2013 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če vettel ne bi bil favoriziran od strani moštva, bi imel kak naslov, dva manj...lani ga sigurno ne bi dobil.

Torej se prvenstvo odloča čez celo leto, RBR pa bi že lahko priznal, da je vettel en in edini voznik pri njih, podobno kot alonso pri ferariju, hamilton pri mercu...

Hamilton favoriziran pri mercu? Pa kje si spet to pobral? Od Hornerja?
hysterical-1.gif


Če ima Merc avtoriteto, to še ne pomeni da favorizira kogar koli od voznikov, kar se vidi tudi po izjavah obeh dirkačev, ki dejansko stojita za moštvom. Ne pa pri Red Bullu, ko Horner švasa po svoje, Webber po svoje, Vetter po svoje, Newey pa vsem rit rešuje.

V vsakem primeru ima Merc trenutno najbolj uravnotežen in po vsej verjetnosti skupno najboljši vozniški par zato bi bilo butasto katerega od voznikov favorizirati. Nazadnje so imeli kaj podobnega pri McLarnu leta 2007...
 

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To, da se merc ne bo boril za prvaka, je jasno že par let, tako da izgovor v tej smeri je neuvmesen. Ravno zato je toliko bolj bedno, da niso spustili nica naprej, kaj pa ima merc za pridobit? No...voda jim teče v grlo, to je jasno, tako da so potrebovali dobro uvrstitev, ampak komot bi se dirkača zamenjala, ker je bil nico očitno hitrejši zadnjih 20 ali še več krogov.

No..res pa je, da je hamilton izpogajal prvo mesto v moštvu in tudi njemu prinese več sponzorskega denarja, če hodi na zmagovalni oder, kot pa da je pod njim.

Stari, z vsakim postom se mi bolj dozdeva, da ti nisi gledal dirke in si samo površno prebral novico na teletekstu. Sej vem da te boli, ker so sčevljali šumija in dobili boljšega voznika, ampak pretiravat pa ni treba.

Še reallity check: Mercedes je trenutno 4. v seštevku prvenstva, 3 točke za Lotusom in Ferrarijem...
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.324
2.697
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še enkrat, Vettel se bo boril za 4 naslov, weber pač ne, pa če se zdaj vsi čistuni tukaj na glavo postavite. KAr je prav in kaj ni prav, bo povedala zgodovina, verjamem pa da morebitni 4 naslov pa kakšnih 10 do 20 mio več na kakšnem računu je bolj prav kot dolgi nos webra in hornerja
wink-1.gif
Da sem na mestu onih dveh (obeh) bi tako dogovarjanje že zdavnaj poslal nekam.

Zakaj pa se vettlu ni pokadilo?


Jaz pa mislim, da bi bil vec vreden 1. Webrov priborjen naslov, kot pa 4. Vettelov umikaski. Nista enako dobra in konstantna, kaj sele, da bi bila kot Prost in Senna, sta pa zato blizja dolgocasju Schumla in put v drugem Ferrariju.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.723
6.904
113
Tudi lani je merc bil zelo soliden na prvih dirkah, tako da ne verjamem, da se je kaj spremenilo. Na tretji dirki v letu 2012 je nico celo zmagal. Potem pa je počasi prišel reality check, napovedujem, da bo letos enako. Ne pozabit, obe prvi dirki sta bili v dokaj nenormalnih pogojih, predvsem zelo mrzlo je bilo in problemom s obrabo pnevmatik so se izognili. No..mogoče bodo letos pred mclarnom, ampak zgolj zaradi nesposobnosti slednjih in ne zaradi lastnih izboljšav.

Zato se tolikokrat sliši, v svetu F1, da se pravo razmerje moči pokaže šele, ko pride karavana v evropo.
 

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Aja... hvala za razsvetlitev, tvoje mnenje zelo cenim
hysterical-1.gif


Si pa verjetno edini, ki si upa napovedat za 3 mesece naprej kakšno formo bo imelo določeno moštvo
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.723
6.904
113
Nisem edini, če pogledaš stavnice boš opazil, da merc rangiran na 4. mestu, za RBR, F in L, sicer je malo presenetljivo pred mclarnom, ampak to verjetno vsi razmišljajo podobno kot jaz, čeprav jaz mclarna ne bi odpisal, še posebaj ko bo vroče vreme, ampak vprašanje koliko je perez sploh sposoben, do zdaj je pokazal manj kot bianchi.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No ja, ne bit tako prepričani v to dečki, vseeno je danes ekipa tista, ki je prva. Voznik mogoče doda nekaj procentov, a "vettlov" je veliko.

hysterical-1.gif


Valjda. 3x zaporedni svetovni prvaki so praktično v vsaki ekipi po trije, pri Mercedesu dva taka gume menjata.
aplauz.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.723
6.904
113
Dobro no, ne zdaj pretiravat, ampak trenutno je v F1 karavani kar nekaj sposobnih dirkačev, ki bi komot osvojili enako število prvenstev, če bi imeli tak material na razpolago, kot ga je imel vettel.

Ni zdaj to neki novodobni senna al pa kaj, da bi mu pisali hvalospeve zaradi neke surove hitrosti. Dečko je pač brand, podobno kot recimo foter pred desetletjem.

Trenutno velja za najboljšega voznika itak Alonso.
 

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dobro no, ne zdaj pretiravat, ampak trenutno je v F1 karavani kar nekaj sposobnih dirkačev, ki bi komot osvojili enako število prvenstev, če bi imeli tak material na razpolago, kot ga je imel vettel.

Ni zdaj to neki novodobni senna al pa kaj, da bi mu pisali hvalospeve zaradi neke surove hitrosti. Dečko je pač brand, podobno kot recimo foter pred desetletjem.

Trenutno velja za najboljšega voznika itak Alonso.

No pri kakšni stvari se pa tudi strinjava
grin1.gif


Z Red Bullom 2011 bi tretjina grida lahko osvojila naslov, tako kot s ferrarijem 2004...
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.159
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Najbolji pravi:
Ma se to moram napisat, pol pa neham, ker nima smisla. Po moje bi Rosberg komot se mal nateraval Hamija, da bi res do konca zlizal gume in se pol samo se laganicno mim zapelal. Podobno kot se je Massa po zunanji mim Pereza al Hulkenberga (ze pozabu k me noben od teh ne zanima), ko je Kimija ganjal. Lewis je mel znucane (mehke) gume in je dejansko samo se kruzal, Nico se je mogu pa soncit zadej - tuga totalna. Ne vem, mene sploh ne zanima al sta v istem mostvu, ce so dirke so dirke... To politikantstvo k se ga grejo je totalana tuga. Bognedaj, da bi mel 3 voznike / ekipo, kaksna tuga bi sele to bla. 2 soferja papka in en 'za prvaka'... Kje so casi, ko sta se Senna in Prost do nezavesti dajala v McLarnu in za to imela vsa 'pooblastila'. Tisto gledat je blo res wau, to danes so otroske igrce... Izgovori tipa "ves kaksni so danes avti" me ne zanimajo, ker je vse skup zgreseno. Al naj delajo super truper aerodinamicno fantazijske bolide al nej pa dirkajo. F1 je bolj za slednje, za prvo pa kaksen space expo al podobno. Skratka, to danes je zalost, sama politka. Ravno prebral, da je se neka avstralska stavniska hisa povrnila vplacane kvote na Webra - ce je se bookije sram in nardijo to, potem res ne vem vec. To kar danes gledamo je teater in predvsem financno ozemanje vseh nizjih v sistemu: RTV pravice, sponzorji, gledalci, organizatorji...bala denarja... Da o vseh pravilih in zmisljevanjih, ki so jih uvedli v zadnjih 15-ih letih niti ne govorim, nima smisla. Nedvoumno definirana (stabilna) pravila in pravicna razdelitev denarne pogace je po moje vse, kar se potrebuje. Na ta nacin bi v zacetku najboljse ekipe (logicno) najbolj razvile zadevo in nekaj casa prevladovale, s casom bi slabse skopiraleresitve boljsih in s tem prihajale vedno blizje in bile vedno bolj konkurencne, podobno kot vcasih. Pa aerodinamiko jim je potrebno unicit, da se lahko normalno prehitevajo. S tem bi vozniki prisli dosti bolj do izraza za razliko od danes, ko si lahko najjaci in ce nimas dobrega avta si niko i nista (in obratno). Poleg aerodinamike bi jim se povezavo z box-om ukinu. Nimas kej chatat mofo, dirkej - to je vse kar pocni v bolidu... In ko bo sam s sabo, se bo tud vidlo kak majstr dejansko je. Razna remote stelanja bolida in podobno so bv. Ce danes ne znajo nardit topshit avta, ki bi 2 uri zdrzal brez, da se ga nonstop drma in stela, pol pa tud ni za nikamor. Ne vem, jst to tako vidm oz. zame bi blo to tisto pravo dirkanje...

Glede na ta tvoj zapis - glej raje Nascar. Pivo, stejk in 'pravi dirkači'
wink-1.gif
Boš bolj užival...

Evo, to recimo jaz z užitkom gledam. 10x bolj zanimivo od F1. Ma ja, ena dirka NASCAR je 10x bolj zanimiva od cele sezone F1 ...
 

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.928
395
83
Infiniti Red Bull Racing sets new pitstop world record.

Car data recorded the following stationary pit stop times (Malaysian Grand Prix 2013):

Sebastian Vettel Stop 1 (Lap 5): 2.13 seconds
Mark Webber Stop 1 (Lap 7): 2.13 seconds
Mark Webber Stop 2 (Lap 19): 2.05 seconds
Mark Webber Stop 3 (Lap 31): 2.21 seconds
Mark Webber Stop 4 (Lap 43): 2.26 seconds