KSZ Pa res, v prvih sekundah, ki sem jih preskočil, piše FT2. Mea culpa!
Sicer pa ni nujno, da bi moral biti posnetek, ki je bil originalno posnet v 1080i, tudi na YT (ali kjerkoli drugje) v tej ločljivosti, še zlasti ker se vidi, da je filmček obdelan (dodani napisi v začetku) in pri produkciji lahko izbereš kakršnokoli ločljivost, navzdol, pa tudi navzgor. Jaz naprimer vse posnamem v 720p (in tudi na FT3 bo verjetno tako), ko pa material zmontiram, pa večkrat naredim le 360p v MP4, seveda pa projekt shranim in lahko kdaj kasneje (zdaj ko imam Nvidia CUDA grafično kartico tudi zelo hitro) naredim katerikoli drug format in ločljivost.
Glede FT2/FT3 filmčka: Težko verjamem, da je FT2 posnel tako slabo, najbrž je kriva montaža s kakšnim "levim" programom, ali pa neznanje pri uporabi programa.
Zakaj bom še vedno snemal v 720p? Zato, ker 1080i pri istem podatkovnem toku pomeni sicer sliko z 2x večjo ločljivostjo (1920x1080=2Mp namesto 1280x720=1Mp), a zato 2x manj frejmov na sekundo. Prava stvar bi bil šele 1080p s podatkovnim tokom vsaj 2x večjim kot pri 720p. Že pri 720p gre za rahli nateg, saj ima posnetek pri AVCHD filmih le 25 RAZLIČNIH frejmov na sekundo (50fps je zato, ker vsak frejm podvoji), pri 1080i pa še pol manj (ali pa je povprečna kompresija vsakega frejma 2x večja) da je sta podatkovna tokova pri 720p (FT2) in 1080i (FT3) enaka (po do sedaj znanih podatkih gre na SD isto kartico enaka količina 720p ali 1080i filma). Je pa res, da se da (z ustreznim programom) iz 1080i filma potegnit fotke v 2 mega, iz 720p pa le v 1 mega ločljivosti (direktno, brez ekstrapolacije, seveda). Predvsem pa mojim očem na fullHD zaslonu bolje sede 720p material, kot pa 1080i, vsaj po tem, kar sem imel možnost videti do sedaj.