Zvestoba ni moderna

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dober si, jest si zdele ne predstavljam da bi živel z eno. No, kaj pa vem kaj bo čez 6 mesecov. Rabim še malo svoje osebne svobode.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
jah, najboljš je čim prej da začneta skupaj živeti, saj tako tudi hitro ugotoviš ali sta za skupaj ali ne. Ker, če ne živita skupaj, potem sta na zmenkih zmeraj dobre volje in ne vidiš celotne osebnosti partnerja. Pri življenju skupaj pa se lahko hitro kaj zatakne. In potem vidiš, ali je težava prevelika za pogajanja ali ne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Hitro
grin1.gif
), ti pa tak način postane "normalen"...

Ni gud. Prehitro mine vsa zaljubljenost, ker si že iz štarta non stop skupaj. Jaz bolj podpiram nekaj časa ločeno, pa potem če se izkaže da je to to.., probat s skupnim življenjem.

To, da ti je strategija čimprej skupaj živeti...se mi ne zdi ok. Pač nisi še dost zrela/pripravljena na skupno življenje. Ko ti bodo postale pomembnejše stvari, ki jih dobiš z vezo, kot pa tiste, ki jih zgubiš z vezo..., boš lahko šla brez problema v skupno življenje.
smile-1.gif
To sem videl pri dost kolegicah.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
No ja, kakor vzameš....meni se do sedaj z odlašanjem skupnega življenja ni izšlo
grin1.gif
Po moje bistvo veze ni ta, da ohraniš čim dlje zaljubljenost, ali pač?

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
Prehitro mine vsa zaljubljenost, ker si že iz štarta non stop skupaj. Jaz bolj podpiram nekaj časa ločeno, pa potem če se izkaže da je to to.., probat s skupnim življenjem.

s tem se pa ne strinjam. Če sta si 'namenjena', bosta dobro funkcionirala v vsakem primeru. In tudi zaljubljenost ne bo minila nič hitreje. Men je nekaj najbolj naravnega, da če ti je nekdo všeč, da želiš preživet čim več časa z njim/njo. Itak če recimo že delaš pa maš še kak svoj hobi zraven, kaj dosti časa za videvanje ne preostane. Zaradi tega je skupno življenje tudi bolj praktično (pa ne, da bi šel zaradi praktičnosti živet skupaj...), ker sicer se pa res pol dvakrat na teden vidiš al pa še to ne. Kako boš pa na tak način res spoznal, a si želiš živeti s to osebo, pa ne vem.
smirk-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Hitro
grin1.gif

Maš prav ... vsaj kakor kaže Tamarina izkušnja .... je treba že na začetku videt a gre al ne, ne pa da čas po nepotrebnem zapravljaš. Recimo, da je tip agresivc lahko hitr vidiš že, ko skup živita ... po kakšnih dveh treh mesecih. Ne pa da si z njim 3 leta, se naselita skup in te čez pol leta zgarba.
stupid-1.gif
Zgubiš skor 4 leta za enga buteljna, k bi lahko v tem času kakega ful OK spoznala.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Teorija je nekaj, praksa čisto nekaj drugega. Če je možnost, da nekako živiš skupaj to podpiram, ne pa po 3 mesecih. Nekako se mi zdi primeren čas od 6 mesecv do 1 leta. Takrat zaljubljenost malo popusti in na partnerja gledaš z drugačnimi očmi.

Da dva ugotovita da nista za skupaj, je zadosti že da gresta za 1 teden nekam na morje. Nekaj se jih že takrat spiči, kaj šele da bi živel skupaj.
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Teorija je nekaj, praksa čisto nekaj drugega. Če je možnost, da nekako živiš skupaj to podpiram, ne pa po 3 mesecih. Nekako se mi zdi primeren čas od 6 mesecv do 1 leta. Takrat zaljubljenost malo popusti in na partnerja gledaš z drugačnimi očmi.

Da dva ugotovita da nista za skupaj, je zadosti že da gresta za 1 teden nekam na morje. Nekaj se jih že takrat spiči, kaj šele da bi živel skupaj.
smile-1.gif

Sem enakega mnenja.
zmaga.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
skupaj se gre živet enostavno zato ker drugače ne gre. če je tebi ok da vidiš svojo bejbo 2x na teden, potem prav. Meni to vsekakor ni. In to, da vidim bejbo 2x na teden tudi ne pojmujem kot veza, kaj šele resna veza...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
vse kul, sam najbolj smešno je pa neko časovno omejvanje..ces 3 mesece ni kul 6 mesecev - 1 leta pa je..

dejstvo je, da z nekaterimi se ujames pa nema veze al je en 1 teden al pa 10 let. malo posplošeno...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ne bit zdej dlakocepski. Dal sem samo primer, kako pa kaj. Valda začutiš kdaj je tisti pravi trenutek in se potem tako odločiš. Ne bom pa šel zdej živet z eno, samo zato da bom lahko fural resno zvezo po 1 mesecu.

Ares, če hočeš bit ti skoz na svojo drago priliman izvoli. Jaz potrebujem svojo osebno svobodo in tud hočem da jo ima ona. In ne bom zdej svojih stvari zanemarjal za eno, pri katerih bom ugotovil čez 2 meseca, da ni vredu in da vse skupaj ne bo šlo. Ampak da ti živiš z eno po 3 mesecih in rečeš da je to resna zveza je meni mal bosa. Takrat itak samo študiraš, kdaj boš tička mal na toplo dal. Sicer pa vsakemu svoje, jest ne bom tišal pri eni za brez veze. Čas pokaže svoje, pa če ti živiš skupaj ali ne. Sicer pa ne vem zakaj bi se videl z njo samo 2x na teden.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
sej se ne gre za to, da zaradi partnerja zanemarjaš druge stvari. Ubistvu ravno s skupnim življenjem (pa ni zdej to glavni razlog, da greš živet z enim) lažje skombiniraš čas - če ne drugega, se s partnerjem vsaj vsak dan zvečer v postelji dobiš
evil.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Večina glih to začne delat. Prilimani na partnerja od jutra do večera.
stupid-1.gif
Še tisto, kar so ponavadi počeli nehajo delat.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
sej, sam to je odvisno povsem od oseb, kakšne so. Če enkrat, ko so v zvezi, opustijo vse svoje hobije, vključno s frendi, so pač 'šibše', kaj čmo
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Osebno svobodo imaš tudi takrat ko živita skupaj. odvisno je predvsem od tebe samega kako si boš "postlal".
Nisem rekel da je po 3 mesecih to že resna veza.
ne-ne-1.gif
Ima pa vsekakor boljše predpostavke resne veze kakor pa videvanje 2x, 3x na teden. In ni "point" tega da greš po 3h mesecih skupaj ker bi hotel biti naliman na partnerico, ampak da jo lahko v celoti spoznaš in čimprej ugotoviš ali sta sploh kompatibilna. Čas je pa luksuz ki ga nimaš in ne moreš kupit.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Hitro
grin1.gif

Maš prav ... vsaj kakor kaže Tamarina izkušnja .... je treba že na začetku videt a gre al ne, ne pa da čas po nepotrebnem zapravljaš. Recimo, da je tip agresivc lahko hitr vidiš že, ko skup živita ... po kakšnih dveh treh mesecih. Ne pa da si z njim 3 leta, se naselita skup in te čez pol leta zgarba.
stupid-1.gif
Zgubiš skor 4 leta za enga buteljna, k bi lahko v tem času kakega ful OK spoznala.

Ja, samo ima pa sedaj veliko izkušenj? :D

_mesec_cerven

Zelenc'
2. sep 2007
28
0
1
Vrhnjik
nimaš pointa, koliko si stara ? 18 al 15

Očitno oz. predvidevam da ti nisi bila zvesta ali pa tebi niso bili zvesti ali pa potrebuješ še vedno drugega ali drugačno. Pri mojem tipu človeka je zvestoba do groba. Zakaj zvest? Zato ker vem kako boli če si prevaran itd. no pa nisem tip človeka da šaltam iz prve na tretjo in zgodi se da gre enkrat menjalnik v [censored] in ostaneš sam, pomisliš kako bi bilo dobro imet eno stalnico ki bi ti zaupala a sam ne moreš bit zvest ali zvesta. No začne te psiha jebat 24/7

Ampak jaz temu pravim: muha gre vedno na drek

Skobi

Zelenc'
11. feb 2008
3
0
1
Citat:
moderno gor ali dol, to počnejo ljudje, ki niso sposobni resne veze, ljudje, ki si na ta način pumpajo ego...

glavni problem varanja je le - spostovanje!! hudo boli, ce si ti tista oseba, ki ne ve kaj se dogaja za tvojim hrbtom.. hudo boli, ce ti to naredi oseba ki jo imas rad.... se huje boli, ce se ti ta oseba opravicuje da ji to ni nic pomenilo, da je bil le sex (sprememba jedilnika - glede na temo), ker potem ves da je nekdo sposoben zaradi nekega sexa mirne duse tvegati nekaj letno vezo... jz mislim, da ce si nekoga nekoc imel rad ali pa ga "se imas rad (ce varas, ga v resnici nimas)", potem imej vsaj toliko spostovanja do te osebe, da prekini vezo... vsaj toliko dostojanstva, da te osebe ni treba do konca prizadet... ali ji pa vsaj povej kako zelis v resnici zivet (ljuba deklica doma, pa en kup "prijateljic" za popestritev), pa bo potem ta oseba imela vsaj moznost izbire! To igranje s custvi je neodgovorno... nocem bit morbidna, ampak nekoc mi je neka psihiatrinja razlagala koliko mladih ljudi je v vojniku, zgolj zaradi globokega razocaranja zaradi partnerjevega varanja... in da ni malo ljudi, ki zaradi tega naredijo samomor (pa ni treba odprt debate, kako labilni so ti ljudje)..
zivis v oblakih, potem pa zves, da ma tvoj partner "dvojno zivljenje"- hudičevo boli! in ce te je imel nekdo nekoc vsaj malo rad, potem se mora zavedat kako te bo z varanjem prizadel. tle pa ze locimo dedce od egoisticnih, egopumpajocih si, maminih sinkov

Tole je zelo dobro povedano in se strinjam. Se je to tudi meni zgodilo, da me je punca prevarala, me dala v nulo, v glavnem zelo prizadela, predvsem z laganjem. V takih primerih pomaga samo to, da imaš v glavi razčiščeno, kakšen si sam v resnici in ne poslušaš obtožb, ker so v bistvu projekcija osebe, ki se hoče oprati krivde in jo prevali nate in če si preobčutljiv verjamem da lahko končaš v kakšni ustanovi.

No sej od tega je zdaj poteklo šele nekaj časa in še prebolevam in se sestavljam, ampak najbolj smešno je pa da jo imam še vedno rad, ker dokler me ni prevarala je bila res super in sva se mela res fajn (al se je pa samo men tko zdelo
smirk-1.gif
.....upam.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Tole je zelo dobro povedano in se strinjam. Se je to tudi meni zgodilo, da me je punca prevarala, me dala v nulo, v glavnem zelo prizadela, predvsem z laganjem. V takih primerih pomaga samo to, da imaš v glavi razčiščeno, kakšen si sam v resnici in ne poslušaš obtožb, ker so v bistvu projekcija osebe, ki se hoče oprati krivde in jo prevali nate in če si preobčutljiv verjamem da lahko končaš v kakšni ustanovi.

Tu si zadel v terno.
zmaga.gif
Če kar naenkrat občutiš, da si konstantno kritiziran, pljuvan, da vse "narobe" delaš, ne glede na to, koliko se trudiš..., je v bistvu samo projekcija osebe, ki se hoče oprati krivde, oz. njen obrambni mehanizem, s katerim zna zagrenit celo vezo.