2011 Octavia 1.6 tdi cr mnenja

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Za avtorja teme solidna alternativa: Seat Exeo.
Ta iz linka ima zelo privlačno ceno, čeprav gre za staro A 4-ko.

mi je vsaj spredaj nova octavia dostiiii lepša
rolleyes-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Da se vrnemo na temo. Ta teden sem izvedel, da je nova GreenLine izvedenka na voljo za naročiti, ki ima za isto ceno že vključen ESP (do sedaj je bil za doplačati) in celoten 'BlueMotion Tech' od VW-gna; torej start-stop, regeneracija v 12V acu,...

ja, to je seijsko pri 2011 modelu
cheer.gif

Boš potem kar tega vzel? Upam, da se boš zmenil za kakšen popust. Sam sem bil pri prodajalcu par dni nazaj in se je dalo zmeniti za kar konkreten popust. Če te zanima, mi pošlji PM.

MMslo

Zelenc'
1. avg 2007
19
0
1
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
gledam nekaj v tej smeri, ima 4 letno garancijo brez omejitve km, avto sam po sebi mi ni švoh, ima kdo izkušnje z omenjenim motorjem? poraba mi je smešna bil danes na testu, nič kaj posebej pazil nanjo in ni prilezla čez 4,5l/100km...
xenon, pdc, 2 conska klima, touch screen radio mp3/usb,.., temna stekla, pot. rač., usnjen volan, tempomat,....za cca 20k €

mnenja za , proti, alternative?
cheer.gif

No, da ti pomagam - jaz sem vceraj narocil RS Combi diesel... Presaltal sem pa iz Passata 2.0TFSI - 200 konjickov in en osel.

Sem gledal med njo, Superbom limo (in Accordom, in Mondeom), pa je firma zrihtala najvec popusta na Skodo, tako da je bil to na koncu no-brainer.
smile-1.gif
Meni se je zdela kot najboljsi price/performance - sicer je konkretno manjsa od vseh ostalih (saj je v resnici golf.pres), ampak raje imam "polno" opremljen avto, kot pa oskubljenega večjega. Pri RSu pa res ni da ni, vse kar sem doplacal so bili senzorji za parkiranje, boljsi avtoradio + 12 zvocnikov (pri nas je en cuden standardni, sem pa vzel Bolero), tempomat (ki tudi ne vem zakaj ni v standard opremi...), gretje zicev in to je to.

Edini problem je, da je dobavni rok 18-22 tednov
frown-1.gif

Kolko pa je končna cena s popustom, če ni skrivnost?
Dejansko me bolj zanima koliko popusta se da iztržit.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Edini problem je, da je dobavni rok 18-22 tednov
frown-1.gif

to je edin downside... ne razumem kok je lohk tak dolga doba, pa full se hvaljo kolk so novih delavcev zaposlil in na 3 smene..
confused-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Krehm, moj popust ni relevanten, ker ga je kupila firma, VW je nasa stranka, pa se v Sloveniji nisem
smile-1.gif

Ampak, kot zanimivost, 21% na list ceno za Octavije, 18% pa na Superbe.

Posledicno bo tudi edine dovoljene barve - crna...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Trenutni avto je hin. Definitivno. Neki bo treba kupit. Gledam Octavio.
Glede časa za nakup me zanima, ali je sedaj do novega leta pravi čas (popusti...) za nakup ali je bolje počakati na pomlad (po zimi).

Če se da dobit kakšne nasvete, bi bil vesel.

LPM;

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
V vsakem primeru je čakalna doba 2-3 mesece, tako da priporočam nakup za po 15. marcu, torej naročilo nekje v začetku naslednjega leta. Da boš imel gor zimske gume za 1-2 meseca se res ne splača.

Nisem zaznal, da bi imeli kakšen 'novoletni' popust, mogoče bodo pripravljeni bolj popuščati proti koncu leta, da bodo lovili lepšo letno prodajno sliko.

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
V vsakem primeru je čakalna doba 2-3 mesece,

Razen če kupiš kaj iz zaloge ali pa celo razstavni model. Na tiste se da ponavadi še večji popust dobit.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik scott pravi:
DPF filter se prvič pregleda na servisu pri 150.000 km. Menjava sploh ni predvidena, če normalno dela. Vsaj do prevoženih 300.000.
Eeem, ne spomnim se več kje sem bral test Audi A1 z 1.6TDI 105KM motorjem in je novinar nekaj težil, da se pri 180.000 km dotoči adblue. Kdo zdaj bluzi?

Mislim pa, da je bilo v Na kolesih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Ti bluziš.
Mešaš DPF filter s tehnologijo Bluemotion. To ni isto.
http://www.skoda.si/extraitem.php?I_ID=147&B_ID=281
Sicer gre za DPF pri Superbu, ampak motor 1.6 TDI je isti.
Filter za trdne delce pri Škodi Superbu
Pri Škodi Superbu je filter za trdne delce nameščen za oksidacijskim katalizatorjem. V tem sistemu se za regeneracijo filtra uporablja tudi dodatek, ki se avtomatsko primeša gorivu. Posoda, v kateri je dodatek shranjen, ima prostornino 4,5 l in je nameščena v vdolbini za rezervno kolo.

Dodatek se po vsakem polnjenju rezervoarja v rezervoar za gorivo dovaja preko povratnega voda za goriva, in sicer v razmerju 1 l dodatka na 2800 l goriva. Pri povprečni porabi goriva ta količina dodatka zadošča za pribl. 120000 km.

Če je v posodi premalo dodatka (manj kot 0,3 l), avtomatsko zasveti kontrolna lučka, ki voznika opozori, da se mora obrniti na servis. Če krmilnik motorja ugotovi, da pogoji za regeneracijo filtra niso ustrezni (npr. pri počasni vožnji v mestu), na kombiniranem instrumentu zasveti kontrolna lučka za filter za trdne delce, ki opozarja, da je v filtru potrebno izvesti postopek za zgorevanje saj. Voznik doseže pogoje za zgorevanje, če 5–10 km vozi s hitrostjo 60 km/h. Kontrolna lučka nato ugasne. Če lučka po tem posegu ne ugasne, se na informacijskem zaslonu prikaže opozorilo. V tem primeru se je potrebno obrniti na servis.

Toliko o bluzenju.
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Da še enkrat vprašam glede zanesljivosti tega motorja (torej 1.6 TDI CR DPF). A so že znane kakšne serijske napake?
Na katerih nemških forumih bi se dalo prebrati kaj na to temo?

Kdaj so sploh te zadeve prišle ven? A je že eno leto?

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Še enkrat preberi tvoj link. Imaš filter za trdne delce (DPF) in katalizator z dodatki, ki ga pri VAG imenujejo SCR. Tam se za regeneracijo uporablja 32.5 % sečnina ali komercialno Adblue. Kolikor vem se ta uporablja pri starem Tuaregu, VW Crafterju in podobnih. Pa pri tovornjakih. Ne verjamem da je še pri Octaviji, ker v zadnjih generacijah teh dodatkov ni več.