11 ur delovnika

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In ti nam o spranih mozganih. Ona je trdila da ni produktivno da dela 11 ur. In smo ji dokazali da je komot produktivna. Ne me je.bat da ena baba za salterjem ne zmore 11 ur 1x na teden. Sej tedensko ma se zmeraj 40 ur. Zato pa je tko kot je.

Gre za to, da NIHČE ne bi smel delati 11 ur dnevno. Nikoli. Razen v primeru ujme, potresa.
Ali razen, če mu zato dajo 2800 evrov. Neto.

VI pa za malo večje plače od kitajskih pristajate na 200 - 250 ur dela mesečno. Pa tudi več.
Kot je nekdo napisal: zato, da bo lastnik kupil nov, boljši avto.

Malo po malo vas delodajalci stiskajo za vrat in iz postov je očitno, da ste to v veliki večini sprejeli.
Še huje: mnogim je to popolnoma normalno. Ker je na zavodu recimo 110.000 ljudi.

Pa je to docela NENORMALNO (glej Avstrijo), kajti taki pritiski ne da se ne bodo nehali, bodo čedalje večji.
Pa tudi v Avstriji je kdo na zavodu (nezaposlednost je okrog 6%), če mislite, da je ni.
Ampak za avstrijskega delodajalca to ni razlog, da pritiska na zaposlene in se zmišljuje in razteguje delovni čas kot kondom.

Na koncu vam bo ostalo za vas same dve ali največ tri ure dnevno.
In ZAJEBALI boste ne samo vaše zveze, ampak tudi vaše otroke. Garant! Ker jih bo namesto vas vzgajal nekdo drug (babice, dedki, ulica, ali celo internet).

Pametni me bodo razumeli. Neumni pa bodo rinili dalje. V nesrečo inv še hujšo tlako. Tlako za drobiž...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ocitno tudi ti nisi opazil da se njej delovni teden ne podaljsa. Samo enkrat tedensko zaradi organizacije dela pac dela 11 ur. In ne bos verjel to je zato da lahko tisti,ki delajo dopoldne 8 ur, popoldne kaj zrihtajo in ni treba vzet dopusta

Vem, vem, imam v ožjem sorodstvu par ljudi v javni upravi (sreda do 18h, petek do 13h). Moj komentar ni bil direktno na situacijo Mamce, ampak na tiste, ki zagovarjajo več kot 40-urni delovni teden.

Kar se tiče Mamce pa tudi jaz ne vidim problema. Pravzaprav bi mi odgovarjalo delati en dan 3h več, da bi lahko šel v petek 3h prej domov. No, ko sem še delal za druge, zdaj sem zaposlen pri sebi ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
tisti z 16h delavniki tukaj - ko pridete domov, koliko produktivnih ur oddelate še tam? Ponavadi imajo taki kot ste vi doma kako ženko kot je mamca. 40h delavnik, ali pa raje še polovičen delavnik. Pa ni samo toliko produktivna. Kljub splošnemu prepričanju je treba pomigat malo za to, da so gate oprane pa kosilo na mizi. zdaj pa ti eno tako mamco naženi delat 16h delavnike, ker jih pač delate vi, pa da se potem doma delo deli fifty fifty. Pa del zaslužka gre ne vem komu, ker en mora še za otroke poskrbeti, če jih imate, ker za najdalj časa jih vzame vrtec, pa še ta samo za 9h. če boste hoteli spati, bo dan prekratek.

in ja, iz izkušenj. moj je včeraj ob 8h zjutraj štartal in pride danes ob 16h. to se zgodi večkrat v mesecu, tudi med vikendi in vsak mesec, ker ni to neko sezonsko delo. jaz delam tudi več kot 40h delavnik, vendar več kot čez 50h ne morem, če želim še za vse ostalo, kar se pač tiče normalnega življenja zrihtat. delo doma je v produktivnosti obratno sorazmerno. Hočem reči, marsikatera takale mamca, v kolikor so v igri otroci oddela 16h delavnik vsak dan, za vikende pa malo manj. Pa bemtiš, da bi bila raje v službi, kot doma se šla gospodinjo, ker mi je vrsta dela bolj všeč. Tudi denar bi bil boljši oziroma za isti denar, bi bili več skupaj, pa se moj upira. Le zakaj, ko je pa tako fajn biti doma, kjer ni nič za početi?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Mislim pa, da ostali nimate nič od tega, če sem jaz 11 ur v sredo tam.

Mislim, da ne moremo vedeti, ker ne vemo kaj točno delaš.

Sem pa prepričan, da bi marsikdo imel precej od tega, če bi bili uradi kakšen dan odprti do 22.00, ker dopoldne... no, dopoldne pač dela.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Moje sožalje, če si prisiljen toliko delati. V kolikor pa delaš toliko, ker imaš veselje do svojega dela, pa čestitke.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Vsekakor bi se danes morali boriti, da se po cca 100 letih delovni teden spet skrajša. Iz enega preprostega razloga: delovnih mest v Evropi ni dovolj.
To bi bilo možno celo brez prisile, če bi država znala tako pobirati davke, da bi delodajalcu splačalo imeti namesto štirih delavcev pet delavcev, ki delajo manj časa. Sedaj so predpisi taki, da se delodajalcu bolj splača z manj delavci narediti več delovnih ur. Z krajšim urnikom bi bilo tudi bolj realno, da starejši delajo dalj in gredo pozneje v penzijo.
Priznam, hudo utopično je, da bi se pri nas kaj takega zgodilo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
@johaness...ko zw omenjas avsteijski raj..

Problem slovenije ni tolk v urniku in urnih postavkah...kakor je v nedelujocih inspekcijskih sluzbah in needelujocem sodstvu

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Odpri firmo pa probaj! Zanimivo je, kako zna vsak rect delas zase. Ne vem za koga delas ti? Delas zastonj? Ne? Odpri firmo in zacni pa bos videl kaj vse prinese zraven. Na koncu tehtas kaj pa kako. Imam trenutno enega patrona, ki ze v prvem tednu tuhta, ce se mu splaca hodit delat pa kako bi on lepo jurcka pa pac malo sanjal. Pri meni je placilo po ucinku in je hitro ugotovil, da ni sposoben nicesar. Ampak ajde, ce se zavedas tega, eni pa se kar sanjajo. Treba je vedeti kaj in koliko nekdo naredi, plačilo na ure in pavšale ni fer. Pika.
Te pa takole vprašam. bi dal jurčka pa pol enmu, ki 8 urc ne sanja, ampak neki nardi, mu lahko 100 odstotno zaupaš in je zelo sposoben? Bi takega spustil s familijo na dopust poleti, al bi ga gural do zloma, dal bi mu pa 800 euričev, pa še tist s težavo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
smile-1.gif
dobra...

Ceprav bo odgovoru...ja etak...komot...se z glasbeno zeljo bi ga pospremu na dopust
smile-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Problem slovenije ni tolk v urniku in urnih postavkah...kakor je v nedelujocih inspekcijskih sluzbah in needelujocem sodstvu

Se strinjam.
V Sloveniji razen Murgel skoraj nič ne deluje, oziroma deluje le toliko, da lahko tisti, ki to delajo, lahko rečejo, da deluje.

Ampak potem je za nedelujoče ali slabo delujoče oddelke ali službe še 450 evrov plače preveč...

Nazadnje urejeno:

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Se strinjam.
V Sloveniji razen Murgel skoraj nič ne deluje, oziroma deluje le toliko, da lahko tisti, ki to delajo, lahko rečejo, da deluje.

Ampak potem je za nedelujoče ali slabo delujoče oddelke ali službe še 450 evrov plače preveč...

ne vrti se vse okrog murgel, sds, janše ali tebe
crazy1.gif
(sorry samo ni treba to v vsako temo vlačit)

tiste ki so nedelujoči ali so sami sebi namen je treba odstraniti in take oddelke ukiniti

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tebi in kamelčiju. Da! Ker sem jaz miren, da zadeve štimajo. In pri meni je zaprto za vse praznike, vikendi se ne delajo, poleti je 3,4 tedne zaprto. Med letom se pa dela kot se dela. Žal. Zato pa plačilo po učinku. Bi bilo pa super, da bi vsak probal se malo na drugo stran. Probat furat firmo, praktično ni bolniške, ko je narobe si prvi na tapeti, na razpolago si od jutra do vecera tudi ce nimas dela se vedno nekdo najde, ki bi nekaj rad. Govorim o normalnih firmah, ne spletna prodajalna brez zaloge.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Prisiljen ni nihče, vsak zase ve kaj pa kako. Delamo na temu, da bo malce drugače. Takrat pa vse skupaj postane tudi užitek.
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Rekorderji glede tega so določeni zdravniki, višje medicinske in podobno. Res da so najbrž ponoči kakšno uro odremale, ampak naj povejo kakšno prakso so imeli v KC Lj preko vikendov. Zagotovo 36(50+) ur niso bile(i) doma, če ne celo več.
Čisti standard za vse manjše zdravstvene domove. Popoldanska v petek, nato pa celi vikend in pondelk do 2.
Tole si mal narobe napisal. Standard je ponedeljek popoldne, druge dni pa dopoldne, ob petkih skrajšan delavnik. Pa imajo podaljšan vikend. S tem, da so se v našem zdravstvenem domu zdravnici dogovorili, da so vsak drug petek frej in so na vrata nabile listek, da imajo vsak drug petek izobraževanje...Jaja....
Pozabil si še povedati, da gredo vsak mesec za 5 dni zastonj na Kanarske
cheer.gif

Dej se raje drži metanja pisem v kaslc
smirk-1.gif
In kaj ti tukaj ni jasno? Ti slikam delovni čas, če ne verjameš?
smirk-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
A pa je na tem forumu se kdo, ki uziva v svojem delu in zraven se preklet dobro zasluz?. Se kaksen tak ki sploh ne ve kdaj je minil 8ur in kdaj je minil 12 ur? ker tok jamranja k ga je pa tle na kupu, pa tud [cenzura]...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Tipična jamrarija večine privatnikov. Pa zapri, če ti je tolk hudo. Poznam jih čuda iz raznoraznih branž, večino iz gradbeništva in projektive, pa lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki res vedo zakaj imajo svoje zaposlene in jih znajo cenit. Nihče od njih ne zahteva bajnih nadur in zanimivo nihče izmed njih sam ne dela po 12 ur dnevno, ker so znali ljudi, ki jim lahko zaupajo dobro plačat in zmotivirat, da se delo naredi v skopu normalnega delavnika. Seveda so rukerji povsod in takrat se pač stisne in tisto ne šteje tu zraven, sploh v gradbeništvu, ko je vreme se dela, ko ni vremena si doma, ali pa v delavnici štrihaš oder.
Vse ostalo je bleferstvo prve klase, vsak bi vsakega mal nategnil, delavce bi plačeval minimalca, ni da ni, zato pa je stanje tako kot je.

Sem nekoč pri svojih 19 letih delal za enega oknarja, prek študenta. Tip je obvladal, marsikaj, kar znam danes me je on naučil, žal je bil pa deloholik. Jest seveda ledik pa frej sem z veseljem trajbal 12 urc, pa v tem poslu, ko je montaža in odpreš stanovanje ne mrdneš, dokler ni zaprto. Vedno, ko sva mela ruker je blo konec meseca jamranje, kok ur sem naklepal, da ga ful stanem in podobno. Pol je pa tip zbolel in s še enim sva mu sfurala za cel mesec naročil, stranke zadovoljne, tip v bolnici tud. Pol grem pa po jamranju kok je blo ur, pa da je drago, pa da je mal oklestil pogledat na račun, kok je nakazal, mi je ratal pa slabo in moj telefon je ratal zanj gluh. En mesec je klicaril in po SMSjih težil, da mu bo vse propadlo če ne pridem....prepozno miki, sem že dobil službo in tam sem še danes.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
A jamram? Pravim samo, da ni vse tako kot se zdi. Iz ene in druge strani.

Ko si omenil bolniške se mi je nekje zazdelo da jamraš. Pokriješ prvi mesec bolniške, daljšo imaš sorazmerno s plačo, ki si jo prikazuješ. Pač si delodajalec tudi sebi in imaš dolžnosti, ki včasih niso mačji kašelj, vem. Vem tudi, da zanesljivega človeka, ki ni odpikan in hkrati še nekaj zna, oziroma se je sposoben učit težko najdeš kljub 100.000 brezposelnim na zavodu. Zanimivo je, da jih poznam nekaj, ki so uspešno pregnali zanesljive ljudi s posmehom, češ, še 100.000 jih je na zavodu, zdej so pa v riti, ker jim ni blo za dat mal čez jurčka plače.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
@ALL, dejte se poizkušat sami zaposlit in preživet. Dejte ga nehat srat, Murgle pa SDS, teleta zahojena.
In ja Javna uprava, Javni sektor in ostali pezdetje, ZARADI VAS TOVARIŠI IN TOVARIŠICE, imamo ljudje, ki če je treba delamo 24 ur u kup in več, premalo, ker vaši sektorji, ki bi morali prvi izpljunit denar serjejo klamfe in ja MAMCA, tudi tvoji so zahebali, da so mi hoteli stanovanje vzet, ker sem moral vzeti kredit, da sem brezdelne in z obilico časa, nafutral 5tega v mesecu. Ko sem jih opomnil, da so oni zamudili, je bil odgovor enak prejšnjemu. Najprej vi pokrijte vaše obveznosti, pol pa iztožite, razliko, če mislite, da ste oškodovani.

Da vas vseh ni sram fikusarjev brezdelnih, polovite tiste, ki ste jih po zakonu dolžni, ne pa J.E.B.A.T ljudi, KI DELAMO.
MARŠ u 3PM svojat lena brezdelna