti pa spolzek asvalt itd...Da nekje stoji določen znak ni nujno, da je ta razlog zmeraj aktualen in takrat prisoten. A naj postavljalci znakov vsak dan drug znak postavijo, ker naj bi morebitna situacija pokazala, da bi se mogoče kje lahko za en dan postavila drugačna omejitev? Pa porkamadona a te bo konc, če boš slučajno kje peljal malo počasneje kot bi lahko?
Saj ob znaku, ki označuje divjad na cesti, tud ne skačejo nonstop jeleni čez cesto. A naj po tvojem skoz en cestar ob znaku stoji in ko bo videl jelena, naj hitro znak ob cesti zabije? Pol, ko bo jelen odkorakal in ga 14 dni ne bo, pa spet znak umaknit.
In jasno, zdaj je po tvojem kriv tisti, ki se je držal omejitve s znaka, ne tist bebo, ki je zarad svoje bebave butice prehiteval nekoga, ki je po omejitvah peljal. A naj se predpise kroji za živčkote in zakompleksane neuravnovešence, da ne bodo slučajno živčni, kadar bodo morali počasneje peljat?
A se res ne more nihče hvalit z ničemer drugim kot divjanjem in hitro vožnjo po cesti? A je vaše življenje res tako dolgočasno in brezvezno, da vidite uživanje in smisel življenja samo ob tiščanju noge na gas pa magar pol crkneš?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Jaz se vsekakor trudim. Se pa trudijo tud policaji in državni aparqt, da mi denar izpulijo iz denarnice.
Ja kako hudiča? Saj skoz trdiš, da policajev ni nikjer, ker se jim ne da delat?
Citat:
Policaji imajo normo in jo tud morajo izpolnit.
Ja kako hudiča, če pa praviš, da nočejo in se jim ne da delat?
In kaj je narobe s tem, če majo normo? Prekrškov je kolkar češ. Norme ni problem dvigovat.
Citat:
Naprimer še lani je nekdo vožnjo 85km/h mimo Šenčurja plačal 80€, (s polovičko 40€) danes plača 1000€ in še izpit mu gre.
Dandanes se vse draži. Tud tvoja budalaščina.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Policaji imajo normo in jo tud morajo izpolnit. In čakajo tolk časa, da naberejo določeno vsoto .

Če je omejitev 50 in se boš ti pripeljal 50, te ne bo nihče kaznoval na normo
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ti o tvojih jelenčkih... za to lovci skrbijo, na črno streljanje, oz po tanovem športno streljanje...

teh pojavov bo čedalj manj... Bolj naj te skrbjo žabe, ki samomorisko lezejo čez cesto in delajo drek na cesti............

Ti pa predlagam, da si malo manj paranoičen...... podobno se obnašaš kot nacufana blond ovca, k vidi vse črno in debatira kva bi blo če bi blo...

Kr se motoristev in avtomobilov tiče, bi mogl met eno pisto, da bi se mladina zgonila in sprostila adrenalin, ker mladost je norost in to velja za vse kategorije...

Ravno tako kot otroci brez igrišč... če nimajo kaj za početi, se grejo pač zadetavat.......

Pa brez paranoje prosim...

Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
... Al pa ukinejo utripajočo zeleno, da se število voženj v rumeno/rdečo močno poveča, kar da več možnosti kasiranja. Pa še pri plehu potem zaslužijo. da pa so s tem povzročili več nevarnih situacij, jih pa ne briga oz je celo dobrodošlo, saj od prekrškov in nesreč dobro zaslužijo.

V Mariboru že pred vseslovensko ukinitvijo utripajoče zelene praktično ni bilo semaforja, kjer bi zelena utripala. A se je kljub temu v zadnjih dveh letih število padalcev v rdečo močno povečalo. V večini primerov ne gre za mladce, ampak za 'samozavestne' babnice in dedce v novejših avtih, katerim je strašno težko počakati na semaforju in mislijo,da si lahko privoščijo karkoli. In takim zaleže le striktno izvajanje nadzora (beri 'policaji v križiščih') in kaznovanje.

LP,

Milan

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik elo pravi:
moje mnenje...

bebci so vsi tisti, ki ne upoštevajo rdeče luči, bodisi na semaforju, bodisi na vhodu v tunel.
ultrabebci so tisti, ki obračajo na avtocesti...

bizgeci so vsi tisti, ki zagovarjajo kršenje predpisov v primeru takšnih ali drugačnih vremenskih pojavov. raje imam od toče poškodovan avto kot zaradi geistfahrerja prekinjeno življenje.
Bebec si ti, takim enostranskim fudamentalističnim razmišljanjem.

če bi tisti, nadaljevali vožnjo v primeru nemogočih vremenskih razmer bi tud naredili prekršek. Vsekakor so se odločili za bolj varno varianto - ustavitev v tunelu.
Kaj zdej potencirate tiste prekrške. A ko se pa pri normalni vožnji kolona ustavi v tunelu, pa nihče ne išče "krivca" za nastalo "super nevarno situacijo" Se mi je to ravno prejšnji teden zgodilo, na vhodu pa je samo utripala rumena.
Tisti geistfahrer iz posnetka ni ogrožal prav nikogar. Ko se je odločil za vožnjo nazaj, je točno videl, da v tunelu vozila stojijo in tunel ni bil prevozen. Tista redča luč pred tunelom je bila napačna, in je ogrožala voznike še najbolj od vseh tem prekrškov. je to ogrožanje varnosti na račun kasiranja tistih, ki so se odločili varno zapeljat v tunel, namesto ustavit v slabem vremenu na voznem pasu? Utripajoča rumena bi morala bit. Če koga kaznovat, bi si tist, ki je rdečo prižgal še najbolj zaslužil kazen.

Jaz sem pa zadnjič raje zapeljal v rumeno/rdečo, kot pa da bi mi na nagrobniku pisalo da sem pravilno ustavil pri rumeni. Ja, sem že precej zmanjšal hitrost, ko sem videl da se mi odzadaj približije Petrolova cisterna. rešil sem se da sem zapeljal v križišče, se umaknil skrajno desno in sred križišča me je potem cisterna prehitela, se je k sreči nekako prebila med mano in nasproti vozečimi avtomobili. Zjebal me je pa policaj, ki je stal v križišču, pa sem rekel da bom ravno zaradi njega upošteval in ustavil po predpisih. Kdo je zdej tu bebec, jest k sem kršil predpise in ostal živ, in bil pameten če bi se strikno držal predpisov in bil dons mrtev?

Sama škodoželjnost vas je. Ker unim ni toča uničila avte, bi jih pa radi drugače kaznovali, samo da ne bi ostali brez škode. Vam ne gre za varnost, Samo gledate, kje bi koga zjebali na tak ali drugačen način. Naj sosedu krava crkne sistem.
In še enkrat ponavljam, Tista dva prva sta se v predoru ustavili zaradi slabega vremena, ker so presodili, da je nadaljevanje vožnje lahko nevarno. In so ravnali popolnoma v skladu z zakonom. Tisti, ki so pa pri rdeči zapeljali v tunel, so pa ravnali bolj varno, kot če bi zunaj stali na voznem pasu v neurju in spolzki cesti.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Pa joj no stardec, letno naredim več kot 40k km in dobro vem, da je na nekaterih odsekih omejitev postavljena brezveze. A je težko sprejeti DEJSTVO, da so nekateri znaki narobe postavljeni?
Ne odobravam norenja po cesti, pravtako pa ne odobravam nesmilselnega postavljana raznih tabel (tukaj ne mislim samo na table za omejitve) s strani državnih inštitucij, v katerih delajo kvazi strokovnjaki.
Ne mi zdej napisat " a ti pa si strokovnjak, da boš določal kaj in kako", ker je vsakomur ki vsaj malo razmišlja trezno in preudarno jasno, da je veliko tabel neprimernih za določen odsek.

Je pa bila lepa reportaža (res da se tiče cest v Srbiji), kaj povzročijo nesmiselno postavljene table. In verjamem, da isto povzročijo tudi pri nas.
Škoda, da se je ne najde na netu, se pa da kupit revijo, kjer je vse obsežno razloženo na parih straneh
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ja kako hudiča? Saj skoz trdiš, da policajev ni nikjer, ker se jim ne da delat?
Citat:
Policaji imajo normo in jo tud morajo izpolnit.
Ja kako hudiča, če pa praviš, da nočejo in se jim ne da delat?
In kaj je narobe s tem, če majo normo? Prekrškov je kolkar češ. Norme ni problem dvigovat.
Citat:
Naprimer še lani je nekdo vožnjo 85km/h mimo Šenčurja plačal 80€, (s polovičko 40€) danes plača 1000€ in še izpit mu gre.
Dandanes se vse draži. Tud tvoja budalaščina.

Si malce zamešal.
Jaz ne trdim, da ni policajev nikjer, ampak da jih je še preveč. In da se zelo trudijo kasirat, za varnost jim pa ni mar. In v želji po pobranem denarju dostikrat grobo kršijo varnost in predpise, ter ogrožajo ostale udeležence v prometu.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ja policistov je pa res preveč, okoli 6.000 je vseh, koliko jih je pa od tega na cesti, ki kasirajo?
Bore malo, glede na število prebivalcev oz. voznikov

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
nisi sam na cesti, veš? kaj ti daje pravico se ustavljat v tunelu in ovirat promet. da ne govorim o spravlanju v nevarnost drugih udeležencev. NA AVTOCESTI V TUNELU
bonk.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:

Tista dva prva sta se v predoru ustavili zaradi slabega vremena, ker so presodili, da je nadaljevanje vožnje lahko nevarno. In so ravnali popolnoma v skladu z zakonom. Tisti, ki so pa pri rdeči zapeljali v tunel, so pa ravnali bolj varno, kot če bi zunaj stali na voznem pasu v neurju in spolzki cesti.

danes se bom ustavil pod golovcem.
ker je zunaj sonce, močno!
me lahko zaslepi in je moje nadaljevanje vožnje lahko nevarno.
ker smem.
vsaj po logiki nekaterih tu.

kaj je meja?
velikost zrna toče?
mm padavin v uri?
luxi?
??

kar nekaj nejasnosti. zato pa so predpisi. da ne dopuščajo dvoalivečumnosti --->neumnosti!

ampak nekateri tega ne dojamete.

bo že...

p.s.: toča mi je obdelala že dva avta. pač vozim avto, katerega zmorem. vzdrževati in zavarovati. tudi kasko. tudi takega, ki krije poškodbe od toče. verjamem da nekateri komaj zmorejo nakup (prevelikega) avta. potem ne ostane ne za gume ne za zavarovanje, in res, z 1mm profila v neurju je res lahko nevarno.
si dojel bistvo??

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
... Al pa ukinejo utripajočo zeleno, da se število voženj v rumeno/rdečo močno poveča, kar da več možnosti kasiranja. Pa še pri plehu potem zaslužijo. da pa so s tem povzročili več nevarnih situacij, jih pa ne briga oz je celo dobrodošlo, saj od prekrškov in nesreč dobro zaslužijo.

V Mariboru že pred vseslovensko ukinitvijo utripajoče zelene praktično ni bilo semaforja, kjer bi zelena utripala. A se je kljub temu v zadnjih dveh letih število padalcev v rdečo močno povečalo. V večini primerov ne gre za mladce, ampak za 'samozavestne' babnice in dedce v novejših avtih, katerim je strašno težko počakati na semaforju in mislijo,da si lahko privoščijo karkoli. In takim zaleže le striktno izvajanje nadzora (beri 'policaji v križiščih') in kaznovanje.
S ponovno uvedbo utripajoče zelene bi število voženj v rdečo/rumeno zmanjšali za večkratni faktor. Ne pa na stanje pred ukinitvijo UT, ker so s tem eksperimenom zajebali veliko. Preventiva je boljša kot kurativa, zato naj prej uvedejo UZ, potem pa naj strožje nadzorujejo.

Par postov prej sem napisal kako me je cisterna prehitela sred križišča, ko sem skušal ustavit pred rumeno/rdečo. Še to povem, da me je zjebal policaj, ki je stal v križišču, brez njega bi verjetno zapeljal v rumeno/rdečo, tako pa ko sem ga videl sem se malo bolj držal predpisov. Pri UZ bi ustavila tud cisterna, Tko pa mam srečo, da se mi ni cisterna zabila v rit. Pravzaprav bi se tudi mi zabila, če se nebi rešil s kršenjem predpisov.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
nisi sam na cesti, veš? kaj ti daje pravico se ustavljat v tunelu in ovirat promet. da ne govorim o spravlanju v nevarnost drugih udeležencev. NA AVTOCESTI V TUNELU
bonk.gif

Imam pravico ustavit v tunelu. Je ustavljanje v tunelu po tvoje VEDNO nevarno ali samo KDAR PADA TOČA? Kot sem rekel, sem se ustavil prejšnji teden in to na voznem pasu sred tunela. Policaje pa nisem srečal prav daleč od tam, vendar so se raje ukvarjali z radarjem in bremzali promet.
Kaj bi pa ti naredil v mojem slučaju? Bi plužil tiste, ki so ustavili pred mano???? Policaja poslal iskat tistega, ki je ustavil prvi? hehe kaj pa če je ustavil pred semaforjem in zato povzročil dolgo kolono? Bi se vprašal, kdo je prižgal rdečo na semaforju?? No, če je ustavljanje v predoru nevarno, kdo bi v mojem slučaju moral plačat kazen zaradi povzročanja nevarnosti?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ja policistov je pa res preveč, okoli 6.000 je vseh, koliko jih je pa od tega na cesti, ki kasirajo?
Bore malo, glede na število prebivalcev oz. voznikov

Glede na to, da so izrekli 400 000 kazni (pred leti celo 600 000) bi rekel da so zelo delavni.
Pa mi še povej, kje v evropi izrečejo tolk kazni na število prebivalcev?

Skoraj 300 000 krat so treznim odredili pihat alkotest, verjetno v želji da bi kaj pokasirali, po novem pa še stršali v pripor.
Je še kje takšna policijska država?

Tud to bi bil zanimil podatek, koliko €€€€ kazni policisti izrečejo v povprečju na prebivalca v primerjavi z drugimi državami, pa lahko še primerjamo s povprečno plačo. Imaš kak tak podatek?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Glede na to, da so izrekli 400 000 kazni (pred leti celo 600 000) bi rekel da so zelo delavni.
To je žalostno in ne verjamem, da je polcistom to v veselje početi.
Citat:
Pa mi še povej, kje v evropi izrečejo tolk kazni na število prebivalcev?
Ne bi vedu, ker ne razpolagam s temi podatki

Citat:
Skoraj 300 000 krat so treznim odredili pihat alkotest, verjetno v želji da bi kaj pokasirali, po novem pa še stršali v pripor.
Je še kje takšna policijska država?
Hm....so mogoče pogruntali, da je veliko nesreč s smrtnim izidom povzročil alkohol (to ugotovijo na obdukciji, kar pa ne povejo po TV) in je to preventiva
Se strinjam, da smo polcijska država v tem pomenu, da nas samo zastrašujejo z višjimi kaznimi.

Po mojem mnenju je kontrol bistveno premalo in se izvjajo na napačnih koncih

Koliko € izrečejo v pov/preb nimam, ker to ni moje delovno področje

Nazadnje urejeno:

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Zraven vašega kreganja,vas moram spomnit.A je kdo bral,novo Motorevijo,ki jo amzs pošilja,vsaki mesec.Notri je napisan,zanimiv članek,kako v bistvu zakonsko,se lahko vozimo 60 skozi te cestninske postaje in ne 40,kot je označeno na cestišču.Zanima me,ali to res drži,se lahko pritožiš,če te zmerijo,da si se peljal 60 in ne 40km/h.Pa tudi z tisto izjavo,da se je 40 nevarno peljati,bi se strinjal,ker me je zadnjič eden skoraj povozil,ko sem bremzal na 40
uf-1.gif