40% manj mrtvih?

Marlboro

Pripravnik
18. apr 2012
83
0
6
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
včasih so v jla talali izpite za kamion točno po sistemu "pelji kamion u rikverc pa maš izpit" če si zravn pripel še prikolico pa si dobil izpit še za to...

marlboro in kakšen bo kriterij "retardiranega" voznika? vsak ki ne bo vozil dinamično kot ti? ki bo mečkal na cesti? ali ki bo divjal? ki bo telefoniral? brskal po radiju? spil pivo? ali zgolj pozabil žmigavac?

in ja, vzgoja pomaga. ker edino s vzgojo se da spremeniti kulturo v prometu. je pa res da je to težje za izvesti kot vsakih par let dvignit kazen

Kriterij bi morali na avtošolah imeti + obvezno psiho teste. Saj kakšnega vržejo ene parkrat, da malo proračun napolnijo ampak to ni to. Avto v rokah nestabilne osebe je zame enako kot orožje. In tu bi moralo biti neko cedilo, ker vsak pa res ni za pred volan. Da se jim možnost da potem na recimo vsakih 5 let probajo spet izpit naredit pa je to to. Problem vidim edino v tem da z vsakim prevoženim kilometrom postaneš boljši voznik in bi nekateri izviseli, zato bi še psiho teste vrinil zraven. Do takrat naj se pa z javnim prevozom vozijo, pa gledajo in študirajo znake. Pa bo lpp malo iz minusa prišel, manj gužve bo, manj nesreč.. sami +i
smile-1.gif
Tudi ti bi sam raje najel mojstra za keramiko položit kot enega kolerika ki še nikoli ni tega delal in bi mu film počil, enako jaz raje vidim da mi nasproti pripelje trezen ali pa vsaj dokaj trezen, pozoren in brez telefona na ušesu kot pa en, ki mu še hoja dela probleme. Pa četudi gre prvi kak km prehitro.

Glede moje vožnje pa.. res ga včasih pritisnem, tudi čez 200 po AC če sem v avtu, ki mu take hitrosti ne delajo problemov, seveda pod pogojem da je prazna pregledna ravnina, kar pa je sila redko (roko na srce, omejitve so več ali manj iste že 20 let s tem da so se avti kar precej spremenili in če je cesta prazna..). Tega ne skrivam in priznam. Z dostavnikom če je natovorjen vozim za kakšnim kamionom, ker hitreje (čeprav bi šlo lahko) se mi ne zdi varno, če prehitevam potem prehitevam v pravem pomenu besede in ne 1km/h hitreje od prehitevanega. Nikdar v 10ih letih nisem telefoniral med vožnjo, blendal, trobil (sploh nimam hupe), rinil v rit predmano vozečega in kakorkoli kogarkoli ogrožal. Koneckoncev so me samo 1x ustavili.. Ne vozim vedno po omejitvah ampak raje po zdravi pameti, je včasih precej varneje pa čeprav pogojno tudi dražje.
V naseljih če je prazno vozim kakih 10 več od omejitve oz toliko kot vsi ostali. 10 več ali 10 manj, kretene ki furajo 30 ali manj takoj brez debate prehitim. In ponavadi so na telefonih ali pa 10 cm pred vetrobransko šipo z rokami na volanu 5 minut do 13h. Vožnja jim dela hude probleme. Zaradi njih pa res ne mislim pol ure prej vstajat da ne zamudim na šiht, če jih pa slučajno ni pa stat pol ure prej na šihtu in gledat v zrak da se firma odpre.
1x sem enega koma pijanega mečkača z sfukanim cliotom kar porinil čez največje križišče v domžalah, ker je že tretji semafor zapored pri zeleni spal za volanom. Pred tem sem ga še na bankomatu čakal ker mu ni kapnilo da je brez denarja na računu in to kar slabih 10 minut. Avto usran še bolj kot lastnik, vse zaroseno, fural je celih 15km/h. Škode ni bilo nobene, tipo sploh ni vedel za kaj se gre ko je dobil pospešek 265ih konjev.. Sem ga potem prehitel in ustavil na bencinski, da bi za mano prišel, da bi še plavce poklical, da ga pohopsajo pa je odpeljal naprej. To je bilo edinkrat da sem si malo duška dal, tip srednjih let za mano se je pa od srca nasmejal. Tudi sam sem se boljše počutil
smile-1.gif
Odbijač sem imel pa že od prej počen in novega doma v slučaju da bi na bremzo pritisnil.

Tako da alkoholik.. vsi kršimo, eni bolj drugi manj, eni v plus drugi v minus. Ampak moraš pa vedno biti z glavo na cesti. Žmigavce bi lahko koneckoncev kar prepovedali, saj če držiš varnostno razdaljo in si pozoren se ni problem ustavit. Tudi od kp do celja se po prehitevalnem vozit 90 km/h za dementnim 90 letnikom te ravno ne ubije če se ti kak z 200 ne zabije v rit. Pa je bolje take spravit iz cest.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Marlboro pravi:
In tu bi moralo biti neko cedilo, ker vsak pa res ni za pred volan.
A si lahko misliš, kaj vse bi slišali čez Janšo, če ne bi vsak, ampak res vsak lolek, izpita dobil?
Že če se omenijo bolj resne (sploh ne zaslužijo oznake "stroge") kontrole za tiste "na koncu roka trajanja", je že cel cirkus.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Marlboro pravi:
In tu bi moralo biti neko cedilo, ker vsak pa res ni za pred volan.
A si lahko miliš, kj vse bi slišali čez Janšo, če ne bi vsak, ampak res vsak lolek, izpita dobil?
Že če se omenijo bolj resne (sploh ne zaslužijo oznake "stroge") kontrole za tiste "na koncu roka trajanja", je že cel cirkus.

Psiho testi so, ampak na žalost samoplačniški. To pomeni, da je to isto kot v trgovini. Tudi tebi trgovka mora dati kilo kruha ne glede na to, kako neumen si. Podobno je v zdravstvu. V enem zdravstvenem domu nekomu odvzamejo vozniško, v drugem mu jo dodelijo. To pomeni najmanj 20 strank manj zaradi enega odvzetega za zdravstveni dom , ker se hitro okrog razve kje odvzemajo vozniške in kje jih na lepe oči podaljšujejo. In vsi gredo raje tja kjer ne komplicirajo.

Narobe sistem v glavnem
bonk.gif