3D program

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ker mi je Googlov ScetchUp 'zrasel čez glavo' in ga enostavno ne morem in nočem več uporabljati, iščem nekaj podobnega.
Prosim za predloge, ker v množici Free programov te vrste ne vem, za katerega bi se odločil.
Pogoj je, da je brezplačen.
Hvala.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@titov: občasno potrebujem te vrste program za 3D risanje, ko izdelujem kakšen kos pohištva ali kaj podobnega iz lesa, vendar nič profesionalnega, le za hobi in svoje veselje.
Kaže, da bo prav ta FreeCad tisto kar potrebujem, poskusil sem tudi Blender in je prav tako uporaben.

Najlepša hvala obema, zvezdice so poslane!

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Seveda je možno in v kakšnem od posegov v nastavitve (kolikor se to sploh da) sem verjetno naredil kakšno napako.
Moj problem je v tem, da imam 'zakoreninjeno' znanje uporabe CAD programov, poleg tega pa je to znanje bolj iz prejšnjega tisočletja
wink-1.gif

To pomeni, da mi nekatere, marsikomu logične operacije, enostavno ne 'potegnejo' in potem delam napako na napako, na koncu pa pustim vse skupaj.
Te tutoriale od Matthiasa pa res nisem videl, morda bi bili lahko koristni tako kakor njegovo ostalo delo.
Bom poskusil še to.

Hvala!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja Matthias obvlada woodworking... Meni so tutoriali najbolj pomagali v smislu da zdaj ves čas uporabljam modele. Npr. spremeniš eno dilo, pa se ti hkrati spremenijo vse dile, ki so kjerkoli uporabljene. Pa še lažje je premikat ter skrivat/prikazovat modele.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
No, in po dobrem tednu dni lahko zapišem, da mi je po zaslugi in spodbudi "futuristic-a" kljub vsemu uspelo 'osvojiti' ScetchUp.
V veliki meri pa so temu pripomogli tudi tutoriali Mattiasa Wendel-a, za katere kljub stalnemu spremljanju njegovih strani sploh nisem vedel.
redface-1.gif

Torej še enkrat - HVALA 'futuristic'!

LP

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Malenkost, preden sem našel te tutoriale sem tudi jaz bil na temu, da "zapustim" sketchup.