2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa še vprašanje zate: si šel na dan pristopa na vrh Aconcague s 3/4 prazno baterijo na fotoaparatu ali s sveže polno?
tongue-1.gif

Tule si pa zaslužim en debel OWNED znak. Šel sem s 3/4 prazno. Sveža REZERVNA v žepu od flisa. Nimam kaj več za reči...
smirk-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Slika je približno enako kvalitetna kot na FT2, video pa "cuka" lahko iz več razlogov (kot je na Vimeo strani napisal že avtor): kriva je lahko pretvorba pri prenosu na Vimeo (kar je malo verjetno, sem preizkusil), lahko je slabo prekonvertiran že pred prenosom (najverjetneje, ker je očitno konvertiral iz 1080i na 720p in Final Cut Pro ter Pro Res 422 morda nista idealna za tako delo), je pa firmware tega FT3 šele v0.3 in se do 1.0 lahko še marsikaj spremeni.

Brez skrbi, optično zumiranje med snemanje filmov še vedno dela, a malo počasneje kot pri FT1 (in malo hitreje kot pri FT2) in seveda, pri filmih se stvar ne začne pri 28 mm, kot pri fotkah, ampak pri 30 mm (do 140)!

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Grem stavit, da bodo take fensi zadevice prišle v robustne fotoaparate nazadnje, ker je treba vedeti, da je še nekaj stvari, ki niso čisto diht: mikrofon, zvočnik, tipke (ne mi o touchscreenih), poleg tega si pa ne predstavljam, da bi sedaj na potovanje moral vlačit še prenosnik (torej najprej še kupit), samo da bom lahko arhiviral slike.
bonk.gif

Ker ni Wi-Fi povsod opcija, ne se preveč razvadit. Saj res, induktivno polnenje ... kako pa bo delovalo skozi kovinsko ohišje?
17758-icon_confused.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ena rešitev je, da je v kovinskem ohišju manjši utor s plastičnim dnom (to ne bi vplivalo na trdnost ohišja), kamor pride "dildo" od polnilca.

Tako kot imajo rešene Braunove zobne ščetke recimo.

braun-oral-b-trickle-charger-for-d20-professional-care-1000-2000-3000-1788-p.jpg

Kar pa se tiče pomnilnika... dandanes ni noben problem v napravo vgraditi 64-128GB pomnilnika, kar bi za povprečnega uporabnika moralo zadostovati za kar konkreten dopust (razen če je movie frik).

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Keber: mikrofoni in tipke so prekriti z tesnili ali membranami (tudi goretex) in so defacto popolnoma zaščiteni pred vdorom vode. Noben 400€ "rough" telefon nima kovinske kletke, tako da ne nabijajte o nezmožnostih induktivnega polnjenja. Wi-Fi ja mogoče res ni povsod, ampak smo v letu 2011 in NFC (near field comunication) je pri nekaterih stvareh že vsakdanjik:
http://www.engadget.com/2007/03/07/bluetooth-2-1-on-the-way-near-field-communications-and-5x-batte/
..glej med 1:57 do 3:00, video je iz 2007!!

se pravi, da potrebuješ samo "picturetank" (SSD disk), ga približaš in ti pretoči vse slike gor. Nobenih konektorjev....

Jernej: Tako je, Flash spomin je danes "zastonj"

Za ogled slike na Tv-ju bi pa lahko imel Wi-Di. Hočem povedati, da če bi hoteli, bi z najsodobnejšo tehnologijo naredili fotoaparat, ki bi bil kar zalepljen skupaj in ga ne bi bilo potrebno nikoli več odpirati - možno je - je pa res, da to zaradi potrošništva ni nikomur v interesu.

Offtopic: že nekaj let nazaj sem si zamislil (npr. hišni ojačevalec), da bi lahko VSO elektroniko izdelovali modularno. Ko se nekaj novega pojavi, samo zamenjaš tiskano vezje,ali optiko, ali BD mehanizem (kupiš npr. add-on kit) in imaš nov aparat. Pri hišnih ojačevalcih bi tako samo čip za dekodiranje zamenjal, saj bi lahko ohišje, trafoti, naučljiv daljinec ostali enaki, update softwera bi pa itak iz neta dol potegnu. Nekaj podobnega je nekoč že imel ONKYO, pa tudi dreambox....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sulaco pravi:
Noben 400€ "rough" telefon nima kovinske kletke, tako da ne nabijajte o nezmožnostih induktivnega polnjenja.
Hm, kaj pa je potem ta skrivnostni material okoli mojega FT1?
confused-1.gif

Kakorkoli, industrija pobere kar nekaj denarja na račun spominskih kartic in dodatnih baterij, poleg tega imajo še druge priključke, recimo HDMI, ki še hudičevo dolgo ne bo brezžičen. Vratica ostanejo, industrija si jih pač ne bo trajno zapirala, tudi večini ne bi to ustrezalo. Ajde, če naredijo nek spodoben solarni induktivni polnilnik, mogoče pa res. Dokler pa mi v 10 urah pri -15 stopinjah za 40 slik in nekaj minut HD videa pobere skoraj pol baterije (drugače kar dosti zmogljive), pa niti približno ne mislim kupovati stvari, ki ti ne omogoča niti trohlice redundance takrat, ko jo najbolj rabiš.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
https://www.youtube.com/watch?v=e4-mtE_j1Vc
glej 3:50, če bi bil fotkič iz kovinskega monolita, se ne bi smel tako razbit.....je očitno narejen v sendvič konstrukciji z anodizirano alu ploščo spredaj in zadaj, torej bi z lahkoto lahko implementirali jernejevo rešitev induktivnega polnjenja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Ni ravno test, saj piše "hands-on". Očitno bo treba počakati na uradni izid fotoaparata, ker nikjer ni videti kakšnih posnetkov ali clipov, narejenih z FT3, da bi videli, kakšna je kvaliteta nastalega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Stabilizator je očitno premočan, to me moti že pri FT1 pri določenih kadrih, čeprav je tukaj ta efekt še precej bolj opazen. Upam, da se da stabilizator pri snemanju filmov na FT3 izklopit, pri FT1 to ne gre.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
KSZ, za najbolj neučakane, pojavila so se navodila za uporabo Panasonica DMC-FT3 v nemškem jeziku (angleških žal še nisem našel) NAVODILA. Predvidena cena v Nemčji je 399 EUR, kot sem predvideval in kot je bilo tudi ob predstavitvi FT1 (2009), ter FT2 (2010).

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Primož: a ti si jih dejansko snel ?? ker meni napiše tole "Unfortunately we haven't been able to process your request.
Please try again and if you experience the same error please use the contact us link at the top of the page and we will do our best to try and resolve the issue. "

..hja cena....visoka....ampak njihova cena na netu je vedno višja od dejanske (primerjava z bluerayi pana:300€; idealo200€), tako da ga bo kakšen redcoon prodajal za cca.350€-380€....

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Sem jih snel, a jih je le 34 strani in v bistvu, tako na hitro, ne piše nič novega. Sicer bom pa prve dni marca v Nemčiji in ga bom tam poskušal kupit, če bo možno.