Ma saj lahko kar enderjev ultrabase.kupi anycubic ultrabase plato. zahvalil se mi boš pozneje
whatever, isto je..Ma saj lahko kar enderjev ultrabase.
Magnetno podlogo odlepiš dol s heatbed-a potem pa ni več težko dobit stran print saj je podloga zelo gibčna.No pa da se še jaz oglasim... danes sem si namislil enderja 3 pro... malo za nadgradnjo hobija pa malo za hec.
Malo prej sem naredil za test prvi print in sem zadovoljen... me pa matra kako hudiča se to pol enostavno spravi dol s podlage? Nekako sem tisti pla print dobil dol iz magnetne podlage, samo podlago pa ni šans da čisto spucam. A je to normalno al se bo treba lotit kakih kemikalij?
Daj prosim napiši malo o tej novi pridobitvi. Jaz imam že nakaj časa ogledenega manjšega bratca:Kot rečeno, ne sekiraj se. Ko boš naslednjič printal čez ostanke, jih bo potegnilo dol. Pa pred novim printom podlago dobro očisti z IPA ali pa deterrgent in mlačna voda - toliko da razmastiš. Za prihodnjo podlago pa ti priporočam vzmetno jeklo z PEI prevleko.
Sam pa sem ravno zalaufal tole:
Poglej priponko 47642
Z ultrabase podlage odstopi samo ko se plošča ohladi. Jaz ga mam 3 ali 4 leta, niti enega problema. Tud praha nerabiš obrisat..Magnetno podlogo odlepiš dol s heatbed-a potem pa ni več težko dobit stran print saj je podloga zelo gibčna.
Kar se tiče ultrabase-a tisto je šele "hudič". Jaz sem nabavil original od creality in je zelo težko printe dol dobit saj steklo ni gibljivo...
Lani junija sem preklopil na PEI sheet in mi je top. Isto je magnetna tako da jo lahko daš dol preden print odstraniš.
Jo pa pred vsakim printom obrišem z Isopropoanolom (IPA) isto kar sem počel z vsemi podlogami. Nisem pa nikoli pacal z lepilom po katerikoli...
Flexible PEI Heated Bed |235*235mm Ender 3 Bed|Creality 3D Printing – Creality3D Store® Official Store for Creality 3D Printers and Accessories
Upgraded Heated Bed For Ender 3|Ender 3 Pro|Ender 3 V2|Ender 5 Pro|Ender 5. Official Creality 235*235mm PEI Magnetic Heated Bed, Creality3D official store Ender 3 Bed, Fast and free shipping, Add to cart Now!www.creality3dofficial.com
Imam pa doma že en nov upgrade in sicer linearna vodila za vse 3 osi gibanja...
Meni PLA ni nikoli odstopil, se moral tolčt kot zmešan od strani z unim špohtlom, da sem dobil stran...Z ultrabase podlage odstopi samo ko se plošča ohladi. Jaz ga mam 3 ali 4 leta, niti enega problema. Tud praha nerabiš obrisat..
To je res čudno ker jaz sem tudi ves čas uporablljal filament od plastike trček in sicer mat, ker je bolj "gumijast" (vsaj tako izgleda).futuristic ri meni je vsaka stvar odstopila brez problema.. Tudi večji kosi za katere sem pričakoval da bodo res zalepljeni (primerjava z originalno podlago).. filament imam jaz že od prvega dneva trčkov, super kvaliteta, enostavno za tiskanje, nisem imel potrebe po menjavi..