11 ur delovnika

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Alo ti, vecino ljudi vkljucno z mano MORAMO bit produktivni vec kot 11 ur vec mesecev zapored. Ne pa en dan pi.zda matrna.

Se vid kaksni salabajzerji delajo v javni upravi.

Ce ti gre na ku.rac da mors 3 nadure nardit pa zamenjej siht, k ti je tko hudo.

tole o aktivvosti pa produktivnosti za 11 ur me kar pogreje.

Ne rabs velik napenjat, tm v vato ovit pa 3 tipke na dan prtisnt, nakonc pa jamrat kok mate dela. Ce bi prej vedla da je tok hudo bi verjetn bla v gospodarstvu... Not

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lej, vse sem dojela, samo ne morem verjet, da je tako ratalo....
Tvoje predpostavke so natančno izraz tistega, kar hoče nek preživet sistem od ljudi za to, da bo naprej preživel (sistem)
V bistvu vsi vemo, da 11 urni delavnik ni produktiven. V bistvu vsi vemo, da vsak, ki se bori za službo ni iskren. V bistvu vsi vemo, da je kapitalizem out.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Ne nismo. Vecina v uniformi dela 12 dnevna, 12 dnevna, 12 nocna,12 nocna,4 dni frej.

Drugje pa kokr je. Ce se dela kako vecjo zadevo je komot po 60 nadur mesecno...je pa to placano oz lahko koristis ko ni tok dela. Jaz raje delam po 12...mam pol vec celih prostih dni in se lahko s svojimi privat zadevami bolj resno ukvarjam.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, našteto vsekakor drži. Sam treba je kaj narediti za spremembe - pizdakanje na forumu to ni.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Meni prav paše, da naredim 24h v kosu, še raje pa 36..je potem več časa za letanje po gmajnah in tudi druge opravke.
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Res žalostno. Delavci so po desetletjih krvavih štrajkov dosegli osemurni delavnik, sedaj so vas pa v nekaj letih zjebali in vam nalagajo 10, 12, 16 urne delavnike. Vi pa to sprejemate za normalno.
bonk.gif
Kmalu vam bo delodajalec ukazal, da mu ga še pocuzate, vi se mu boste za to še zahvalili. In vse to za minimalca. Poglejte vraga enkrat zgodovino delavskega gibanja, razženite obstoječe sindikate, ter se na novo organizirajte, tako kot vaši pradedje.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Aha, vidim, da je še kdo, ki ni padel v rutino. En čas sem mislila, da vse skupaj reši socializem, komunizem.............ne več. Pizdaakanje po forumu je zgolj preizkus, kajti večina misli, da je to normalno....
wink-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Postani del sistema, ki najeda psiho.

In razlog je kak... 3 nadure na teden??

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lej, ti si specifičen, nisi v rutini, ni problem to, saj veš, kaj delaš. Problem je v tem, da moraš biti na delovnem mestu kot en fikus 11 ur, pa ne veš, zakaj. Men se to blazno upira. In težko se sprijaznim. Mislim pa, da ostali nimate nič od tega, če sem jaz 11 ur v sredo tam. Petke opustimo. Sem navadno do pol treh, ker nimam ostalih obveznosti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Res žalostno. Delavci so po desetletjih krvavih štrajkov dosegli osemurni delavnik, sedaj so vas pa v nekaj letih zjebali in vam nalagajo 10, 12, 16 urne delavnike. Vi pa to sprejemate za normalno.
bonk.gif
Kmalu vam bo delodajalec ukazal, da mu ga še pocuzate, vi se mu boste za to še zahvalili. In vse to za minimalca. Poglejte vraga enkrat zgodovino delavskega gibanja, razženite obstoječe sindikate, ter se na novo organizirajte, tako kot vaši pradedje.

Mamca govori o JU. Službe pa so kakršne so. Jaz poznam kr nekaj delavcev v tovarnah pa noben ne dela vsak dan od 6 - 18:00. Če delaš v izmenah pa pač delaš v izmenah.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
bonk.gif

A ti tudi delas v JU, da si potegnil z mamco?
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
bonk.gif

A ti tudi delas v JU, da si potegnil z mamco?
tongue-1.gif

Najbolj znan parazit na alterju
tongue-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Blagor vam v JU ko lahko koristite cele dneve po urah. Jaz imam že zdele +20 nadur v tem mesecu, pa sem tiho. Sicer lahko pokoristim kako uro, vendar moram biti najmanj 4 ure prisoten. Vse skup je ratalo že čist skor kot sužnje-lastniški odnos. .
shocked-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Ne pri nas to ni kot koriscenje...ker mamo sihte skoz (tud sob in ned) je tako da ce mas ful ur te pac ne pise na siht...a stekas...ampak osebno mam raje izplacilo...ce pa rabim fraj pa povem in me pise fraj...mislim pr nas nikol ni problema da bi blo premalo ur

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
ksz

Jah tkole je, 8 ur na dan je prošlo... Tudi jaz naklofam več, pa še hvalijo se kako me dobro plačajo-no če zdelim z urami niti ni tako bajno...

Drugače pa primer ko smo rojevali.. Kranjska porodnišnica, babce 12 ur, dohtar 24 ur.. Pa bodi pameten.

Aja pe še to, o produktivnosti-lahko si produktiven 15 ur, ni problema, samo če veš zakaj delaš. Če pa čakaš na konec šihta je pa kriza, verjamem.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Sej sploh ni problem v delavnem času ampak v plači, pogojih in odnosu na delavnem mestu. Jaz sm z veseljem 14 ur na šihtu, če vem da bom za to ustrezno plačan in da bo odnos sodevlcou in nadrejenih do opravljenega dela in mojega vložka spodoben. Kaj mi pomaga recmo 8 urni delavnik za minimalca medtem ko se šef dere name pa čeprav dobro delam svoje delo ali pa da 8 ur delam res težka fizična dela

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Rekorderji glede tega so določeni zdravniki, višje medicinske in podobno. Res da so najbrž ponoči kakšno uro odremale, ampak naj povejo kakšno prakso so imeli v KC Lj preko vikendov. Zagotovo 36(50+) ur niso bile(i) doma, če ne celo več. Pa večino časa so bile ”dežurne”, delale pa so precej normalno. Vsaj pred desetletjem ko sem bil z njimi na TI. Kar nisem mogel verjeti ko je prišla iz sobote na nedeljo, pa v nedeljo podnevi, ponoči, potem pa je bila lepo še v ponedeljek do 2 v službi. Pa to ni bila izjema ker nekoga ni bilo, to je bil ”urnik” v katerega si padel vsake toliko.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.485
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Lej, ti si specifičen, nisi v rutini, ni problem to, saj veš, kaj delaš. Problem je v tem, da moraš biti na delovnem mestu kot en fikus 11 ur, pa ne veš, zakaj. Men se to blazno upira. In težko se sprijaznim. Mislim pa, da ostali nimate nič od tega, če sem jaz 11 ur v sredo tam. Petke opustimo. Sem navadno do pol treh, ker nimam ostalih obveznosti.
RAZVAJENKA
Tako kot vsi v javni upravi v pisarnah, ki mislite, da ste bog in batina in da so ljudje zaradi vas in ne vi zaradi ljudi. Prav gnusite se mi.
Koliko krat na dan lahko greš na kavo, cigaret, koliko časa traja malica? A slučajno delaš za 600 eur netto?
Saj imaš vedno možnost zaposlitve kje v privatnem sektorju, za tekočim trakom, pa za plačo 600 eur in 8 urnim delovnikom.

Imam službo, kjer delam vsak dan vsaj 10 ur, brez malice, vsako soboto, plača pa je 700 eur z malico vred(sužnje lastništvo). Pa kaj čem služb, zaradi levih na oblasti ni že lep čas sploh na periferiji.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Statistika:

V Sloveniji zaposlena oseba je v letošnjem drugem četrtletju opravila povprečno 136 ur na mesec ali uro manj kot v istem obdobju prejšnjega leta. Glede na število opravljenih delovnih ur so bile v 2. četrtletju 2014 delovno najbolj obremenjene osebe, zaposlene v dejavnosti promet in skladiščenje (opravile so povprečno 142 ur na mesec), najmanj pa osebe, zaposlene v dejavnostih kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo ter finančne in zavarovalniške dejavnosti (te so opravile povprečno 128 ur na mesec).

Dobra novica za javni sektor pa je, da so šle plače gor.

Avgusta je zaposlena oseba v javnem sektorju zaslužila povprečno 1138,92 evra neto, kar je desetinko odstotka več kot julija, medtem ko so se povprečne plače v zasebnem sektorju znižale za 1,7 odstotka na 915,74 evra. Razlike v povprečnih neto plačah zaposlenih v posameznem sektorju so predvsem posledica razlik v izobrazbeni strukturi, pojasnjujejo