3. svetovna vojna?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Tretja bo in to najprej v Evropi. brez skrbi. Vse pa je ze zapisano v zvezdah, verjetno sta Nostradamus in Baba Vanga povedala najbolj direkt .
poseben podarek da sta povedala direkt
hysterical-1.gif

DIREKT STA POVEDALA
hysterical-1.gif

skoraj sem s stola padel.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Vsi politiki so samo še izvajalci politike in ne odločevalci. Nisi še tega opazil? Pravi odločevalci so sledeči:

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/cVNR9LOEGbk&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/cVNR9LOEGbk&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Demokracije ni več. Vse strani so že pokupljene.

Mimogrede, tip v drugem videu je žid.

Brat Nathanael je pravoslavec.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ne, v bistvu se ni razumel. Se je pa (delno) zagrel njegov kolega. Pa se to zgolj zaradi obupa, neke vrste zadnje upanje.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Jaz se zmeraj bolj nagibam Hitlerjevim mišlenjem......

bos sam sebi sezidal pecico ali bos pustil da te drugi spravijo skozi dimnik?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.658
113
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Ima še kdo občutek da se bliža/se je že začela?

Sem prebral vse 3 strani teme do sedaj......ampak mi ni jasno kje si dobil navdih za svoje strahove v tem trenutku
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
v sloveniji se še 2. ni končala...

Bo po tvoje direkten prehod v ww3 nekoč njihova revolucija ali evolucija
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Pa misliš da majo to:

a) v krvi pač?
b) bo zmanjkalo denarja pri skledi (Telekom....lačna JU, ....)
c) oprane glave....pač bodo to naredil iz čistega.......?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Vsi politiki so samo še izvajalci politike in ne odločevalci. Nisi še tega opazil? Pravi odločevalci so sledeči:

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/cVNR9LOEGbk&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/cVNR9LOEGbk&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Demokracije ni več. Vse strani so že pokupljene.

Mimogrede, tip v drugem videu je žid.

Brat Nathanael je pravoslavec.

Nope. On je žid, ki se je spreobrnil k pravoslavni veri. Ravno zato najbolj pozna, kako njihov sistem deluje.

Poglej si še ostale njegove prispevke. Zelo vredno ogleda!

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Možeš da izvadiš Srbina iz Srbije a ne možeš Srbije iz Srbina.
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
3 strani nakladanja, pa se en ni povedal kdo bi naj bili sploh akterji te vojne.
Po mojem do tega zagotovo ne bo prislo, ker tocno nic ne kaze na to. Bodo se vedno vojne kot so zdaj, takozvane proksi vojne, kjer si velesile merijo qurce na tuj racun. Nato je enostavno premocen, da mu kdo lahko parira. Kitajci so miroljuben narod, rusi bodo kmalu brez denarja in niti enega pametnega zaveznika nimajo. Kdo se ostane?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Največji sovražnik so izbeglice......
Mislim, da bi morali delati po vzoru Izraelcov....

big-5-game-fence.jpg

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
3 strani nakladanja, pa se en ni povedal kdo bi naj bili sploh akterji te vojne.
Po mojem do tega zagotovo ne bo prislo, ker tocno nic ne kaze na to. Bodo se vedno vojne kot so zdaj, takozvane proksi vojne, kjer si velesile merijo qurce na tuj racun. Nato je enostavno premocen, da mu kdo lahko parira. Kitajci so miroljuben narod, rusi bodo kmalu brez denarja in niti enega pametnega zaveznika nimajo. Kdo se ostane?
IS ( ISIS )

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Aham, par zaprasenih kameltrajberjev je resna groznja za nato...pa saj to menda ja nisi resno mislil? Polek tega je njihov cilj lastna drzava, ne pa zavzeti pol sveta

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska

nato je morebiti usposobljen za klasično vojno , asimetrično vosjkovanje pa mu nekak ne gre od rok.Na zadnje je nato praktično izgubil vojno v iraku in afganistanu

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

2 stran:

Citat:
Uporabnik NeBluzi pravi:
IMHO se vse vrti okoli denarja.
Vojne v omejenem obsegu so bistveno cenejše in se jih lahko gredo tudi manjše države.
Pa še tukaj imajo podporo ene ali druge strani.
SV vojne pa so domena bogatih držav.

Čez ene 5-10 let bo po moje zanimivo predvsem kaj se bo zgodilo na relaciji Kitajska ZDA.
ZDA so bile desetljetja ekonomska velesila, trenutno pa je to Kitajska in kot izgleda bo to še nekaj časa.

ZDA imajo trenutno še veliko vojaško moč in velik vpliv v svetu, vendar pa če se bodo njihova vlaganja zmanjšala (ker jih praktično ne bodo zmogli) je vprašanje
kako bo Kitajska skušala realizirati svojo gospodarsko moč. Trenutno na veliko investirajo svoj denar po celem svetu.

Po moje bo še zanimivo. Ne vem pa če bo res šlo za odkrit vojaški spopad, mogoče bo zadeva bolj subtilna...

Moja teza je, da sta obe svetovni vojni nastali zaradi rojevanja nove velesile. Ta velesila pa je imela v prvi fazi veliko gospodarsko (ekonomsko) moč in si je takšno vojno lahko privoščila.
Vsi se pa vemo kaj je misli avtor teme. Vendar to po moje ni svetovna vojna, kot tudi ni bila Irak, Afganistan,.....ker ni bilo potrebe.

Nato je najprej ZDA potem so pa tukaj še eni ....Evropejci, Turki,...
Skratka če se bo ekonomska moč ZDA še naprej manjšala, Kitajski pa večala potem je vprašanje kako se bo vse odvijalo v prihodnje.
Kitajci so pa zelo miroljuben narod do trenutka, ko branijo ali uveljavljajo svoje interese.
Trenutno v vojaškem smislu zaostajajo za ZDA kaj bo pa čez nekaj let pa ....

Še enkrat ISIS je realna grožnja, vendar ne za cel svet. Oni v tem trenutku izkoriščajo prazen prostor zaradi padcev režimov.
So zelo agresivni, vendar pa kljub nafti, na kateri sedijo, dolgoročno ne bodo mogli konkurirati Kitajski.
Poleg tega se še niso resno spopadli z nobeno večjo vojaško silo? Ali pač?
Mogoče se bo zdelo komu tole smešno, vendar pa me ne bi presenetilo, če bi čez nekaj let zavzeli del južne Evrope.
Ob predpostavki, da ZDA (in EU) gospodarsko nazaduje v primerjavi z ostalimi oni pa se gospodarsko zelo okrepijo (pa ne samo z nafto).

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kot je rekel orwell in bom spet tukaj napisal: vojna je mir. in za zda to drži. z vojno odvračajo pozornost od domačih problemov ičejo surovine po svetu in filajo vojaško industrijo. in to bo še kar lep čas trajalo. dotok revnih ljudi je - idealni vojaki. privatna podjeta z veseljem vlagajo v vojsko saj vedo da bodo na tak način prišli do poceni surovin. pač vojna je biznis.
kitajska pa bo zelo kamlu mela probleme ko bo ogromno starih ljudi, imajo premalo žensk in preveč moških. še 30 let potem bo bolj kot ne začela zaostajat. razen če se stvari ne redikalno zasučejo.
rusija bo pa še naprej obladovala svoj kos zemlje. survin imajo doma dovolj...
velike vojne pa so stvar preteklosti. je jedrsko orožje poskrbelo da se veliki bolj pri miru pustijo. zato tudi na vsak način hočejo preprečit iranu da ga razvije. korejci ki ga imajo jih nihče več ne prav pretirano dreza.