2500 frankov za vsakega- Švica

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Če seštejem dobim 2.829.446.913€ oziroma 1414,72€ na vsakega Slovenca letno oziroma skoraj pet mesecev pokritih če damo 300€ UTD minu stroški celotnega socialnega aparata pa smo na polovici potrebnega denarja.

Update, na našem CSD je 16 zaposlenih

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Zdaj pa mi povej koliko davka na bencin, hrano, obleke,...plačujejo ljudje naši državi, ki živijo ob meji in hodijo po nakupe v Avstrijo, Italijo,...? In koliko bodo po novem tedaj, če se uvede UTD?
UTD v gotovini(€) je nemogoče speljat, morajo bit vsaj boni, v današnjem času kartice s kerimi je možno samo plačevanje položnic in osnovne hrane ter dobrine, pri keriih imajo prednost proizvedeno v Sloveniji.
drugače bi šlo vsaj 40% v jugovino za jugodavke

@kravakonj, tebe mal boli, če bi še kak Slovencelj kaj dobil, ne pa samo tvoji varovanci?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
@kravakonj, tebe mal boli, če bi še kak Slovencelj kaj dobil, ne pa samo tvoji varovanci?
'Boli' me, da bi 300 evrski UTD stal 7 milijard, proračun Slovenije znaša pa 8 milijard. In če odšteješ vse mogoče socialne pomoč, stroške CSD-jev, še vedno nisi niti blizu sedmih milijard.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
koliko je zaposlenih na CSDjih itd... koliko stanejo najemnine itd prostorov IT...
Malo, zelo malo. Recimo, da vsak CSD-jevec letno stane državo 30.000 jurjev (pa sem močno pretiraval). Centrov za socialno delo je 62 po Sloveniji (vir), recimo da v vsakem dela povprečno 10 ljudi (pa sem spet pretiraval, gotovo jih je v večini zaposlenih 2 do 4), to bi pomenilo (če zaokrožimo navzgor), nas vsi uslužbenci CSD-jev stanejo pičlih 20 milijonov. To je (po tvojem predlogu 500 € na mesec UTD) skromnih 3300 prejemnikov UTD.

Pri tem računu sem vse močno pretiraval navzgor. S tem, da bi CSD-je še vedno rabil kljub UTD, saj ne skrbijo samo za dodelitev socialnih pomoči.

Si sem prištel stroške najema zunanjih "svetovalcev", službena vozila, izobraževanje, odvetniške storitve itd?
Pa pomnoži tisto cifro z dva ali tri, še vedno je popolnoma nepomemben sitniš proti celotnemu strošku uvedbe UTD. A se tukaj nonstop prikazuje kot drugi najpomembnejši.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:
UTD v gotovini(€) je nemogoče speljat, morajo bit vsaj boni, v današnjem času kartice s kerimi je možno samo plačevanje položnic in osnovne hrane ter dobrine, pri keriih imajo prednost proizvedeno v Sloveniji.

To bi morali že zdavnaj narediti.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ok

odgovori na vprašanja:
- koliko je prijemnikov socialne pomoči
- koliko znaša ta pomoč
- koliko je otroških dokladov (koliko znašajo)
- koliko je nadomestil za brezposelnost

potem pa prištej še stroške zaposlenih na zavodu, csd stroški prostorov....

ali ti tudi samo filozofiraš in se ti apriori ne zdi ok ideja ker mogoče diši po socializmu...

Ti zagovarjaš neko idejo, torej se potrudi, opravi domačo nalogo in argumentiraj s podatki.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

ma ja , vsaj enemu je jasno da to pač ne gre,alkoholik ga je danes mal preveč na zob dal pa nabija neumnosti,drugač mi pa res ni jasno kako eni ne razumejo da je 2+2 lahko samo 4 ne pa 1 in ne 10.
Še enkrat , jaz bi UTD ziher porabil v tujini, ne doma ker ravno to bi bil tisti višek s katerim bi se lahko brez skrbi preseraval ker bi bil to itak višek kateri je padel z neba...pa verjamem da nisem edini, če bi pa dobil kartico bi pa tisto porabil doma, višek pa spet v tujini. Dajte levaki že enkrat zastopit da bluzite.....

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
ksz

poskusite na UTD gledati kot na ukrep za pomoč slovenskemu gospodarstvu in ne kot alternativo socialnim prejemkom. zato bi moralo veljati nekaj omejitev:
- UTD bi se mogel koristiti le za izdelke ali storitve izključno slovenskega porekla, po možnosti tiste z visoko dodano vrednostjo
- pri koriščenju UTD bi bila obvezna vsaj 50% participacija z lastnim denarjem
- UTD se ne bi izplačeval vnaprej, ampak bi ga država konec leta upoštevala v obliki že plačanih davkov pri ponudnikih slovenskih storitev ali blaga
ker bi bili slovenski izdelki ali storitve nižji, bi tako postali konkurenčnejši, zaradi česar bi se povečala domača potrošnja, kar bi vodilo v nova delovna mesta in manjšo potrebo po socialne transferje. suma sumarum bi država v prvih nekaj letih na račun nepobranih davkov sigurno več izgubila, kot bi posredno dobila nazaj, ampak dolgoročno bi se ta zadeva lahko obrestovala

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
467716-post_slo.gif

čeprav bi jst dodal slovensko hrano,......mogoče bi se celo dalo s tem zamenjat kmetijske subvencije

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
ja pajade !
bonk.gif

Pa dajte že nehat s temi subvencijami ! Mar eni res ne razumete da smo z vstopom v unijo postali del evropskega reda in mi si ne moremo ( HVALA BOGU) sami zmišljevat kaj bomo dali kmetom in kaj ne, tak je red v Evropi in takega smo mi dolžni spoštovat !Pa dajte , zabijte si to že enkrat v svoje trde glave, ne leti to samo na tebe ampak na vse trdonje kateri zlivajo brihtol na temo kmetijske politike.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
pol pa daj še men subvencijo, samo zato ker nekaj delam
Evropa pa naj rajši preveri, kam gredo vse te evropske kmetijske subvencije v našem Butalistanu, predlagam da začnejo z ovčerejo, kjer so veliko večino pokasirali oneti brez zemlje, ki ovac še vidli niso od blizu.....v katastru so izbrali parcele za pašo, jih navedli in kasirali, pravi lastniki pa pojma niso imeli,
tolk o subvencijah

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
maš komisarje v Bruslju pa pojdi gor jokat. Dokler bomo v uniji naj levaki dajo tace stran od kmetijske politike, mar ni dovolj da so prevoz lesa s prevoznicami čist zbirokratizirali, itak pa uredba velja samo za male lastnike , za najemnike v državnih gmajnah pa ne velja, oni lahko počnejo kar čjo pa niso lastniki, lastnik pa mora obrazec izpoljevat za to da bo drva domov pripeljal
bonk.gif

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Huh .. sej ko bomo mal razdelali, se bo tud utd 300 EUR izšel
wink-1.gif

Lahko začnemo že s tem, da prejemnikov niti približno ni 2.000.000, saj novorojenčki , otroci in vsi šoloobvezni ravno nebodo dobivali UTD. Že lahko vsaj četrtino odštejemo. Sigurno so še lukne ... dejmo ih najt , mogoče pa odkrijete Ameriko :D

LP M.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Takle bomo naredli
ve se kdo je za in kdo je proti
če ste tolk proti, ga pač ne bote dobli, drugi ga bomo pa vzeli ,
če bo pa zmanjkalo, bomo pa malo nacijonalizirali pa bo spet za en cajt
zmaga.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Huh .. sej ko bomo mal razdelali, se bo tud utd 300 EUR izšel
wink-1.gif

Lahko začnemo že s tem, da prejemnikov niti približno ni 2.000.000, saj novorojenčki , otroci in vsi šoloobvezni ravno nebodo dobivali UTD. Že lahko vsaj četrtino odštejemo. Sigurno so še lukne ... dejmo ih najt , mogoče pa odkrijete Ameriko :

LP M.

A potem ne bo "Univerzalni" Temeljni Dohodek, ampak "Selektivni za nekatere ampak ne vse, se najraje pa samo tiste ki so "nasi" in pravilno volijo" temeljni dohodek?

Aja, samo BTW, katerikoli drzavlaj EU s stalnim prebivaliscem bi ga moral dobiti. Ce se ljudje ze sedaj pizdijo nad priseljenci, kako bo ko Mehudin (ali, ne daj boze, Mohamed!) iz Njemacke pripelje klan v Sentrupert? :D

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Čuj Evrofil , sam res , kok si to sramotno ****** in se skril pred Kravakonjem, ....ajejej ,
te je sesul ko prazno piksno , prežvečil in izpljunil ko čigumi .....ti pa se skril ko polit maček,
ja ka češ, če nis dost sposobn zanj, pač nisi
rolleyes-1.gif

evil.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Nihče ne bo bolj bogat če se uvede UTD. Ampak se bo spremenila motivacija in komaj kot posledica tega bo prišlo do pozitivnih sprememb.
Kako izgledajo te "spremenjene motivacije", si pojdi pogledat v kako romsko naselje ali pa v Celovške dvore, kjer UTD pri večini prebivalcev že obstaja ...

Nekomu daš 600 € za prazen nič, zakaj bi bil bolj motiviran za iskanje dela kot pa sedaj, ko dobi recimo 0 €? Ne vidim te logike, ne vem, ali živim jaz v paralelnem vesolju ali kako ...
Kaj zdaj govoriš? Da dobijo denar ali ne?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

ma ja , vsaj enemu je jasno da to pač ne gre,alkoholik ga je danes mal preveč na zob dal pa nabija neumnosti,drugač mi pa res ni jasno kako eni ne razumejo da je 2+2 lahko samo 4 ne pa 1 in ne 10.
Še enkrat , jaz bi UTD ziher porabil v tujini, ne doma ker ravno to bi bil tisti višek s katerim bi se lahko brez skrbi preseraval ker bi bil to itak višek kateri je padel z neba...pa verjamem da nisem edini, če bi pa dobil kartico bi pa tisto porabil doma, višek pa spet v tujini. Dajte levaki že enkrat zastopit da bluzite.....
Hmm, a del "prave" plače pa ne porabiš v tujini?
Si lokalpatriot? Potem pa več ne bi bil?