Renault ZOE 41 kWh

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Kaj že ima zaprtje mestnih središč točno povezave z Renault ZOE 41 kWh?
sprasujem se.gif

0 emisij, pa se boš lahko fural po mestu

A res? A ti živiš v pravljičnem svetu mogoče?
Se lahko po centru Ljubljane voziš z električnim avtomobilom? Po tromostovju,mimo Name,itd...kot si se lahko pred leti? NE MOREŠ,ker je prepovedano! Kaj ima torej konkretno veze teh tvojih 0 emisij z zaprtjem ljubljanskega mestnega središča,če se po njem ne morejo voziti električni avtomobili?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Izgleda, da ne ločiš peš con od zaptrja mestnih središč za vozila z xy emisijami
in LJ ni središče sveta in me boli qrac kje se tam lahko voziš ali pa ne

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Dobro jaz ločim te zadeve,ampak sam si napisal "0 emisij,da se boš lahko fural po mestu" Kje po mestu,če pa iz središč delajo peš cone?
Ah sej je brezveze to sploh debatirat,ker itak se ne bo (v Lj) nič spremenilo...naj se tema nadaljuje o ZOE 41 kWh!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker s Cliom ne boš mogel v nobeno resno mesto, ker bo registracija draga ipd ...

Katera so "resna" mesta v Sloveniji? Res verjamete zgornje stvari ali samo hočete dokazati nek svoj spletni "prav"?

Vsaj Lj ib Mb se bosta prej ali slej zgodila. Poglej malo čez mejo, pa boš videl, da je že zdaj omejitev dosti, pa vse ostrejše so. V Nemčiji bo zelo kmalu kup mest, kjer bodo pri dizlih dovoljeni samo še Euro6 avti, ostali dizli ne bodo smeli v mesta (modra nalepka je že uzakonjena, implenetacija pa pred vrati). Itd, Itd ...

Klik

Piše da bodo težave tudi pri bencinarjih z direktnim vbrizgom. Kakorkoli, najverjetneje bodo uvedli neko prehodno obdobje, takšno kot je bilo pri obstoječih okoljskih nalepkah, ko so v mestih postopoma prepovedovali rdeče in rumene, tako da so ostale samo še zelene.
Seveda bo. Naslednja stipnja so modre (Euro6) nalepke, te so že zakonsko sprejete pri nemcih. In za njimi bo najverjetneje prepoved za ICE.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Kaj že ima zaprtje mestnih središč točno povezave z Renault ZOE 41 kWh?
sprasujem se.gif

0 emisij, pa se boš lahko fural po mestu

A res? A ti živiš v pravljičnem svetu mogoče?
Se lahko po centru Ljubljane voziš z električnim avtomobilom? Po tromostovju,mimo Name,itd...kot si se lahko pred leti? NE MOREŠ,ker je prepovedano! Kaj ima torej konkretno veze teh tvojih 0 emisij z zaprtjem ljubljanskega mestnega središča,če se po njem ne morejo voziti električni avtomobili?

Ker se v takem primeru za ICE avte zapre širši center. Recimo znotraj obvoznice ali kaj podobnega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
.....
Vsaj Lj ib Mb se bosta prej ali slej zgodila. Poglej malo čez mejo, pa boš videl, da je že zdaj omejitev dosti, pa vse ostrejše so. V Nemčiji bo zelo kmalu kup mest, kjer bodo pri dizlih dovoljeni samo še Euro6 avti, ostali dizli ne bodo smeli v mesta (modra nalepka je že uzakonjena, implenetacija pa pred vrati). Itd, Itd ...

Se ne spomnim, da bi avstriji ali pa italiji kaj takega videl.
nemčija ne šteje, ker so vse te zadeve narejene izključno zato, da se prodajajao nove ( nemške ) kište.
Potem slabo poznaš. Italijani imajo tega veiko, je pa res, da večinoma omejujejo le do EURO3, recimo. Angleži imajo tudi, Švedi, Nizozemci, Danci ...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Določene države/mesta imajo problem s prometom v mestnih središčih. Tu ne gre toliko za emisije kot pa za kaos in prenatrpanost cest z os.avtomobili. Seveda imajo taka velemsta tudi ustrezno urejen mestni promet. Peš cone pa so vsepovsod.
ampak resnično nisem v A in I zasledil prometnih znakov, da je dostop dovoljen samo euro x vozilom.
V mb je bilo poizkusno nekaj na tem delano ampak brez nekega večjega učinka. Mene bolj čudi to, da mestni promet ne gre na elektriko ali pa na metan, in da se še dovoli registracija 20+ let starih dizlašev ( kombiji, poltovornjaki ipd ), ki svinjajo več kot kakšna dizl lokomotiva

kar pa se ZOEka tiče. pa mi je cena čisto mimo. Izgleda da proizvajalci igrajo na karto državnih subvencij. Pa še potem se težko izide

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Subvencije redko uspejo ker jih ponudniki lahko že vštejejo v ceno (beri: siceršnja cena + subvencija = nova cena).

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.710
3.322
113
Malo offtopic:

Ne vem zakaj me vse tole spominja na kmetijske subvencije, ki gredo marsikomu v nos, v bistvu pa gre tukaj za povsem enako zadevo. Avto/Stroj/Traktor... itd. ima že vračunane te subvencije pri končni ceni, saj drugače ni realno, da bi en kup baterij, železja ter elektromotor stal enako kot skoraj 2 avta nižjega srednjega razreda.

Na koncu zmeraj profitirajo proizvajalci.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker s Cliom ne boš mogel v nobeno resno mesto, ker bo registracija draga ipd ...

Katera so "resna" mesta v Sloveniji? Res verjamete zgornje stvari ali samo hočete dokazati nek svoj spletni "prav"?

Klik

Piše da bodo težave tudi pri bencinarjih z direktnim vbrizgom. Kakorkoli, najverjetneje bodo uvedli neko prehodno obdobje, takšno kot je bilo pri obstoječih okoljskih nalepkah, ko so v mestih postopoma prepovedovali rdeče in rumene, tako da so ostale samo še zelene.
Seveda bo. Naslednja stipnja so modre (Euro6) nalepke, te so že zakonsko sprejete pri nemcih. In za njimi bo najverjetneje prepoved za ICE.
Kakšen tržni delež elektro vozil ima Nemčija, ki zapira mesta za neelektro avte proti recimo Sloveniji, ki tega še ne počne?

Me namreč zanima, katere navade so s tem pri ljudeh spremenili ... kupujejo Nemci zaradi tega množično elektro vozila, ali se raje zgolj izogibajo teh krajev?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Subvencije redko uspejo ker jih ponudniki lahko že vštejejo v ceno (beri: siceršnja cena + subvencija = nova cena).

Zato pa avto uvozis novega iz drzave, ki subvencije nima, posledicno je cena normalna in napihnjena na racun subvencije. Nase subvencije si delezen za nakup novega XXEVja iz katerekoli EU drzave.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ker je ravno tema... ima avantcar na teh izposojevalnicah kake nadstandardne modele ali čisto normalno opremo, kot jo sicer dobiš? Me vseeno interesira, da bi šel na "testno vožnjo", pa raje plačam tistih par €€ kot pa da se moram pogajat z avtohišo (in da me po tem neskončnokrat kličejo, kdaj bom kupil)
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ker je ravno tema... ima avantcar na teh izposojevalnicah kake nadstandardne modele ali čisto normalno opremo, kot jo sicer dobiš? Me vseeno interesira, da bi šel na "testno vožnjo", pa raje plačam tistih par €€ kot pa da se moram pogajat z avtohišo (in da me po tem neskončnokrat kličejo, kdaj bom kupil)
grin1.gif

Ni samo tistih par evrov. Je tudi "prijavnina" ca 60 evrov ter udeležba predavanja oz tečaja.

pirpy

Zelenc'
21. jun 2010
18
0
1
Topolšica
Skoraj leto dni sem že lastnik Zoe intense r240 z 22 kWh baterijo a takoj, ko bo na voljo 41 kWh baterija bom nadgradil.
smile-1.gif

Čeprav mi mala baterija popolnoma zadostuje in se mi strošek menjave 2.5 k ali celo 3.5 k€ ne bo nikoli povrnil, bom to storil takoj, ko bo mogoče. Zato se mi zdijo vaše primerjave EV jev z ICE-ji popolnoma brezsmiselne.
Kdor si želi EV si ga bo tudi kupil in nebo gledal preveč na ekonomiko saj nekdo, ki si kupi dražji ICE tudi ne gleda na ekonomiko.
Druga stvar pa je občutek pri vožnji EVja proti ICE -ju.
Prijatelj je pravkar kupil golfa 7 za 22 k€, katerega sem dodobra stestiral a ga nebi menjal za Zoe
smile-1.gif
In potem gre nekdo ter primerja Clia za 9k€ z Zoe
Da sploh ne omenjam njegovih skrbi kako bo moral vsake tolko na AC da se nek filter "spuca" pa da ga zjutraj ogreva, znane težave z injektorji dragi servisi...

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
Čeprav mi mala baterija popolnoma zadostuje in se mi strošek menjave 2.5 k ali celo 3.5 k€ ne bo nikoli povrnil, bom to storil takoj, ko bo mogoče.

Khm...?
cool-1.gif

pirpy

Zelenc'
21. jun 2010
18
0
1
Topolšica
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
Čeprav mi mala baterija popolnoma zadostuje in se mi strošek menjave 2.5 k ali celo 3.5 k€ ne bo nikoli povrnil, bom to storil takoj, ko bo mogoče.

Khm...?
cool-1.gif

V enem letu sem bil 5 x v MB (85km), 5 x v LJ (85km) in enkrat v Piranu (210km) za vse ostalo pa mi zadostuje polnjenje doma ali pred firmo.
smile-1.gif
.avto ima do danes 14k km

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.870
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
V enem letu sem bil 5 x v MB (85km), 5 x v LJ (85km) in enkrat v Piranu (210km) za vse ostalo pa mi zadostuje polnjenje doma ali pred firmo.
smile-1.gif
Popolnoma off topic in malo za šalo. S temi podatki nam omogočaš grobo triangulacijo... okolica Sevnice?
wink-1.gif
Čeprav je lahko teoretično tudi okolica Velenja...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik pirpy pravi:
smile-1.gif
Popolnoma off topic in malo za šalo. S temi podatki nam omogočaš grobo triangulacijo... okolica Sevnice?
wink-1.gif
Čeprav je lahko teoretično tudi okolica Velenja...

Bo lazje, ce pod njegovim nickom pogledas kraj... kjer pise Topolšica
grims-1.gif

Renault_ZOE_41_kWh-20161122-113403.jpg

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.