Zvočniki za hišni kino (čim manj kablov)

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Rad bi postavil zvočnike za hišni kino z čim manj kablov oz. da so stvari čim bolj preproste za postavitev v prostor, da ni potem po tleh cel kup žic. Kaj priporočate?

Hvala!

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Budget?

Zadnje lahko daš wirelles vendar vseeno rabiš kabl za štrom..

Opcija tudi 2.1 sistemi oz soundbari?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
prit k men pogledat, pa ne boš ene žice videl pa je 5zvočnikov in ek kup elektronike v sobi:))
2 kabla za zadnje zvočnike se da pod kako zaključno letev potegent, ali se nabavi kanal za zvočnike in se ga pobarva v enako barvo kot je stena, lahko pa hardcore varjatno in mal poštemaš in kabel v steno rukneš:)
Jst imam namesto zaključnih letev kanale za kable:) So pobarvani isto kot stena in ni še noben opazil, da kaj ne štima:)

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Če sem iskren niti sam ne vem kaj bi rad, ker nisem strokovnjak za zvočnike. Vem samo, da bi bilo fajn filme v kakšnem bolj kvalitetnem zvočnem okolju gledat
smile-1.gif
Zdej videl sem, da že od 200-300 EUR dobiš neke komplete. Pač malo me zanimajo vaše izkušnje, da se bom lažje odločil v ktero smer naj iščem.

Hvala!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
kupiš nek 5.1 reciver.
potem pa nabaviš kmplet 5.0 zvočnikov.

to je to. in maš vse kaj se tiče videa in zvoka vezano preko reciverja. na tv gre samo en kabl. itd

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
V BB boš imel od srede RXV371+NSp40 Yamaha za 400€. Tolk okvirno da vidiš kje se začnejo osnovni novi surround kompleti, ki so vsaj nečemu podobni.

Razna hišma kina so sicer uredu prot TV zvoku, vendar to ni to. Igra pol k.

Ne me narobe razumet, ampak tukaj se res splača dat mal več pa imaš mir za vedno
smirk-1.gif

prestica

Zelenc'
7. sep 2011
8
0
1
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
V BB boš imel od srede RXV371+NSp40 Yamaha za 400€. Tolk okvirno da vidiš kje se začnejo osnovni novi surround kompleti, ki so vsaj nečemu podobni.

Razna hišma kina so sicer uredu prot TV zvoku, vendar to ni to. Igra pol k.

Ker se na stvari ne spoznam, me zanima ali je to v redu zadeva vredna nakupa? TV bo LG 47LW570s, zdaj pa potrebujem še ozvočenje.

lep dan

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če ti ustreza število priključkov in katere formate podpira potem je vredu.

prestica

Zelenc'
7. sep 2011
8
0
1
Jaz se na te stvari ne spoznam. Ali ni dovolj priključkov? Kaj pa je s formati? kakšni morajo biti? A tudi pri zvoku je več formatov?
O marija!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe, ok pol ti bo vredu:)
povej kaj imaš doma in bi rad/a gor priklopil/a, pa da vidmo.
Formati za zvok so pomembni, če gledaš filme in naprava, ki predvaja filme ne zna predvajat določenih formatov ali pa to počne slabše od receiverja.

glede priključkov pa je odvisno kaj vse bo gor priklopljeno (tv, playstation, računalnik, ipod, media player......)

prestica

Zelenc'
7. sep 2011
8
0
1
Aha!
TV bo LG47LW570S. Namen imam kupiti tudi WD TV LIVE. Prenosnik bi bil preko mreže povezan z wd in tv. Igric pri naši hiši ne igramo (še). : ) Rada bi tudi poslušala glasbo in ne samo gledala filme.
Če pa slučajno pri hiši ne bo WD naprava, bo pa kaj drugega, ki ima tudi dvd enoto.

Ne bi rada kupila naprav za ''veliko'' denarja, potem pa ne bi mogla gledat filmov in poslušat glasbe. Grrrrrr!

prestica

Zelenc'
7. sep 2011
8
0
1
Hvala!
Še eno vprašanje: v kakšnem primeru pa to ne bi bil dober nakup? Za katere stvari ni primeren? Da vidim kaj še vse obstaja in ugotovim, da bi morda tudi to imela. : )))

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če bi hotela imeti veliko večje zvočnike,
nima internetnega radia in mrežnega priklopa na računalnik
zone 2 (poslušanje drugačne glasbe v drugem prostoru, kot se posluša v dnevni sobi)
ne vem če zna, kar daš na rumene video činče predvajat preko hdmi izhoda (poglej navodila)
usb je samo za ipod priklopit. NE delajo usb ključki za mp3-je.

prestica

Zelenc'
7. sep 2011
8
0
1
Oooo, to pa ni dobro. Sem mislila, da bom lahko priklopila usb in to je to.
Zone 2 - nič jasno!
Kaj točno pomeni, da nimam mrežnega priklopa na radio? Torej, če imam glasbo na računalniku in če imam napravo wd tv live, bom lahko poslušala, brez te naprave pa ne?
Rumene video činče? O, še ena stvar, katero moram raziskat.
Hm, a morda kdo ve za hišni kino, ki bi omogočal poslušanje direkt iz usb-ja?
Internetni radio? Ta bi načeloma tudi delal preko mreže s pomočjo wd rv live naprave?

Hvala že v naprej za pojasnila.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
usb za musko, internetni radio, muska iz računalnika vse to omogča boljši bratec in sicer Onkyo TX-NR609
wink-1.gif
Je pa cena brez zvočnikov tolk kot je ta tvoj predlog z zvočniki al pa še malo več.

internetni radio preko wd live je malce neroden, ker potrebuješ prižgan tv. Ravno tako za musko z računalnika in usb-ja

tudi s tem tvojim, bi lahko poslušala musko z računalnika, vendar moreš potem na računalniku imeti prižgan kak winamp program ali kaj podobnega in potegnit kabel od računalnika do radia. Model 609 pa zna vse sam, samo more bit priklopljen na internet in lahko prestavljaš med komadi brez prižganega tv-ja, ker vidiš na displayu kaj se dogaja -sicer bolj za silo, se pa da:) Če imaš android telefon pa vse zlo fency upravljaš kar preko njega iz cele bajte, kjer ti pač lovi wi-fi.

zone 2; pubec gleda fuzbal v dnevni, ti pa imaš babji žur v drugi sobi. torej en radio, različna muska v različnih prostorih. Ok sliši se lepo, sam je potrebno kable potegent do druge sobe ali pa spet kupit kak wirless adapter....

rumeni činč, je video vhod. sej vrjetno ga ne boš potrebovala, ker takih naprav skoraj da ni več, tko da to te po mojem naj ne skrbi:) Če se do sedaj nisi srečala z njim, pol nistraha:))

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da bi vedel točno ime model žal ne vem.
pioneer in yamaha vem, da imata nekaj podobnega v ponudbi.

kaj te pa pri onkyotu moti?