2500 frankov za vsakega- Švica

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.657
3.161
113
v lokalni ostariji
mal morte sirš pogledat ne pa par ciganov ki dobivajo UTD že sedaj in nič ne delajo;)

še enkrat...sam bi zadevo zapeljal tako, da bi otroci do 18 (oziroma če se šolajo do 26) dobili 1/2 zneska, odrasli pa poln znesek...recimo 500€ (kar je še vedno manj kot minimalna plača).

seveda bi se potrošnja povečala, torej bi bilo več služb, denar bi bolje zakrožil. vmes bi pa lahko odpustil vse razne CSD-je it voluharje ker pač nebi bilo treba pregledovat 100000 obrazcev za dodelitev pomoči.

sej tist ki bi hotel kaj več kot 500€ bi pačmogu delat (in takih bi bila večina)

ker a nei zanimivo kako ste "fouš" socialcem da bi pa službo pustil pa se prepustil tko odlični sociali pa nimate muda...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
BTW, jaz se sicer ne strinjam z UTD.
Aha.
rolleyes-1.gif

A na vse pretege ga probaš zagovorit.

A si ti eden tistih, ki se ne zna odločit za eno ali drugo stvar?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Noup - samo argument, da bodo ljudje kar naenkrat prenehali delati, se mi ne zdi dober.

Meni se UTD ne zdi realen zaradi ekonomske računice, prav tako se mi bedasto zdi, da nakazujše dohodek nekomu, ki je že bogat itd. Se pa strinjam s tem, da se naredi sistem socialne pomoči preglednejši in jasnejši.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sej tist ki bi hotel kaj več kot 500€ bi pačmogu delat (in takih bi bila večina)
Aha, po tvoje fotr dobi 500 €, mat dobi 500 €, sva otroka pa po 250 €. Skupaj 1500 €.
Pa od kje tebi ideja, da bi kdo v familiji sploh še karkoli delal? Večina manj kvalificiranega kadra ne bi, to si lahko kar prepričan, ker to je precej več kot dobi sedaj na sistemu "fotr na minimalcu, mati na malo več kot minimalcu" - za 8 ur dela na dan. Sedaj bi dobili pa isto za nič dela.

Ne, Slovenci niso tako delavne čebelice, kot si eni tukaj predstavljajo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Aha, po tvoje fotr dobi 500 €, mat dobi 500 €, sva otroka pa po 250 €. Skupaj 1500 €.
Pa od kje tebi ideja, da bi kdo v familiji sploh še karkoli delal? Večina manj kvalificiranega kadra ne bi, to si lahko kar prepričan, ker to je precej več kot dobi sedaj na sistemu "fotr na minimalcu, mati na malo več kot minimalcu" - za 8 ur dela na dan. Sedaj bi dobili pa isto za nič dela.

Ne, Slovenci niso tako delavne čebelice, kot si eni tukaj predstavljajo.
Pa si res prepričan, da je požrešnost ekskluzivna pravica srednjeslojašev?
grims-1.gif

reæmo -2x po 5k€ letno še zraven UTDja, pomeni nov najnižje cenovni avto, .......
Verjetno imaš lepo plačo za slovenske razmere (po evropskih te prehitevajo čistilke, ampak , ajd
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.657
3.161
113
v lokalni ostariji
čaki keber... ti nočš razumet, da bi dobil 1500€ ampak ker bi oba hodila še v službo in tam recimo zaslužla še 500€ bi blo to skupaj 2500€ kar je pa kar ok a ne?

sevede mulci nebi delal preko študenta (to bi apriori ukinili) isto nebi bilo subvencioniranih malic, otroških dodatkov itd itd...

tisti ki so pa leni so pa leni že sedaj... sej vsi pravte da živijo od socilane...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
A ni boljše, da se vsem davke zniža, ostalo pa ukine.

Kdor bo več delal, mu bo država manj pobrala.

Se ni mišljeno, da vsi preživimo
nahrung002.gif
Zakaj bi podpiral kakšno eno slaboumno debelo kriplasto prasico s 5 pankrti, kateri itak niso bodoči einsteini.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.657
3.161
113
v lokalni ostariji
ok

odgovori na vprašanja:
- koliko je prijemnikov socialne pomoči
- koliko znaša ta pomoč
- koliko je otroških dokladov (koliko znašajo)
- koliko je nadomestil za brezposelnost

potem pa prištej še stroške zaposlenih na zavodu, csd stroški prostorov....

ali ti tudi samo filozofiraš in se ti apriori ne zdi ok ideja ker mogoče diši po socializmu...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Če imaš 300 EUR utd-ja, potem to na leto na posameznika znese 3600 EUR, pomnoženo z 2.000.000: 7,2 milijardi. SLO proračun ima na leto 8 milijard prihodkov - torej se ekonomsko ne izide.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kaj pa če upoštevaš, da se skoraj 90% denarja, preko takšnih in drugačnih davkov vrne v proračun + gospodarsvo na visokih obratih zaradi povečanja kupne moči?
a veš , še kravi moraš najprej dat, šele pol jo lahko molzeš, drugače ti crkne, ....mogoče tudi krava, ampak mlekarna pa sigurno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
koliko je zaposlenih na CSDjih itd... koliko stanejo najemnine itd prostorov IT...
Malo, zelo malo. Recimo, da vsak CSD-jevec letno stane državo 30.000 jurjev (pa sem močno pretiraval). Centrov za socialno delo je 62 po Sloveniji (vir), recimo da v vsakem dela povprečno 10 ljudi (pa sem spet pretiraval, gotovo jih je v večini zaposlenih 2 do 4), to bi pomenilo (če zaokrožimo navzgor), nas vsi uslužbenci CSD-jev stanejo pičlih 20 milijonov. To je (po tvojem predlogu 500 € na mesec UTD) skromnih 3300 prejemnikov UTD.

Pri tem računu sem vse močno pretiraval navzgor. S tem, da bi CSD-je še vedno rabil kljub UTD, saj ne skrbijo samo za dodelitev socialnih pomoči.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kje je pa potem poanta: človeku daš na mesec 300 evrov, da mu jih naslednji mesec uzameš z davki - potem je to zgolj nepotrebna transakcija.

S številkami razloži, kje boš dobil 7 milijard EUR (za samo 300 evrski utd, kar pomeni, da bo folk, ki je danes na sociali, precej najeb_al), pri čemer je SLO proračun 8 milijard.

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
Zdaj pa mi povej koliko davka na bencin, hrano, obleke,...plačujejo ljudje naši državi, ki živijo ob meji in hodijo po nakupe v Avstrijo, Italijo,...? In koliko bodo po novem tedaj, če se uvede UTD?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Gledaš postavko 411, ne? Kaj pa postavka 4131?
Zaradi mene daj zraven še to: point je, da 300 evrski (mesečni) utd stane državo cca toliko, kot je njen CELOTEN proračun. Se ti to zdi realno?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Ja če se razlika obračuna pri plačah kot sem zapisal zgoraj - tisti ki je na minimalcu dobi 300 evrov plače plus 300 UTD, razliko pri plači delodajalec nakaže v proračun.

@ keber, naš CSD obsega dve nadstropji, samo v pisarni kjer sprejemajo vloge za otroške dodatke so tri zaposlene (ja, delajo še kaj drugega), torej je številka 10 mnogo premajhna

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
koliko je zaposlenih na CSDjih itd... koliko stanejo najemnine itd prostorov IT...
Malo, zelo malo. Recimo, da vsak CSD-jevec letno stane državo 30.000 jurjev (pa sem močno pretiraval). Centrov za socialno delo je 62 po Sloveniji (vir), recimo da v vsakem dela povprečno 10 ljudi (pa sem spet pretiraval, gotovo jih je v večini zaposlenih 2 do 4), to bi pomenilo (če zaokrožimo navzgor), nas vsi uslužbenci CSD-jev stanejo pičlih 20 milijonov. To je (po tvojem predlogu 500 € na mesec UTD) skromnih 3300 prejemnikov UTD.

Pri tem računu sem vse močno pretiraval navzgor. S tem, da bi CSD-je še vedno rabil kljub UTD, saj ne skrbijo samo za dodelitev socialnih pomoči.

Si sem prištel stroške najema zunanjih "svetovalcev", službena vozila, izobraževanje, odvetniške storitve itd?