a tale vikend se vsi mislijo pobiti

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ah boš že sam pogruntu
aplauz.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Z živo mejo sem ti sam hotu povedat da tudi gledam okolico in stvari ki lahko vplivajo na vožnjo.
A misliš, da z vožnjo po omejitvah in CPPju pa ni treba gledat okolico in stvari, ki vplivajo na vožnjo?

JAZ VEM da je treba sam folk misli da s tem ko pa vozi po omejitvi reši vse težave. Če bi bil tak slab voznik kot me vi obsojate bi verjetn že kdaj kkšno pizdarijo naredu..

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Meni se je na vozniškem izpitu otrok na kolesu, ki je vozil ob robu ceste, zložil direkt pred avto.

Ugibaj, ali sem ga prej videla ali ne, da sem izpit uspešno naredila...

No vidiš. Tudi če bi vozila 50 kmh in ne bi opazovala okolice, bi ga lahko zgazila, zato je tudi 50 v naselju včasih preveč. Če jaz na pločniku vidim otroke, ki grejo s težkimi torbami iz šole, avtomatsko umaknem nogo z gasa in se velikokrat mimo njih peljem 30-40 kmh. Se mi je že zgodilo, da so se mulci tepli z dežniki in je eden priletel direktno pred avto. Ustavil sem se v trenutku. Izven naselja pa tudi kdaj prekoračim hitrost, še posebno ob idalni vidljivosti, ko vidiš par sto metrov daleč in ni nobenih stranskih cest. Sem pa danes na poti v službo videl dva policista, žal je bilo to zaradi začetka šole, naslednji teden jih verjetno ne bo več.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
JAZ VEM da je treba sam folk misli da s tem ko pa vozi po omejitvi reši vse težave.
Ne vse težave, ampak eno od možnih težav. To je nesreča zaradi prevelike hitrosti. Pameten človk to ve.
Citat:
Če bi bil tak slab voznik kot me vi obsojate bi verjetn že kdaj kkšno pizdarijo naredu..
Saj si jo. Malo nazaj si napisal, da si mel totalko. A to ne šteješ med pizdarije?
In ne bo š verjel, vsak se samo enkrat ubije.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Nardil sem jo v 2 mescu izpita ko sem bil mlad pa zelo neumen, zej pa star pa sam neumen. Stardec vsi vemo da je to velikokrat vzrok samo ne vedno. In zakon tega nebo spremenil. Pa pač jst delam ta prekršek in drugi delajo druge prekrške amapk govori se pa samo od hitrosti.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
...No vidiš. ...

Ne vem, čemu sem bila tako zelo počaščena s tako obširnim predavanjem...
17758-icon_confused.gif

Otrok ni bil zbit in to celo ob nula vozniških izkušnjah, kar dokazuje, da nekak pa celo vidim, kaj se dogaja ob cesti.
Četudi vozim po omejitvah.
In pravočasno korigiram svojo vožnjo.

Napisano je bilo pa samo zato, ker je nekdo zgoraj prijavil, da tisti, ki vozimo po omejitvah, delamo to na slepo.

Ne bo držalo.

Vozimo po omejitvah zato, ker je veliko lažje (svoje in tuje) bedarije varno korigirat pri hitrostih, ki so predpisane.
Nekateri pač tega ne vedo/veste.
Kljub milijonom km vozniških izkušenj...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Stardec vsi vemo da je to velikokrat vzrok samo ne vedno.
No vidiš. In pameten voznik, ker ve da je prevelika hitrost velikokrat vzrok za ne srečo, vozi po omejitvah ali manj. Bedak pač vozi hitreje.
Citat:
Pa pač jst delam ta prekršek in drugi delajo druge prekrške amapk govori se pa samo od hitrosti.
Ne, govori se tudi o drugih prekrških (izsiljevanje, premajhna varnostna razdalja, nepravilna smer in stran vožnje, alkohol itd....)
Hitrost je pač najpogostejši vzrok za najtežje nesreče, zato se tudi največ govori o tem vzroku. Logično.
Tebe in ostale norce pač debata o tem vzroku najbolj moti, ker veš, da sam rad delaš prav ta najpogostejši vzrok za smrt. In to delaš namerno, nalašč in zavestno. Torej zavestno, nalašč in namerno iščeš, seješ in izvajaš najpogostejši vzrok smrti.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Napisano je bilo pa samo zato, ker je nekdo zgoraj prijavil, da tisti, ki vozimo po omejitvah, delamo to na slepo.
Tega nisem napisal jaz, res pa je tudi, da nekateri mislijo da so z vožnjo po omejitvi naredili vse. Ne mislim tebe. Moja mati vozi po omejitvah ali pa še malo čez, pa me je pred nekaj tedni skoraj spravila s ceste, ko je v nepreglednem ovinku šla prehitevat skupino kolesarjev. Nasproti sem ji pripeljal jaz (po omejitvi, čeprav je to po mnenju alter vseznalcev z motorjem nemogoče) in se umaknil na bankino. Če bi ji nasproti pripeljal kamion, bi bil danes jaz verjetno brez mame.

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Vozimo po omejitvah zato, ker je veliko lažje (svoje in tuje) bedarije varno korigirat pri hitrostih, ki so predpisane.
Nekateri pač tega ne vedo/veste.
Kljub milijonom km vozniških izkušenj...
Imaš prav in se strinjam s tabo. Nimam milijone km vozniških izkušenj in se nimam za dobrega voznika, zato si vedno poskušam pustiti določen manevrski prostor za nepredvidene dogodke.
Se boš spet obesila na moje besede?

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Pa zakaj imajo lahko druge države poštimano vse, naša pofukana pa ne zna, noče ali ne zmore?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Še to.
Najpogostejši vzrok, (to je prevelika hitrost) za največ težkih nesreč na cesti, je tudi najlaže rešljiv in se ga tudi najlaže prepreči. Samo nogo daš dol iz gasa, pa kakšen človk več živi zarad tega.
Zanimivo ne?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Avto magazin pa le začni kupovati ...

Ja...., zakaj že, a, da bo brala avto teste in "šokantana razkritja novih modelov, v stilu; razkrivamo ekskluzivno za vas" v stilu Lady in Nove.
Zlata leta AM so mimo, odkar je šel Česen stran!
Vsaj njegov priimek se nauči prav napisat
hysterical-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Pa manj bencina se pokuri, manjša obraba avtomobila, manjše onesneževanje okolja, bolj sproščena vožnja, manj nevarnosti za okolico.....

Ne vem zakaj imajo lahko v veliki državi kot je ZDA, recimo vožnja pod alkoholom kaznivo dejanje = aretacija. Tam te policaj res lahko zjebe če te hoče in se jih bojijo.

Kaj vidim jaz občuten porast prekrškov ampak to res 90% ljudje prevozi rdečo ali globoko rdečo. Če je kdo iz Kranja tisto križišče na Zlatem Polju proti Naklem, tam dejansko spelješ naprej pa ti z leve prleti kaka budala. Mislim zakaj tam ni več policstov? Kasirali bi ko budale, zmanjkal bi jim listkov za kazni.

Kaj mislim, morali bi v večjem številu iti protestirat pri Policiji, da ne opravlja svojega dela, plačanega od naših davkov in dohodnine.

Temu je treba narest enkrat konec. Uvesti že enkrat prokleta hitra sodišča.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa zakaj imajo lahko druge države poštimano vse, naša pofukana pa ne zna, noče ali ne zmore?
Težko je iz ene balkanske primitivčine v kratkem času in brez palice, vzgojenega in pametnega šoferja naredit.
Saj bereš ta forum, ti nebi smelo bit čudno. Poglej turbobiča, exHaira, vaginčeta, XXXLa in podobne...kaj naj država s takimi kljukci naredi? Pri teh kljukcih bi zalegla samo palca, arest in zaplemba vozila ter prisilno delo. Ampak taki Kljukci se bodo takoj sklicevali na človekove pravice, pa se bodo razni Hanžki in varuhi pravic takoj razpizdili in jih zagovarjali pred celo svetovno javnostjo. Kot cigane.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Policajev pri nas ne more bit tolko, da bi stali povsod tam kjer bi blo dobro. Preveč je primitivcev na cesti.
Treba je uvest Francoski sistem. To je, množična postavirev kamer in radarjev. Pol pa samo položnice štepat in jih domov pošiljat. Dokler tega ne bo, tud reda ne bo. Balkanc je balkanc.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Avto magazin pa le začni kupovati ...

Ja...., zakaj že, a, da bo brala avto teste in "šokantana razkritja novih modelov, v stilu; razkrivamo ekskluzivno za vas" v stilu Lady in Nove.
Zlata leta AM so mimo, odkar je šel Česen stran!
Vsaj njegov priimek se nauči prav napisat
hysterical-1.gif

Vem kako se napiše. Ampak, bodi pikolovski, v tem si najboljši.

BTW: A, Asmir še fura zadevo v Bosni, al je šlo že vse "zugrunt"?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Se strinjam z postavitvijo radarjev v mestih(omejitev 50).

Pa to da vozim čez omejitvijo še nepomen da sem primitiven..