2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
To s kolesckon je sicer res, vendar pa meni zelooo prav pride, ko fotkam pod vodo: tik pod povrsjem fotkam z iA, na globinah do 3 metrov in predmete do 1 metra uporabljam A s korekcijo WB (nastavim jo glede na uro in svetlobo, na vsake pol ure) in za globine do 15 metrov uporabljam SCN Underwater in vse to lahko nastavim v delcku sekunde z vrtenjem kolescka. Ne vem kako bo reseno to pri FT3, a sem prepricam, da ne bo tako uporabmo kot pri FT2. Sicer pa bomo videli
smile-1.gif

Uvoznik RAM2 bo stvar imel konce marca, v zacetku aprila, kot vedno. In prvi FT3 bo moj, kot vedno
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
KSZ, nisem niti vprasal po ceni, ker ga bom vzel v vsakem primeru in tudi za datum nisem tezil, ker grem ponovno na dopust sele junija in takrat bo gotovo ze tukaj. BTW, vprasajte na RAM2! Sicer mi je pa lani tudi Kostevc, tule na forumu ponudil aparat precej zgodaj in za primerno ceno, vprasajte se njega! Jaz ga vzamem pri RAM2, ker mi sin tam pozna nekoga in ....

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Glede na zelo velik interes za nakup TS3 bi se lahko naredil spisek potencialnih kupcev in mogoče se da dogovoriti za kakšen popust ?

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
sicer bi bilo dobro, da se počaka na kakšen preliminarni test, ampak načeloma sem zraven....

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Odličen pripomoček: "Infrared remote control compatibility with the waterproof Remote Control WP, as well as other PENTAX infrared remotes."
"A waterproof infared remote control (sold separately) for use with the PENTAX Optio WG-1 and other infrared compatible Optio models is available now for $29.95 USD"
Slikica od daljinca: http://www.pentaximaging.com/accessories/Remote_Control_WP/

WG1GPS_Gray_3QView_LED-off_sm-001.jpg

Nazadnje urejeno:

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Našel prvi test Pany-ja TS3 !! ...pa cel kup interesantnih slik (meniji, vratca z tesnilom)....žal še niso smeli slikati z FT3
frown-1.gif

http://www.pocket-lint.com/news/38313/panasonic-lumix-dmc-ft3-camera-hands-on

"The compass worked well responding to our spinning on the spot, while the camera also gives you height readings as well. Both can be turned on or off on the display and completely to save battery life" ...tole mi je všeč, ker je včasih dolgoživost baterije (uradno samo do 300slik) veliko bolj pomembna (pozimi, potovanje) kot pa kompas, etc. Upam, da se da tudi GPS popolnoma na OFF...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ja, marsikaj zanimivega se že najde o tem prihajajočem FT3. Najzanimivejši mi je tale podatek "Aperture F3.3 - 5.9 / Iris Diaphragm (F3.3 - 10 (W) / F5.9 - 18 (T))" na http://panasonic.net/avc/lumix/compact/ts3_ft3/specifications.html, kar bi lahko pomenilo, da ima pravo zaslonko, ki se jo da nastavit v mejah od 3.3 do 18 (FT1 in FT2 imata le po dve možni izbiri zaslonke) in omemba PASM (se ne spomnim kje), kar bi pomenilo tudi ročne nastavitve in glede na prejšnji podatek o zaslonki, je to celo možno.

Veseli me tudi to, da so pri podvodnem snemanju vgradili avtomatizem za tisto, kar sedaj pri FT2 počnem ročno - na treh metrih globine avtomatsko preklopi na podvodni način, do te globine pa dela v beach načinu. In ta način je pravi za podvodno fotkanje v zelo prozornih morjih, kjer je tudi močna svetloba.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Morda kdo ve, zakaj ne naredijo teh vodotesnih fotoaparatov brez konektorjev in brez premičnih delov? Po mojem bi precej pocenilo izdelavo, hkrati pa bi bilo tesnenje dosti boljše.

- prenos slik lahko gre preko WiFI
- polnjenje lahko poteka induktivno

Minus je samo fiksna baterija.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Jernej: jaz bi notranjost napolnil še z kakšnim plinom, ki ne bi rosil....induktivno polnenje=čista zmaga
smile-1.gif

LP

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Minus je samo fiksna baterija.
To je najbrž tudi glavni problem. Si ne morem predstavljati nekajdnevnega trekinga, da ne bi mogel zamenjati baterije na fotoaparatu. Ravno tak aparat je namenjen za aktivnosti, kjer polnjenje baterije ni ravno samoumevna reč.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kakšen procent uporabnikov kompaktnih fotoaparatov ima (in uporablja!) več kot eno baterijo?

10%? 5%?

Pač kompenziraš s 25-50 procentov večjo kapaciteto vgrajene baterije na račun odsotnosti vratc in druge mehanike.

Hint: Tovrsten recept fura iPhone. Relativno uspešno, bi lahko rekli.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da primerjava z i-fonom ni ravno posrečena, saj za polnjenje še vedno rabi kabel. Jaz osebno takega aparata brez priključkov ne bi kupil (seveda, razen če ni druge izbire). Pa tudi stanje tehnike trenutno ni tako, da bi to laufalo poceni.

Sploh pa vratica so sicer res najbolj kritična zadeva, kar se tiče tesnenja aparata, ampak na splošno pa ni take panike. Namreč vratica so tako narejena, da pod vodo bolje tesnijo kot nad njo (okoliški pritisk pod vodo drži vratica še bolj zaprta).

Pa še vprašanje zate: si šel na dan pristopa na vrh Aconcague s 3/4 prazno baterijo na fotoaparatu ali s sveže polno?
tongue-1.gif

Ker jaz sem si za vrh Kilimanjara po petih dneh hoje prišparal sveže polno, jebemtiš, niso to heci, da bi mi zjutraj na skoraj 6 tisoč m začel utripati znak za prazno baterijo.
crazy1.gif