Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tile tvoji "sodobni" programi so gotovo v osnovi še vedno 16bitni. Če ne v celoti pa vsaj del njih-predvsem programatorji. In od tukaj imaš probleme.Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ja, če imaš kakšen prastari 16bit program, potem ti na 64bit winsih ne bo delal(zadeve za dos in nekatere za win 95/98)
Sploh ni res. Recimo veliko programov, ki se uporablja v avtomobilizmu (oz. bolje rečeno avto-servisni dejavnosti) ne dela na 64-bitnih sistemih, pa gre za čisto nove programe, ki se posodabljajo večkrat letno. Ravno tako jih ne moreš pognat prek XP mode, ker ne podpirajo virtualizacije. Delajo pa brez problema na W7 32-bit.
Skoraj enako velja za razne programatorje EEPROM in FLASH pomnilnikov, ki skoraj vsi praviloma zahtevajo 32-bitni sistem, nekateri celo XP. Da o tem, da se še vedno priklapljajo prek COM ter LPT portov, niti ne govorim. Ravno tako gre za sodobne izvedbe softwara/hardwara.
Skratka, jaz sem bil na enem računalniku prisiljen šaltat iz W7 64-bit na W7 32-bit zato, ker mi večina ključnih programov preprosto ni funkcionirala. Seveda je vse odvisno od programov, ki jih uporabljaš in nekdo drug čisto normalno shaja s 64-bitnim sistemom.
Kar se tiče programov s področja avtomobilizma, niso 16-bitni, niti nimajo take osnove. Preprosto ne podpirajo 64-bitnih Windowsev, mogoče je to celo načrtno narejeno. Kar se pa tiče programov za programatorje, je mogoče kakšen od njih res na 16-bitni osnovi, za enega pa sem prepričan da ni, ker gre za relativno nov program/programator in ne podpira sistemov, starejših od XP. Slednji ravno tako ne deluje na 64-bitnih Winsih.
P.S.: Pa ni treba stavit sodobni v navednice, ker se spoznam na te zadeve in sem nasploh iz IT branže.