a tale vikend se vsi mislijo pobiti

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Povsod kjer je omejitev bi morale stat kamere in radarji. A je smrt na regionalni cesti ali AC kaj drugačna od smrti v naselju? Z posnetki na kamero bi se lahko dokazovalo tudi druge prometne kršitve, kot so, pramajhna varnostna razdalja, prehitevanje v škarje, vožnja v tardečo itd...
Citat:
Pa to da vozim čez omejitvijo še nepomen da sem primitiven..
Kaj pa pol pomen? Da številk na znaku ne poznaš?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Policajev pri nas ne more bit tolko, da bi stali povsod tam kjer bi blo dobro. Preveč je primitivcev na cesti.
Treba je uvest Francoski sistem. To je, množična postavirev kamer in radarjev. Pol pa samo položnice štepat in jih domov pošiljat. Dokler tega ne bo, tud reda ne bo. Balkanc je balkanc.

Sej napišejo kazni samo propadejo ali folk ne more kao plačat itd....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pa avto zaplent pol pa nagnat smeti pobirat in v kamnolom kamenje premetat.
Palca, palca je vzgoja za balkanca.
Pa še rima se.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Povsod kjer je omejitev bi morale stat kamere in radarji. A je smrt na regionalni cesti ali AC kaj drugačna od smrti v naselju? Z posnetki na kamero bi se lahko dokazovalo tudi druge prometne kršitve, kot so, pramajhna varnostna razdalja, prehitevanje v škarje, vožnja v tardečo itd...
Citat:
Pa to da vozim čez omejitvijo še nepomen da sem primitiven..
Kaj pa pol pomen? Da številk na znaku ne poznaš?

Kamere ja, radarji ne. pač mojoe mnenje. Poznam sam jih ne upoštevam če se mi zdi da jih ni treba:D

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Kazni ne pomagajo, če jih ne znajo iztirjati
confused-1.gif

Pri nas se lahko vsak nekaj pritoži - to ni blo OK pa to tud ni bilo OK, pa radar nima certifikata
13.gif

Kazen se plača v osmih dneh, drugače gre od prve plače! Če denarja ni se zapleni avto! End of story!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa ne živimo v diktaturi po ustavi ima vsak pravico do pritožbe! Kako pa bi bilo če bi prišli policaji do hiše in ti rekli tega dne si se vozil tam pa tam vozil si toliko to je kazen in plačaj takoj? bi to po tvoje šlo?
Kar se tiče policije na vsakem vogalu pa da ni toliko policajev saj to niti ne gre. Policaja je treba dat tam ko so na cesti smrtne žrtve ampak tam se ponavadi ne kasira ker je v 95% tam omejitev 90 km/h! Policaji so postavljeni tam ko je cesta ravna omejitev pa 50 al pa 60 zaradi nevem katerega razloga! Koliko ljudi pa plača kazen tam ko je omejitev 90 jaz ne poznam nobenega koliko jih pa plača oz jih dobijo na radar tam ko je omejitev? Jih poznam kar nekaj! Ampak vedno mora obstajat možnost za pritožbo in to imaš podlago v zakonu kako pa to nrediš pa je tvoja stvar!
V glavnem če bi bili policaji tam ko se pojavljajo problemi ( odcepi z zsmrtnimi žrtvami, ko je na avtocesti kolona se na veliko vozijo po odstavnem pasu ...) to so deli kjer nikoli nisem videl policaja pa se veliko vozim ne vem a imam samo jaz tako smolo al še kdo drug!

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
To se strinjam s tabo, da ne živimo v diktaturi!

Samo, če ti policaj na licu mesta dokaže, da si vozil prehitro je to to
cool-1.gif

Ne pa da se lahko pritožiš, da je bila tisti dan previsoka vlaga, sonce je sijlo policajo v levo oko in bla, bla, bla!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ali drugače - če se pritožiš, moraš navleči prekleto dobre dokaze, da si imel prav (video posnetek dogodka, dokumentacijo bolnišnice, kjer se s krvnim testom dokazuje, da takrat nisi bil pijan in podobno).

"Ata Smrk je v tej in tej študiji dokazal, da obstaja možnost, da naprava meri narobe", npr. ni dober razlog, da se kazen odpravi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če te izmerijo na laserski merilnik kako si lahko 100% da si bil to res ti in ne nek njegov sorodnik ali sodelavec pred 5 minutami? Na svetu obstajajo laserski merilniki ki meriji in hkrati snemajo vozilo! Pa še ena tako malo notranja pred cca 5 leti je bilo veliko teh premični radarjev v avtomobilih ki so samo slikali ustavili pa so te policisti 1-2 km nižje pa veste da v veliko primerih ni bilo filma v avtomobilih zaradi prevelikih stroškov? Ja to se je tudi že dogajalo pri nas! Sem tut enkrat pri sodnici gledal mojo sliko (no naj bi bila) bil je nek zmazek iz utrazvoka pa mi sodnica reče no kaj pa je tu priloženo jaz pa sem ji rekel če me zaradi takega misli kaznovat al je to slika ki jo lahko obesijo vsakmu?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Nebi blo slabo uvest nekakšne "potne naloge" v katere bi se moralo pisat kdaj in kam se je kdo s tem in tem avtom peljal. Tako bi izključili možnost handlanja, češ, nisem jaz takrat vozil. Če pa nalog nebi bil izpolnjen pa zaplemba vozila lastniku, na katerega je avto pisan. Bi vsak pazil komu bi avto posodil.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ja točno tako! Sevda pa mora tudi policija imet ustrezno opremo!

Pa dobro bi bilo, če bi policija malo spremenile svoje lokacije za radarje! Že 15 let stojijo na istih mestih!
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Najboljš da kr GPs vsakmu v avtu pa kamero ane. Zakaj ti ne vodiš Big brother namest Nine. Aja nisi mlad pa lep ampak star pa grd, no saj pamet mata skupno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Najboljš da kr GPs vsakmu v avtu pa kamero ane.
Ampak to res ni slaba ideja!!!!!!
Vsak avto bi moral imet GPS, kamero in tahograf. Pol pa, ko bi te polcaj ustavu al pa vsako leto pri registraciji, pa samo čitabe in posnetke pregledat in kazni pisat. Drugače vozilu ne bi mogel podaljšat prometnega dovoljenja.
Ej turbelj, sploh ni slaba ideja tole...... Bi se vozilo po CPP kot treba.
Sigurno se bo to nekoč uvedlo. Boš lahko pokasiral za avtorsko idejo.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa zasebnost, ki to jo zagotavlja ustava da se lahko nemoteno in nenadirano gibaš? S tem bi svet spremenili v vladavino policije in še česa! Tam bi morali stati ko so nesreče ne tam ko se kasira tako se preprečujejo nesreče! Ne z ne vem kakim nadzorom! Ker se vse to zlorablja!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ma kakšna zasebnost na javni cesti? Saj ti nihče ne prepoveduje gibanja. Ampak gibaj se tako kot se moraš na javnem mestu gibat.
A kamionarjem in avtobusarjem, ker imajo tahografe se tud krati pravica do svobode gibanja?
Drgač pa, nehaj že srat, da naj policaj stoji tam kjer se nesreče dogajajo. A naj se policaj postavi v en nevaren in nepregleden ovinek, kjer se kljukci tvojega tipa podijo in nesreče povzročajo, pa naj na tem nepreglednem in nevarnem ovinku ustavlja ter kasira? A naj policaj sred križišča ustavlja vse tiste, ki bodo tardečo povozili?
Policaj se mora postavit tam, kjer njegovo posredovanje ne bo ogrožalo varnosti cestnega prometa.
Pismo kakšne otročje in neživljenske mečete že skoz s tem, kje naj polcaji stojijo. Jasno, ti bi rad da policaj stoji tam, kjer mu boš ti določu mesto. Češ, ti grdi policaj se postravi tukaj, da mi ne boš na poti med tem, ko grem jaz pa na drugo cesto pizdarije zganjat.
Čist okej in prav policaj stojijo. Čim te policaj preseneti in te zaloti pri delanju prekrška, pomeni, da se je postavil prav.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Nacionalni radio je poročal, da se je ta vikend na Hrvaškem v prometnih nesrečah ubilo 17 ljudi...
In uglavnem je bil vzrok neprilagojena hitrost. Tako kot pri nas. Balkan pač.
Pa Hrvati imajo dirkališče. Čudno. Tukaj dinamiki ponujajo za rešitev dirkališče. Češ da bi se norci znoreli na dirkališču.
Balkanc ima lahko dirkališče pred pragom, pa bo še zmeraj divjal po cest.