206 HDi

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Stilota imam 3 leta ( z njim naredil 120.000km) in do sedaj nobenih težav. Samo redni servisi in tankanje, poraba pa ugodnih 5,3litra na roke preračunano
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.396
5.669
113
Je bil pač eden izmed redkih ki so bili narejeni v sredo
smile-1.gif

Se spomniš ene 5 let nazaj enga rumenga stilota Abarth.....en čelavi z očali ga je vozu.....sm delu na pošti takrat tko da sm ga dostx srečavu na terenu...vsakič mi je v oči padu....pol pa neki cajta ne.......pa srečam tega modela z eno drugo mrcino.....pa ga čist tko vprašam....a niste mel vi rumenga stilota.....zakaj pa ne več? Pa mi je njegov nasmešek vse povedu....
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ne vem kdaj je bil narejen.
Ampak sem mnenja, če kupiš vozilo katero je redno vzdrževano in da ni bilo sestavljeno iz 3 vozil, je malo verjetno da bo "vse" narobe in, da avto ne bo deloval (ne glede na znamko).
Zanima me zakaj je večina vozil med taksisti al Passat al pa Stilo/Croma. Najbrž ne za to, da bodo vsak teden imeli avto na servisu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.396
5.669
113
Mame enga taxsista v Lj 1A avto reklama gor......za njim pa dimna zavesa
smile-1.gif

Ni problem z mašinami......italjanski turbodizli so med vzdržljivejšimi......koker sem bral sama kakovost izdelave....in pa morje elektronskih napak

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Oba, ki sta imela nonstop težave sta kupila novega, kolikor vem tudi redno vzdrževala. En bencinar, en dizl. Kvarile so se stvari, ko človek misli, da niti možno ni
tongue-1.gif
Ampak z motorjem pa nobenega problema...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kaj se je kvarilo, konkretno?

Elektronika je pa Boscheva tako, da je "švabo zajebo Fiata" :=)

btw, si se že odločil, a boš zamenjal avto?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri elektroniki vse, kar je možno - nevžiganje, ugašanje motorja med vožnjo, airbag lučke vklopljene, abs vklopljena lučka, delovanje klime samo na toplo (pri digitalni). Potem pokvarjena ključavnica prtljažnika (pri obeh), okvara katalizatorja (pri enem), ni šlo v eno brzino po nekje 50kkm... Več se niti ne spomnim na pamet.

Glede menjave pa je tak - malo bom pogledal okoli 206 2.0, če bo kaka res lepo ohranjena in servisirana bom menjal, če ne pa raje ne. Če bi kupoval nov avto ok, če kupim dizla s 130kkm, pa že lahko računam na kake večje izdatke, potem pa mi gre cel prihranek pri gorivu v nič. Preračunal pa sem, da bi pri gorivu privarčeval okoli 500€ letno, kar pa je takoj cena ene turbine.

Zanimivo pa da sploh ne najdem bencinca, ki bi imel pri podobnih konjih manjšo porabo kot moj (7l). Sem gledal tudi preko spritmonitor in ni šanse najt kaj bolj varčnega.

Kak pa se ostali lotevate vse višjih cen goriv? Vozite manj? Ste kupili varčnejši avto? Ali pač potrpite.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
KSZ...
Kako je pa s HDI motorji v P307 (l.2001-2005)?
Kakor mi je znano so vgrajevali 90 in 108 KM - kakšna je razlika, predvsem me zanima kakšne probleme lahko pričakujem pri vozilu s tem motorjem?
S 307 S16 sem bil zelo zadovoljen, pa me mika da bi zopet kupil kaj takega, samo v dieselski različici.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Vozim bencinarja z malo večjo konjenico in porabo čez zadnjih cca 7000km 6.8

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kak pa se ostali lotevate vse višjih cen goriv? Vozite manj? Ste kupili varčnejši avto? Ali pač potrpite.
Vozim 6 cilindrskega bencinarja s povprečno porabo okoli 9,5 litra pri normalni vožnji. Kadar me zanese lahko zraste tudi na 11.
smile-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
KSZ...
Kako je pa s HDI motorji v P307 (l.2001-2005)?
Kakor mi je znano so vgrajevali 90 in 108 KM - kakšna je razlika, predvsem me zanima kakšne probleme lahko pričakujem pri vozilu s tem motorjem?
S 307 S16 sem bil zelo zadovoljen, pa me mika da bi zopet kupil kaj takega, samo v dieselski različici.

Motor HDi 2.0 90hp v P307 je tako len da ne morš verjet...

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
Meni je uspelo z res lepo vožnjo prit na 6.5 (2.0 HDi 90km...ednino avto je karavan...) ...

Zimske gume so 195, letne pa 205...pa se kr pozna kake 3 deci. Torej poleti je povprečna poraba okoli 7 pozimi pa okoli 6,7...vožnja pa so relacije cca. 30km ... večinoma avtocesta...majnka 6. prestava...

Tako, da iz tega vidika se ziher ne splača menjat, če praviš da je sedaj poraba 7... pa še motor je kot bi se vozil s tankom :D (precej glasen).

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Torej manj ne gre tale 2.0? Saj vem, da je velika prostornina, ampak je majhen in lahek avto.
jao
pa kje si našel Peugeota (btw, pri hiši imamo 1.4 HDI 206)
Tak motor kot ga omenjaš je za kupit SAMO OD POZNANEGA, pa še to da ga je vozil tako kot se spodobi pomeni POHOJAL GAS ne cijazil
ker v nasprotnem primeru boš fasal vse "piškotke": mašenje EGRja, loputo na sesalni strani ki gre s tlačnega dela na ses. kolektor, obnovo šob ali bodnedaj če se je kdo enkrat "zmotil" in točil bencin še kako visokotlačno črpalko pa še bi lahko našteval

če že, kupi totalno podcenjen 2.0 hdi iz italije ali španije, za smešen keš in upaj da bo vse OK in si pač noter prinesel s ceno
ali pa v SLO enega od poznanega kupca za malo več denarja
jaz bi kupil veš kaj?ibizo, staro, še VP motor torej 90 ali 110 konj, zabil večje šobe not in čipal, poraba bi bila 5 litrov (resno)
sem imel dve trojki golfa 110 in 90, oba precej predelana in je 90ka narejena na 140hp kurila na relaciji 6 litrov, nikoli po ac manj kot 160

moderni dizli so komplicirani in se precej kvarijo, v kolikor ti je letnik avta in kilometrina pomembna, potem si kupi bencinca

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
kaj je ni...
kupiš staro ibizo z 90 hp motorjem, vložke od Fratelli Bosio velikosti 0.216 in neseš Cvaru da ti jih zmontira
potrebuješ le še mapo in imaš preko 135 realnih konjičev s smešno porabo

medtem ko avto prevozi 100.000 s tako predelavo nekateri še vedno izumljajo toplo vodo in kupujejo moderne dizle s kompliciranimi sistemi in dragimi šobami, nafta je pa še vedno kot pred 20 leti (banana republika)

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
zakaj bi moral iskati oglas?
tak avto se najde, je pa najbrž res, da ta trenutek take na avto.netu najbrž ni