2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Daj še zame en microHDMI naroči, pls!

naročen. čez kake 3tedne bo tukaj. kitajska je daleč
tongue-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Po celem svetu imajo probleme z dobavo FT3/TS3, edino pri nas stvar očitno špila
smile-1.gif

Sicer sem pa danes mojega FT3 celo dopoldne testiral in sem, ne samo prijetno presenečen, ampak NAVDUŠEN: hitrost prižiganja, hitrost ostrenja, kratek čas med dvema fotkama (pritiskaš kot na DSLRju in dela fotke, 5 v treh sekundah pri 5Mpix), rafalno snemanje (skoraj 7 fotk v sekundi 5Mpix in neomejeno fotk naprimer 41fotk v 5 sekundah v 3Mpix), precej boljša ostrina fotk v tele področju, ostrina filmov, malo šuma pri visokih ISO (sprejemljiv celo pri 1250), hitrost delovanja GPS (v primerjavi z Garminom), ... Čisto v vseh pogledih poseka FT2, pa ne za malo, na POLNO. Tukaj seveda ne govorim o tehnični brezhibnosti fotk - pravilnost barv, ampak o tem, kar zanima popotnika, ki želi v čim krajšem času in z najmanj truda ter komplikacij, narediti čimbolj uporabne fotke, ki dokumentirjo potovanje.

video (preklopi na HD):

fotke:
http://public.fotki.com/Primoz/ft2-vs-ft3-ts2-vs-ts3

Nazadnje urejeno:

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
No sedaj se pa že dovolj časa igrata, pa bi lahko še kakšno izkušnjo napisala
wink-1.gif
....

Fusion: sporoči kako se bo obnesla folija pod vodo (a kakšni vodni mehurčki zbežijo spodaj?). Pa ko vidim, da sta naročila microHDMI..a ga ni bilo zraven??? To pa pany preveč špara

Primus: po tvojem navdušenem postu sklepam da si zadovoljen z zamenjavo z FT2....tako da si še mene "zakuru" za tegale FT3. Sem ga šel danes gledat in je res "qjuti"-ravno prav velik-mogoče bi bile lahko tipke zadaj malo večje. Žal ni bilo bravno ustrezne verzije;)

Koliko slik oz. filma (verjetno raje 720p, da zum dela) bi lahko spravil na 8Gb kartico C10; Transcend Ultimate?? A imata ta podatek kje v navodilih?? Predvidevam , da prej baterija crkne....
MM prodajalec je rekel, da so v škatli tudi angl. navodila, vidva pa pravita, da jih ni? So na CD-ju v PDF??

Hvala za info, LP

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik sulaco pravi:
1. No sedaj se pa že dovolj časa igrata, pa bi lahko še kakšno izkušnjo napisala
wink-1.gif
....

2. Fusion: sporoči kako se bo obnesla folija pod vodo (a kakšni vodni mehurčki zbežijo spodaj?). Pa ko vidim, da sta naročila microHDMI..a ga ni bilo zraven??? To pa pany preveč špara

3. Primus: po tvojem navdušenem postu sklepam da si zadovoljen z zamenjavo z FT2....tako da si še mene "zakuru" za tegale FT3. Sem ga šel danes gledat in je res "qjuti"-ravno prav velik-mogoče bi bile lahko tipke zadaj malo večje. Žal ni bilo bravno ustrezne verzije;)

4. Koliko slik oz. filma (verjetno raje 720p, da zum dela) bi lahko spravil na 8Gb kartico C10; Transcend Ultimate?? A imata ta podatek kje v navodilih?? Predvidevam , da prej baterija crkne....

5. MM prodajalec je rekel, da so v škatli tudi angl. navodila, vidva pa pravita, da jih ni? So na CD-ju v PDF??

Hvala za info, LP

1. sem v prejšnjih postih napisal in objavil primerjavo s FT2, sicer bom pa prvi teden v juniju spet v Egiptu in FT3 bo vsaj 5 ur na dan v vodi, od tega uro in pol na povprečni globini okrog 5 metrov in takrat bom lahko napisal kaj več.

2. pod vodo je kar komplicirano fotkat, zlasti na globinah 10 in več metrov in folija bi samo škodila, pa tudi dvomim, da bi zdržala 5 ur na dan v vodi

3. res je, FT3 se odziva neverjetno hitro, saj lahko s posamičnim pritiskanjem na sprožilec lahko posnamem 4 fotke v treh sekundah v polni ločljivosti, tudi jaz sem želel srebrno verzijo, pa sem vseeno vzel modrega

4. na 8 GB kartico gre 60 minut 720p ali 1080i filma ali 1520 fotk v največji ločljivosti in v boljši kvaliteti JPEG. Zum (optični) pa deluje tudi na 1080i (preizkušeno), ne deluje pa v tem formatu stabilizacija (tako vsaj pravijo). Sicer pa vse piše v navodilih. Za FT3 omenjajo, da z enim polnjenjem naredi 310 fotk in jim glede na izkušnje s prejšnjimi modeli čisto verjamem

5. v škatli, vsaj v moji, so navodila v kakih 6 jezikih, tudi v nemškem, ni pa ne angleških in ne slovenskih (isto velja za priložen CD), ker je aparat namenjen nemškemu trgu, uradni uvoznik pri nas pa dobi "madžarske" modele, sem pa dobil zraven (v posebni škatli) silikonski ovitek (tak, ki je bil tudi pri FT2).

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Folija: Primus, pa se ti je zdelo da je imel FT2 veliko prask na ekranu?? A je zelooo občutljiv na praske?

Pa bi baterija dejansko zdržala 60 min snemanja??

Kakšen silikonski ovitek?? A to pride samo okoli robov, da jih ne spraskaš?? Pa je uporaben, ali bolj v napoto??

Hvala za info, LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
včeri zvečer sem ga dal prvič filat, pa sem že posnel neki. pofotkal pa res bolj mal:) Sedaj sem na hitro preštel shranjene posnetke pa jih je za pol ure, pa če računaš, da je vmes bla še kaka fotka, pa še kak video, ki sem ga zbrisal bi rekel, da zdrži eno uro.

V vodo, ga še nisem namakal, ker še nisem nabavil masti za tesnilo na vratcih mazat. V lovski mojster v city parku me je debelo gledal kaj bi sploh rad imel. Tut če folija ne zdrži kej velik v vodi, se ne sekriam, ker moj ne bo velik v vodi pa še full pocen so na ebayu.

silicon ni za v žep. tko aparat rata še večji in zaradi silicona/gume gre težje ven in prah se zlo rad na njega prilepi. To je če ga imaš na kaki avanturi večinoma izven žepa in torbice ali pa kake extremne stvari snemaš. Je pa full body zaščita, razen zadaj in sprednje leče.
0.jpg

slika je od FT2

Nazadnje urejeno:

Drekavac

Zelenc'
18. mar 2011
24
0
1
KSZ

Naj bi ga imeli tudi na avdirekt, pa sem jim v nedeljo poslal povpraševanje za dva kosa in do danes še ni bilo odgovora...
Če kdo ve kje imajo dva oranžna na zalogi, naj prosim sporoči.
Aja, edini pogoj je, da če plačam po predračunu se cena ne zviša, kot se pri MM.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.372
438
83
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
sicer bom pa prvi teden v juniju spet v Egiptu in FT3 bo vsaj 5 ur na dan v vodi,
Ce ni skrivnost, kam in s katero agencijo gres ? Lahko tudi ZS.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Pa tukaj je tudi zelo dober 1080 video iz avta......
https://www.youtube.com/watch?v=_a_IffdSROU&feature=related

Fusion, Primus: "ker še nisem nabavil masti za tesnilo na vratcih mazat" Kakšno mast priporočata, pa kje se dobi?? Primus: A vsakič ko polniš baterijo-nato namažeš tesnilo ?? Lahko opišeš postopek prosim?? Ker moj fotkič bo šel pogosto na/v/pod vodo (kajak pač)...
TNX, LP

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik sulaco pravi:
Fusion, Primus: "ker še nisem nabavil masti za tesnilo na vratcih mazat" Kakšno mast priporočata, pa kje se dobi?? Primus: A vsakič ko polniš baterijo-nato namažeš tesnilo ?? Lahko opišeš postopek prosim?? Ker moj fotkič bo šel pogosto na/v/pod vodo (kajak pač)...
TNX, LP

Tovarna nikjer ne predvideva kakršnegakoli nanašanja česarkoli na tesnila vratc, xcelo nasprotno, nekje sem videl napisano, da to celo odsvetujejo. Jaz sem se za to odločil leta 2008, ko sem imel še Pentaxa W60 in nato to počel tudi pri FT1 in FT2. Ampak, kdor je imel opravka s podvodno opremo ve, kako se to dela: ne gre za brezpogojno nanašanje silikonskega tesnila na tesnilo vratc, ampak gre za cel postopek, tesnilo je potrebno pred tem očistiti, da je popolnoma suho in brez tujkov in šele nato, čisto na tanko (da se s prostim očesom sploh ne vidi) in le na robove tesnila, na dele, ki naležejo v mali utor na fotoaparatu, enakomerno po celem robu nanesti (v primeru FT2) približno za eno pšenično zrno tesnila.

Jaz to tesnilo nanašam le takrat, ko se nameravam potapljat in to na globine večje od 5 metrov in to naredim na približno vsaka 4 odpiranja vratc. Sicer pa tega ne nanašam, ker se na ta silikon prah prav z užitkom lepi. Uporabljam pa tesnilo Ikelite in tesnilo, ki ga za namen tesnenja podvodne opreme prodajajo v vsaki potapljaški trgovini.

Bolj kot to silikonsko tesnilo je pomembno, da se s temi fotoaparati nikoli ne skače v vodo in ne plava z roko, v kateri ga držiš. Jaz si ga obesim za vrat, vrvica pa je tako dolga, da ga imam pri vstopu v vodo in iz nje za kopalnimi hlačami. Ko pa sem enkrat v vodi, ga izvlečem, prižgem, preverim vse funkcije in ga nato ves čas držim v desni roki, s katero pa nikoli ne plavam. Plavam le z nogami, z levo roko pa skrbim za stabilizacijo in krmiljenje.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eh klinc, sem mislu, da ga bodo mal bolj nabijal po ledu:)

Pol praviš, da lahko brez skrbi tudi brez masti za tesnilo posnamem punco med tuširanjem
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Seveda jo lahko brez skrbi posnameš. Prav tako lahko rezultat brez skrbi obesiš tu gor. Aparat lahko tudi brez skrbi v pivo namočiš, pa bo še vedno delal.
tongue-1.gif

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
ha ha ha hud test, sem se narežal temu Švedu, v končni fazi gre pa za kar dober preizkus vdržljivosti aparata. Dvomim pa, da kdo tako ravna s svojim paaratom, edino, kar se lahko od tega zgodi, je po moje,da ti ga po nesreči povozi avto, da bi pa takole kar vsakodnevno padal na tla ali se poljubljal z zidom, pa ne verjamem
smile-1.gif

Drgač pa Primus in Fusion, ala vama vera za tako podrobne podatke, izkušnje in linke za tega Panasonica, mislim, da bo bila vsakemu, ki je bil do sedaj v dvomih glede nabave tega aparata, odločitev mnogo lažja.