waw...ena debata v katere se niste skregal pa popluval v 10 postih
ste tak že skor vse povedal...če prehrano uskladiš z dobro vadbo je rezultat viden že po 14 dneh.
sam jst nekaj ne zastopim...bolj ko študiram prehrano , manj mi je jasn...Zagovorniki hujšanja imamo metodo da je čim manjši vnos ogljikovih hidratov (kruh, sol, mlečni izdelki, vse iz bele moke, testenine, riž, stročnice) in čim večji vnos beljakovin (meso, jajca, ribe)...zdravniki pa pravijo glih obratno, da je za zdravo življenje potreben čim večji vnos oglikovih hidratov in čim manjši beljakovin... why ?
pa še ena stvar ki sem jo zasledil, ko sem v kratkem študiral prebavo in presnovo...da je izredno pomembno jesti neprebavljivo hrano, pa nej se še tak butast sliši, ker ta neprebavljiva hrana, ki ji pravimo tudi prehranske vlaknine, ki so dolgo verjeli da so te snovi le "balast" za telo, vendar so se sedaj izkazale da nanj delujejo pozitivno na ta način da se nezaželjene snovi ( holesterol, žolčne kisline in strupene snovi) hitreje izločijo. Recimo topna vlaknina, perdvsem iz riža in polnozrnatih izdelkov ima veliko sposobnost vezave vode in močno nabrekne ter s tem pripomore k večji teži blata. Tako se na primer teža blata poveča za 100 gramov, če zaužijemo 200 g polnozrnatega kruha. Velika prostornina blata spodbudi debelo črevo, da močneje deluje....vsebina črevesja se hitreje pomika naprej in nastalo blato v širokem črevesju se hitreje izloči. te Topne vlaknina najdemo v sadju, zelenjavi in ovsu.
P.S. kar si pa ti za trebušne napisal je pa stvar takšna da tisto klopco vrži stran ker se ti bo samo hrbtenica poškodovala, ker je namenjena boksarjem (mislim da mislima isto klopco če ne mi pa sliko pokaži podobne klopce). Trebušne delaj tako da se uleži na hrbet na tla in pokrči noge, roke daj na sence (ne za glavo) in potem se dviguj, ampak glih tolko da boš dvignil lopatice v zrak (za "zgornje" trebušne), verjem da če boš prav delal da jih ne boš nardil več kot 30 na enkrat. poleg tega trebušne mišice niso sestavljene isto kot vse ostale mišice ampak so po sestavi najbolj podobne srcu, zato jih je treba da boš videl učinek, non stop šokirat (če hočeš videt učinek (6 pack
)). Delat vsake 2 dni in vsakič drugo vajo. jst sm mel eno zlo dobro knjigo ki sem si jo kupil, samo zdej je ni več , da bi ti lahko preslikal vaje in prepisal študijo. Za "spodnje" trebušne se pa vleži na hrbet in stegni noge, roke daj na senco (ne za glavo), potem pa dviguj noge do kota 45%, in potem nazaj dol vendar jih ne spusti na tla ustavi se kak centimeter nad tlemi. to sta 2 najbolj osnovne vaje, za vse ostalo je tu google.