2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
KSZ, Sem v službi in treutno nimam časa za FT3!

1. če je hitrejši, je to zelo malo, za hitrost AF potrebujem več časa, stabilizacija pa je enaka
2. GPSa še nisem preizkusil, višinomer pa dela
3. temperatura, ali FT3 meri temperaturo?
4. made in Japan, navodila le nemška, ni SLO in ne ENG
5. kaj manjka? večji fonti naprimer, pa še nekaj stvari okrog Caf so poenostavili in avtomatizirali

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kak si nisi dopusta vzel, da bi testiral fotič
smile-1.gif
)) Joke;)!

ja sem potem šel še malo gledat pa zgleda res nima termometra. nekak sem sklepal, da zna tudi to prikazat, če zna vse ostalo okol vremena in višine.

Kaj je to Caf?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Continuous AF.

Odsotnost termometra zna vplivati na točnost višinomera/barometra, ker zna biti rezultat meritve zelo od meritve odvisen. Temu se reče temperaturna kompenzacija in to imajo vsi spodobni višinomeri vgrajeno (Suunto, Polar itd.). Jaz za te zadeve uporabljam namensko napravo, Polarjevo uro za v hribe.

@Primus: potem ni nobenega opaznejšega napredka glede samega fotoaparata proti FT2? Samo dodani novi gadgeti in gauge-i? Ker v tem primeru zna biti FT2 res bolj zanimiv.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
@Primus: potem ni nobenega opaznejšega napredka glede samega fotoaparata proti FT2? Samo dodani novi gadgeti in gauge-i? Ker v tem primeru zna biti FT2 res bolj zanimiv.

Ne, ni napredka, celo raje bi imel FT2, tisti kolešček za izbiro je zakon. Kot vidim do sedaj, je vse več ali manj enako, največje razlike so očitno pri podvodnem delovanju, ko naj bi na na globinah večjih od 3 metre aparat sam preklopil na podvodni način in se mi zdi, da v slabi svetlobi izbere za stopnjo višji ISO, sama fotka pa potem nima več šuma kot prej pri FT2, ampak mislim da zato, ker so jo programsko očistili (se mi zdi, da je manj detajlov), in pa seveda GPS, globinomer, merilec tlaka, ...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
add (12:25)
6. sedaj iA izbira tudi ISO 800 (prej le do 400), a šuma ni več, le kak detajl več manjka, se mi zdi
7. se malce hitreje prižge kot FT2 in je za malenkost hitrejši ko snemaš zaporedne fotke
8. kompas, višinomer in GPS delajo le v določenih nastavitvah, višinomer pa le, če je vklopljen tudi GPS (tudi če ni sprejema signala) - navodila so slaba (nemška - ima kdo angleška?) in še nisem pogruntal kdaj, kako in zakaj deluje katera od teh funkcij
9. vsi 4 AVCHD tipi zapisa imajo17Mbps (15 minut/2 GB kartico, 1 posnetek dolg največ 29'59''): 720p z GPS/brez GPS in 1080i zGPS/brezGPS

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
v tem posnetku se lepo vidi razlika med profi kamero s katero so snemal in potem kaj zmore panasonic. So določene stvari s podbnega zornega kota posnete (recimo zapenjane smuči in ko se odpelje, pa na koncu ko snema med smučanjem)

https://www.youtube.com/watch?v=ffhsBMVMI1A&feature=related

Se strinjam, vendar ....
Video kamere za nekako 500 EUR snemajo slabše kot FT2 (prednost imajo le pri paningu) in ne delajo dobrih fotk. FT serija pa je zapakirana v minimalne dimenzije, z majhno težo, dela pa odlične AVCHD filmčke in prav dobre fotke. Z eno samo malo škatlico, ki jo imam lahko v malem zunanjem žepu bunde, za vratom ali pa za kopalkami, lahko pokrijem vse moje potrebe pri popotniški fotografiji + zdrži vsaj 15 metrov pri prostem potapljanju. Kaj več bi si še želel? In zaradi vsega naštega imam lahko to stvarco ko potujem pri sebi vedno in povsod in mi ne uide prav ničesar, kar bi sicer zamudil. Sicer pa pravijo: bolje malo slabša fotka, kot pa biti brez fotke, ko se zgodi kaj pomembnega!

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
niso ravno navodila, morda ti pa kaj pomaga.
http://panasonic.net/avc/lumix/compact/ts3_ft3/index.html

A imaš pri snemanju lahko:
- autofocus
- macro autofocus
- focus na določeno točko oz. razdaljo
- macro focus na določen točko oz razdaljo ?

Hvala za link, a vse to in še več (http://panasonic.jp/support/global/cs/mpi/dsc/ft3/model_top.html , ...) že poznam, potrebujem prav PDF v angleškem jeziku

Pri snemanju fotk: 1 da, 2 da, 3 da (na točko), 4 da (na točko) - velja za FT2 in verjetno je pri FT3 enako
Pri snemanju filmčkov pa se nekatere nastavitve za snemanje fotk upoštevajo tudi pri snemanju filmčkov, a se s tem nisem ukvarjal.

Sicer si pa lahko snameš nemška navodila http://www.panasonic.de/html/d...?trackInfo=true, pa si poglej za FT3.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo pa sem ga še jst nabavil.

Kar me najbolj moti je, da nima pokrovčka za lečo in jo skoraj vedno primem:( Navajen na ixusa, ki ima pokrovček.
Prižiga se kako milisekundo kasnej kot canon 860is. Kar mi je čudno, da canon hitrej ven razvije objektiv. Ampak ni moteče.
Prvi dve testni fotki je naredil boljši, manj šumeči kot canon pri istem isotu.
Ima autofocus med snemanjem, kar sem zelo pogrešal na ixusu. Dela pa odvisno od sreče:) Text na bel list na razdalji par cm je izostril hitrej kot pa premik švenk iz moje glave v hladilnik:) Ok bila je tudi slabša svetloba v hladilniku.
Zvok se mi zdi, da full šumi.
Menija se je potrebno spet na novo navadet:) Ima res miljon funkcij.
Zmotlo me je da za inteligent in normal mode fotografiranje potrebno vse posebej nastavljat (recimo velikost slike)
Ergonomija v roki je vredu.
Mikrofon je na vrhu levo, kar zelo hitro zakriješ s prstom.
Zoomiranje pri fotkanju je počasno in zatikajoče, pri snemanju pa lepo gladko.
Če želim že fotografirano sliko pobližje pogledat je premik po njej polžje počasen:(
Ne zna avtomatsko (ali pa nisem našel) obračat slik v galeriji, kar je canon znal.

Kej več bodo pa čas in izkušnje pokazale.

@Primus kater FW imaš gor, si že našel kak update?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
@Fusion

1. to da nima pokrovčka je zakon, pri Olyju se zadaj in tudi v odprtini za lečo nabira prah in zlasti mivka in posledica je, da šteka, pa še voda se zadržuje in jo je težje osušit

2. od FT2 je napredek glede "šumenja" FT3 pri ISO 800 šumi manj kot FT2 pri ISO 400, nisem pa še preveril, koliko detajlov se izgubi pri "peglanju"

3. ima miljon funkcij in tudi nekaj manj kot FT2
smile-1.gif

4.to, da posebej nastavljaš vsak mode je zakon (nastaviš enkrat, plusi so pa ves čas): ko sem pod vodo je ŽE nastavljen za pod vodo, ko sem v letalu, za letalo in ko sem na prostem, za na prosto!

5. pri pregledu povečanih fotk je pa res nekaj narobe in gre zelooo počasi in bodo v naslednji verziji FW sigurno popravili, ker pri FT2 ni tega problema

6.obračanje fotk se nastavi v menuju: greš v A mode (ne iA) in tam nastaviš

7. imam fw 1.0, novega ne pričakujem prej kot junija

Sem dobil angleška navodila v PDF, imaš ti mogoče slovenska (kje si kupil FT3, barva?)? Če jih imaš, mi jih prosim pošlji!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. za podvodnega je vrjetno res boljš brez pokrovčka. Sam res morem pazit, da ne primem:)

4. mogoče morem res še mal naštudirat, da bom spoznal prednosti:) Kater velikost in razmerje za fotke ti uporabljaš?

6. mislim, da sva se narobe razumela. Sedaj ko slikam portretno, mi jo potem pokaže pravilno pokonci in imam na vsaki strani črni rob. To je ok. Canon je pa znal fotko obrnit tudi pokonci, če sem jst fotič obrnil pokonci in sem tako videl portretno fotko čez cel ekran. Jebiga, razvada od prej:))

7. ok, potem imava enakega:)

Dej pošlji navodila v angleščini:) www.sendspace.com Nimam slo navodil, je rekel, da jih še ni. Garancija pa velja 2 leti na Ram-u:)
Kupil sem ga v mediamarketu za 350 - oranžnega.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
4. Do sedaj sem uporabljal 4:3 in vedno ko sem montiral filmček sem moral obrezovat fotke, sedaj pa poskušam s 16:9, pa nisem navdušen, zato bom v iA fotkal v 4:3 (5Mpix), v vseh ostalih načinih pa 16:9 (6Mpix, pod vodo 9Mpix)

6.aha, tega pa nisem opazil
frown-1.gif

7.imeli so le dva, enega modrega in drugega oranžnega, novih pa menda še nekaj časa ne bom intudi RAM2 zamuja in bodo šele v drugi polovici aparila

Glede navodil pa glej PM!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aja, ti fotkaš za montažo:) Jst pa tako, da je čim več na sliki in da je čim manj jebe, če bodo šle kdaj v razvijanje:)

jst sem bil tam v torek, pa jih je zmankal, včeraj so pa dobil novo pošiljako in ni nič omenil niti kazal, da bi bile težave z dobavo. Zgleda, da gredo iz različnih skladišč

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
aja, ti fotkaš za montažo:) Jst pa tako, da je čim več na sliki in da je čim manj jebe, če bodo šle kdaj v razvijanje:)

Ker veliko potujem se mi nabere fotk in filmčkov na tone, zato zadnje čase izbrane fotke in filmčke (včasih celo iz dveh podvodnih fotoaparatov (sinhronizirano):
zmečem v filmčke, da sorodniki, znanci, ..., (pa tudi sam čez čas, ko že malo pozabim), hitreje in brez truda dobijo informacije.

Ostalo je pa tukaj: https://www.youtube.com/user/PrimozP?feature=mhum#g/p

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aja, kak za vraga skenslam opozorilo za zparta vratca:)?
za vsako ko ga priklopim na pc in potem prvi prižig teži za zaprta vratca. Si že našel kak to dat na off:)?

nabavil sem še folijo za ekran in micro hdmi
http://pest.si/17yo
http://pest.si/17yp

Iščem pa še panasonic usb adapter Da bi ta čudn panasonic usb sprememnil v nekaj bolj človeškega:)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Primus, a se ti da naredit ISO primerjavo med FT2 in FT3? Po možnosti na full res in pri 5 MP ali pri 7 MP. Resno me moti tisto o peglanju.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Sicer sem pa naredil tole primerjavo http://public.fotki.com/Primoz/ft2-vs-ft3-ts2-vs-ts3/ kjer so pari fotk posneti v istem trenutku, z min (4 9) in max (22 8) zumom, vse pa so 100% izrezi. Fotki 02 sta bili posneti predvčerajšnjim zjutraj, ob 06:50, v sobi, brez luči, s flešem. Obe sta bili narejeni v iA in 5Mpix in z max. zumom 22,8 mm (128), v razmaku nekaj sekund. Avtomatika je pri obeh izbrala f 5,9 in 1/60 sekunde, žal pa EZ zum ni æisto enak (FT2=281 mm, FT3=260mm). Razlike: FT2 je izbral ISO 500, FT3 pa ISO 1250.

Nazadnje urejeno: