Sem našel enakega "caselogica" (hvala Primos za namig)-je idealen, saj ni prevelik (6€).
Po nekajdnevnem druženju in matranju:
-bil na Kolpi. Zaenkrat ga še nisem potunkal-je bil pa ves moker
. Rokovanje je OK. Malo je problem, ker se je enkrat zarosil, pa če ima preveč kaplic na objektivu, se pozna na slikah (je treba imeti suho krpico, kar je/bo včasih težko).
- Slike so prva liga, če je lepo vreme (danes-sprano po dežju) sploh čudovite. Makro funkcija sprobana-super slika. Slike v jami-katastrofa=ni slik. Sploh ne vem, kje v meniju se skriva kakšen "night mode"?? Sport programa za kakšno čebelo ulovit še nisem sprobal.
-Baterija OK. Zdržala je (1polnjenje) cca. 200 slik pa za 15min filma. Baje da se še podaljša...
-pravkar posodobil Verz. 1.1 (se mi zdi, da display ni več tako svetel?!)
-Filmčki so super. Sploh gumb za takojšnje snemanje se mi čedalje bolj dopade. Zajemanje zvoka je bolj švoh (mono, pa šum). Zoomiranje se je pri meni precej slišalo (ugotovil kasneje pri ogledu-bom še testiral). Če snemam iz roke dejansko pobere tresljaje roke stran
, če pa je "šport program=premikanje aparata" se je pač treba sprijaznit, da to ni kamera...pa kljub temu je gledljivo. Zdej še čakam na HDMI-D kabel, da pogledam na HDTV. Snemanje vožnje po cesti (pritrjen F3, obe roki na volanu) je lahko prav zanimivo. Samo video je pa velik kot hudič (720p), pa tudi potem ko sem ga pretvoril v MKV ima še vedno 80MB... Kako je najbolj enostavno, da bi ga nalepil na Youtube?? (kateri format? MTS??MKV??)
-Fusion: Sem prebral, da v Picasi lahko kreiram album, ki je lahko odprt ali pa zaprt (za določene emaile?) in da se ob slikah z GPS podatkih prikaže lokacija v malem okencu (googlemaps)... Sem obljubil prijateljem iz Kolpe slike, pa nevem kako najbolj izkoristiti "novo tehnologijo".
-GPS: potem ko enkrat dela, dela OK. Tudi lokacijo ugotovi (kjer je veliko satelitov). Ampak ko sem se pa potepal po južnih gozdovih ga je pa malo "sral"...Imam nekaj čudnih lokacij prileplenih v določene slike-grrrr. Vse gadgete (kompas, višinomer, barometer) bo potrebno še bolj spoznati (+40metrov, pa to)
Pa še mal za okušino: